Ομόνοια 3 – 1 Ανόρθωσις: Βελτιωμένη αλλά αδικημένη

Παρά το ονειρικό ξεκίνημα που έφερε το πρώτο γκολ μετά από τρείς αγωνιστικές, η Ανόρθωση έμεινε για ένατη αγωνιστική μακριά από το τρίποντο. Μια απόφαση του Λεόντιου Τράττου στο 21ο λεπτό, από αυτές που έγιναν παράδοση τα τελευταία χρόνια στο ΓΣΠ, έφερε την ισοφάριση από το σημείο του πέναλτυ αλλά και την αποβολή του Ζόρζε. Η εικόνα που βγήκε προς τα έξω κατά την ανάπαυλα είναι ότι ο Πορτογάλος αμυντικός αποβλήθηκε για εξύβριση και όχι για τη σοβαρότητα της όποιας παράβασης υπήρχε στη φάση. Από αγωνιστικής άποψης η Ανόρθωση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι αγωνίστηκε για μια και πλέον ώρα με παίκτη λιγότερο, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να αποδράσουμε από το ΓΣΠ με βαθμολογικό όφελος. Για άλλη μια αγωνιστική μετρούμε απώλειες ποδοσφαιριστών λόγω καρτών, ενώ στα αξιοσημείωτα καταγράφεται και το ντεπούτου του νεαρού Χρυσοχού.

Εντεκάδα

Ο Νίκος Κωστένογλου μετρούσε απώλειες ακόμα και την τελευταία στιγμή έτσι η εντεκάδα που παρέταξε ήταν μάλλον προβλέψιμη με τον Βαλβερδ κάτω από τα δοκάρια και τους Άντιτς, Αβραάμ, Σιέλη και Ζόρζε να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στην μεσαία γραμμαή αγωνίστηκαν οι Θεοδώρου, Μαραγκός και Μπεσέρα, ενώ τον Κολαούτι πλαισίωσαν οι Κάλβο και Μακρής.

Πρώτο ημίχρονο

Ξεκίνημα με γκολ από τα αποδυτήρια επεφύλασε ο σημερινός αγώνας με τον Κολαούτι να πετυχαίνει ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας και μπαλιά του Μαρκή στην μικρή περιοχή. Η συνέχεια ήταν ενθαρυντική μιας και η Ανόρθωση φλέρταρε δύο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο με το δεύτερο γκολ αλλά το γύρισμα του Αβραάμ και το καλοκτυπημένο κόρνερ του Μπεσέρα δεν βρήκαν στόχο. Οι γηπεδούχοι είχαν μεν την κατοχή της μπάλας αλλά η υπεροχή τους ήταν φλύαρη μη μπορώντας να διασπάσουν την καλοστυμένη διπλή άμυνα ζώνης του Νίκου Κωστένογλου. Όλα αυτά μέχρι το 21ο λεπτό όταν ο Λεόντιος Τράττος είδε παράβαση στην κερδισμένη μονομαχία του Ζόρζε από τον Εφραίμ και μάλιστα έδειξε την άγουσα για τα αποδυτήρια στον Πορτογάλο αμυντικό για εξύβριση. Σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που ποδοσφαιριστής μας αποβάλλεται για αυτόν τον λόγο, λες και οι ποδοσφαιριστές των υπόλοιπων ομάδων αγωνίζονται με το ευαγγέλιο στο χέρι. Ο Εφραίμ ισοφάρισε, ο Λοϊζίδης πέρασε στη θέση του Μακρή για λόγους τακτικής ενώ το 2-1 δεν άργησε να έρθει με σουτ έξω από τη περιοχή και τον Βαλβέρδ να αιφνιδιάζεται στο 28ο λεπτό. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το μόνο περιστατικό άξιο αναφοράς ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Μπεσέρα στο 42ολ λεπτό.

Δεύτερο ημίχρονο

Χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά ώστε η ομάδα μας να απειλήσει όταν ο Κολαούτι υποδέχθηκε την μπαλιά του Κάλβο από πλάγια δεξιά και με γυριστό σουτ στην κίνηση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Ένα λεπτό αργότερα ο Βαλβέρδ με αυτοθυσία εξουδετέρωσε το πλασέ του Λεάντρο εξ επαφής ενώ ο Νίκος Κωστένογλου έριξε στο παιχνίδι τον Λαϊφη αντί του Αβραάμ μόλις στο 51ο λεπτό. Ο Βαλβέρδ συνέχισε να είναι σταθερός διώχνοντας σε κόρνερ σουτ των Φερναντέζ και Σκέμπρι, με την ομάδα μας να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, ψάχνοντας κάτι θετικό στις αντεπιθέσεις. Άλλη μια σπουδαία απόκρουση του Βαλβέρδ ήρθε στο 71ο λεπτό σε σουτ του Μαρκάσα, ενώ στο 73ο λεπτό ο νεαρός Χρυσοχός πήρε την θέση του Μπεσέρα. Η ομάδα μας προσπάθησε να βγει μπροστά με ατομικές ενέργειες των Σιέλη, Λοϊζίδη και Μαραγκού ωστόσο το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Άντιτς που μπλόκαρε ο Μορέιρα. Στις καθυστερήσεις ο Σκέμπρι διαμόρφωσε το 3-1 μετά από αβίαστο λάθος στην άμυνά μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ