ΑΕΛ 4 – 3 Ανόρθωσις: Δεν αρκούσε το κρεσέντο του Γκριγκαλασβίλι

Παρά την υπερπροσπάθεια για 100 και πλέον αγωνιστικά λεπτά, η Ανόρθωση έμεινε για άλλη μια αγωνιστική με τις εντυπώσεις, επιστρέφοντας αν μη τι άλλο στις καλές εμφανίσεις, υπό το βλέμμα του Φαν Λέουβεν. Ο Ολλανδός αποχώρησε από το Τσίρειο με αρκετά καλές εντυπώσεις μιας και οι ποδοσφαιριστές μας κοίταξαν στα μάτια έναν από τους κύριους διεκδικητές του τίτλου, αφού γύρισαν το παιχνίδι από 1-0 σε 1-2, ενώ ισοφάρισαν προσωρινά το 3-2 σε 3-3. Δυστυχώς το δίλεπτο μεταξύ 80ου και 82ου λεπτού ήταν καθοριστικό μιας και εκεί που φλερτάραμε με το προβάδισμα, δεχθήκαμε το τέταρτο γκολ που έμελε να καθορίσει και τον νικητή. Από αγωνιστικής άποψης, η ανεπάρκεια του έλεγχου της «εναέριας κυκλοφορίας» στην περιοχή του Βαλβέρδ ήταν καταλυτική μιας και όλα τα γκολ προήλθαν από τα κεφάλια αντιπάλων αλλά και συμπαικτών.

Εντεκάδα

Χωρίς εκπλήξεις η εντεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου με τον Οχαγιόν να ήταν ο αντικαταστάτης του Γρηγόρη Μάκου ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που αποκόμισε από τον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής. Ο Βαλβέρδ ήταν κάτω από τα δοκάρια με τον Ζόρζε να επανέρχεται στο κέντρο της άμυνας μετά την τιμωρία του έχοντας παρτενέρ τον Σιέλη, με τα άκρα της άμυνας να έχουν και πάλι Κυπριακό χρώμα με τους Λαϊφη και Λοϊζίδη. Την ευέλικτη μεσαία γραμμή πλην του Οχαγιόν συμπλήρωσαν οι Θεοδώρου και Γκριγκαλασβίλι με την επιθετική τριπλέτα να αποτελείται από τους Μακρή, Κάλβο και Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Το σύνδρομο του «εύκολου γκολ» και μάλιστα του αυτογκολ βιώσαμε πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά αφού στην πρώτη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων στο 4ο λεπτό, είδαμε την εστία του Βαλβέρδ να παραβιάζεται από τον Ζόρζε. Μια κακή εκτίμηση του Πορτογάλου αμυντικού που επανήλθε στην εντεκάδα, ήταν αρκετή για να γίνει το κακό, με τους ποδοσφαιριστές μας όμως να βρίσκουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα μόλις ένα πεντάλεπτο αργότερα. Συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό ήταν η σειρά της Ανόρθωσης να εκμεταλλευτεί λάθος της αντίπαλης άμυνας με τον Λαϊφη να δίνει έτοιμο γκολ στον Κολαούτι που έγραψε το 1-1 με το 14ο φετινό του γκολ. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη με τον Γκριγκαλασβίλι να διπλασιάζει τα γκολ της ομάδας μας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 22ο λεπτό και το Μακρή να χάνει ασύλληπτη ευκαιρία για το 1-3 τρία λεπτά αργότερα. Η Ανόρθωση φλέρταρε εκ νέου με τρίτο γκολ στο 28ο λεπτό όταν ο Γκριγκαλασβίλι σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι και μοιραία, ήρθε η τιμωρία με τον Μοντέιρο να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 34ο λεπτό. Ο Θεοδώρου χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα με τη συμπλήρωση 35 λεπτών παιχνιδιού με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 37ο και 40ο λεπτό με τον Βαλβέρδ να έχει τη λύση και στις δύο περιπτώσεις.

Δεύτερο ημίχρονο

Με μια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο με τον Χρίστο Μαραγκό να παίρνει τη θέση του Θεοδώρου ο οποίος είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από ένα δεκάλεπτο χωρίς κάτι αξιοσημείωτο πλην την αναγκαστικής αποχώρησης του Καλουντέροβιτς, η ΑΕΛ πήρε κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Θεοφίλου, ωστόσο ο κορυφαίος της αναμέτρησης Σότα Γκριγκαλασβίλι είχε και πάλι την λύση. Μετά από μπαλιά του Λοϊζίδη, ο Γεωργιανός με κεφαλιά έφερε στο παιχνίδι στα ίσα στο 59ο λεπτό, φτάνοντας τα 6 στον φετινό μαραθώνιο, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση των σκόρερς έχοντας δύο περισσότερα από Αλέξα και Φοφανά. Στο 63ο λεπτό ο Σιέλης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ενώ στο 68ο ο Μακρής άφησε τη θέση του στον Μπεσέρα, ο οποίος δεν ξεκίνησε στην αρχική εντεκάδα, επί Κωστένογλου, για πρώτη φορά. Ο Αργεντίνος ήταν πρωταγωνιστής στο 80ο λεπτό όταν την μπαλιά του απλό πλάγια θέση έδιωξε με υπερένταση ο Ντεντέ προ του Κολαούτι. Έτσι για δεύτερη φορά στο ίδιο παιχνίδι και πολλοστή τη φετινή χρονιά, εκεί που αποτύχαμε να βρούμε δίκτυα, κληθήκαμε να μαζέψουμε τη μπάλα από τα δικά μας, μιάς και ο Μοντέιρο δύο λεπτά αργότερα έγραψε το 4-3. Η 9λεπτη καθυστέρηση απόρροια κυρίως της φάσης του τραυματισμού του Καλουντέροβιτς πέρασε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο με το 4-3 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ