Ζητείται Ανόρθωση!

Το anorthosis24.net με μεγάλη τιμή και χαρά καλωσορίζει τον καταξιωμένο δημοσιογράφο Δημήτρη Σούγλη στην ομάδα των αρθρογράφων του. Επί τη ευκαιρία θέλουμε και δημόσια να ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη Σούγλη για την τιμή που μας κάνει.

Ζητείται Ανόρθωση!

Του Δημήτρη Σούγλη

Λέχθηκαν πολλά και θα λεχθούν άλλα τόσα. Συνθήματα, πραγματικές δηλώσεις αγωνίας, μα πάνω απ όλα κραυγή αγωνίας για το παρόν και το μέλλον του ιστορικού μας σωματείου.

Τόσα πολλά που ακούς πια τους φίλαθλους και τους οπαδούς να λένε πως “κουράστηκαν” να λένε και να ακούν τα ίδια και τα ίδια. Δεν τους αδικώ αλλά αυτό πρέπει να είναι προσωρινό και να ριχνόμαστε όλοι γρήγορα στην μάχη του ενδιαφέροντος για τα διαδραματιζόμενα στο σωματείο και στην ομάδα μας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας κάνει κανείς να σιωπάμε. Άλλωστε όλοι αγαπάμε και πονάμε την Ανόρθωση!

Η λέξη κατρακύλα αντιπροσωπεύει πολύ σωστά την πορεία της ομάδας. Δεν θυμίζει Ανόρθωση και δεν είναι Ανόρθωση αυτή η εικόνα και αυτές οι επιδόσεις. Θα καταντήσουμε ανέκδοτο στο τέλος της ημέρας. Όλοι μιλάμε για την ιστορία της Ανόρθωσης και τι παραλάβαμε από τους προκατόχους και προγόνους μας. Το τι θα αφήσουμε και τι θα δώσουμε εμείς στους απογόνους μας πρέπει να μας προβληματίζει έντονα πια. Γιατί οι επόμενοι και τα παιδιά μας θα επικαλούνται αυτά που και μεις θυμόμαστε από το παρεθλόν. Από το σήμερα δηλαδή δεν θα έχουν πάρει τίποτα. Παρά μόνο την… εταιρεία.

Καλώς κακώς η εταιρεία έγινε. Προσωπικά δεν προβλέπω ότι θα αλλάξει κάτι. Θα μετατρέψουμε την Ανόρθωση σε κλαπ  πλουσίων και λεφτάδων; Κανένας δεν πέτυχε να φέρει ΟΛΟ τον κόσμο της Ανόρθωσης κοντά στην ομάδα. Τους πότισαν και τους ποτίζουν απλώς πικρία, αμφιβολία και θυμό. Μακάρι την εταιρεία να απαρτίζουν όλοι οι απλοί, καθημερινοί Ανορθωσιάτες και είναι πολλοί!

Οι αφορισμοί, οι έντονες επικρίσεις και οι ταμπέλες δεν μας ωφελούν. Ο νυν Πρόεδρος κ. Πουλαΐδης από μόνος του ΔΕΝ θα καταφέρει τίποτα. ΔΕΝ μπορεί να καταφέρει τίποτα. Όσοι αποτελούν “κόκκινο πανί”  γύρω του ή πριν από αυτόν να “κάτσουν κλούβα” και αν θέλουν να βοηθούν, μόνο οικονομικά το σωματείο, χωρίς να περιμένουν ΚΑΝΕΝΑ αντάλλαγμα!

Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε την δόξα του Τιμούρ Κετσπάγια και να τον θυμάστε ή να τον επικαλείστε όποτε θέλετε να σας δώσουν σημασία. Σταματήστε να αποκαλείτε τον Παντελή “κλέφτη”. Δεν ξέρω “πόσοι και αν έκλεψαν” αλλά αυτός είχε δώσει αν μη τι άλλο στο σωματείο μας την δύναμη του παρασκηνίου και οδήγησε την Ανόρθωση στην κορυφή της σύγχρονης ιστορίας της. Ο άλλος είναι “ψεύτης”, ο άλλος “πάλι κλέφτης”,  κ.λ.π  κ.λπ. Τέτοιοι είμαστε! Η αλήθεια και τα γεγονότα να λέγονται. Μην τα φοβάστε.

Γίναμε χίλια κομμάτια και περιμένουμε να πάμε μπροστά; Γίνατε χίλιες κλίκες και περιμένουμε να πάμε μπροστά; Ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου και περιμένουμε να πάμε μπροστά; Ο άλλος τραβάει πίσω και ο επόμενος λέει δεν είναι καιρός να πλησιάσω, και περιμένουμε να πάμε μπροστά; Δεν έχουμε σωτηρία με τέτοια αντιμετώπιση των πραγμάτων και τέτοια φιλοσοφία! Τόση διχόνοια και τόση έχθρα δεν την θέλει ο ίδιος ο Θεός και σίγουρα δεν την ευλογεί για να δούμε όλοι άσπρη μέρα! Υπήρξαν και υπάρχουν πολύ καλά και αγνά παιδιά στα συμβούλια της Ανόρθωσης. Μην τα μηδενίζουμε όλα.

Συμπερασματικά: Καλέστε όλους τους Ανορθωσιάτες στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Δέκα, δεκαπέντε, είκοσι χιλιάδες, ΟΣΟΙ είμαστε. Μοιράστε πεντακόσια μικρόφωνα μέσα στο στάδιο και άστε τον κόσμο να μιλήσει και να εισηγηθεί. Άστε τους “κλέφτες” και τους “ψεύτες” να μιλήσουν. Άστε όσες υποψηφιότητες επιθυμούν να διεκδικήσουν την τύχη του σωματείου και της ομάδας. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ερευνητής θα αναλάβει να βρει και να μας πει τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ και χρέη του σωματείου. Όσοι ενδεχομένως παρανόμησαν να παραπεμφθούν στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και να διαγραφούν! Οι απλοί οπαδοί και φίλαθλοι να εκλέξουν τη νέα ηγεσία, το νέο συμβούλιο. Η εντολή θα ανανεώνεται κάθε χρόνο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Όταν επιστρέψει η ομάδα και το σωματείο εκεί που της αξίζει να επιστρέψουμε πάλι στις γενικές συνελεύσεις τα μέλη της οποίας για μια Ανόρθωση ΔΕΝ πρέπει και δεν δικαιολογείται να είναι κάτω από χίλια άτομα. Κάντε το κόστος για εγγραφή μέλους εκατό ευρώ, πενήντα ευρώ, μειώστε τις τιμές, “στρώστε”  την ομάδα, κάντε την ξανά Ανόρθωση, και μετά, όταν όλος ο κόσμος επιστρέψει στην ομάδα, γιατί θα επιστρέψει, δεν θα έχετε οικονομική ανάγκη.

Δεν έχουμε χρόνο για άλλα λόγια! Θέλουμε πράξεις! Δώστε ξανά στην Ανόρθωση και στους Ανορθωσιάτες την αίγλη και την αξία που τους αξίζει! Η χρονιά τελειώνει όπου νάναι. Η ομάδα χάλια και θα ψάχνουμε πάλι προπονητή, συμβούλια, προέδρους, τα ίδια και τα ίδια. Να μου το θυμηθείτε…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ