Ο Μάκος, η βρισιά και το εθνικό κίνημα

Πολύς ο ντόρος γύρω από το όνομα του Γρηγόρη Μάκου και το τι είπε στον διαιτητή και τον απέβαλε. Υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο σενάριο είναι αυτό που άκουσε και έγραψε ο διαιτητής πως ο Μάκος εξύβρισε την Κύπρο και το δεύτερο αυτό που έγραψε ψες η ιστοσελίδα μας. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε δηλώσεις του δεν αρνήθηκε το γεγονός πως έβρισε, αλλά αρνείται κατηγορηματικά πως έβρισε την Κύπρο.

Ως άνθρωπος δεν μου αρέσει να καταδικάζω κανένα για οτιδήποτε πριν τον ακούσω και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση πως όλες οι στιγμές και τα λόγια είναι ίδια.

Σενάριο 1 – Γ*** την Κύπρο σας

Πρώτα παίρνω την περίπτωση που ισχυρίζεται ο διαιτητής πως άκουσε δηλαδή πως ο Μάκος εξύβρισε την Κύπρο. Καταδικαστέο μεν ιδίως όταν προκαλείται και αποβολή και αγγίζει ακόμα και ευαίσθητες πτυχές αλλά ας μην τα λαμβάνουμε όλα τοις μετρητοίς. Υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχουν τα νεύρα τους υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τα ελέγχουν.

Όταν ο Αλέξα έβγαινε με κόκκινη το Δεκέμβριο δεν ήταν το σύστημα και η παράγκα που ισχύει στο κυπριακό πρωτάθλημα που τον απέβαλε; Ο νόμος του Γ.Σ.Π για την Ανόρθωση δεν προνοεί να τελειώνουμε το ματς με 10; Πόσους βαθμούς τα τελευταία χρόνια τα χάσαμε από αλλοπρόσαλλες διαιτησίες; Πόσες ανομοιόμορφες αποφάσεις που κατά διαβολική σύμπτωση είναι όλες εναντίον μας είδαμε τα τελευταία χρόνια; Αυτά που συμβαίνουν κύριοι; Στο Ουζμπεκιστάν ή στην Ονδούρα; Στην Κύπρο φυσικά και στο άμοιρο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Αυτό των δύο μέτρων και των δύο σταθμών, που το κράξαμε άπειρες φορές.

Ποια Μέσα ανήγαγαν σε μείζων θέμα το συμβάν με το Μάκο; Δεν είναι αυτά που για χρόνια τώρα κριτικάρουμε πως είναι κατευθυνόμενα και εξυπηρετούν στόχους και καταστάσεις που έχουν ως σκοπό να πλήξουν την Ανόρθωση; Πόσες εμετικές μεταδόσεις ακούσαμε τα τελευταία χρόνια; Πόσα άθλια ρεπορτάζ διαβάσαμε; Η νήσος των Αγίων έχει σύνορα από την Νήσου μέχρι την Κοκκινοτριμιθιά, οι υπόλοιποι είναι αμαρτωλοί.

Το πιο ιερό πράγμα στον κόσμο είναι η μάνα και η πατρίδα. Ο φακός πιάνει από κοντά τον Αλωνεύτη να βρίζει μανάδες όμως κανείς δεν νοιάστηκε, ούτε παραπέμφθηκε στη δικαστική. Για τον Μάκο σήμερα ξεκίνησε εθνικό κίνημα που καταδίκασε ένα ΕΛΛΗΝΑ ποδοσφαιριστή προτού τον ακούσει.

Εγώ την πιο πάνω Κύπρο της διαφθοράς, των δύο μέτρων και των δύο σταθμών τη μισώ. Με κάνει να θλίβομαι που είμαι πολίτης αυτής της χώρας και αισθάνομαι το λιγότερο βλάκας που ασχολούμαι με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ας όψεται το μικρόβιο στο αίμα που λέγεται Ανόρθωση.

Σενάριο 2 – Γ*** το κέρατο σας

Πάλι να βρίζεις στο γήπεδο σε σημείο που να προκαλείς την αποβολή σου είσαι αδικαιολόγητος. Έμμεσα και άμεσα – όπως θέλει ο καθένας το παίρνει – δεν σέβεσαι την ομάδα σου γιατί πολύ απλά θα στερηθεί των υπηρεσιών σου για μερικά παιχνίδια, για μια δική σου απερισκεψία.

Να παίζεις για την νίκη, να παθιάζεσαι για να κερδίσεις και να ισοφαρίζεσαι στο τελευταίο λεπτό το λιγότερο που σου προκαλεί είναι θυμό. Να χάνεις ουκ ολίγους βαθμούς για ατομικά λάθη και αδράνειες σε εκνευρίζει. Να κουβαλάς ένα σοβαρό τραυματισμό και να δέχεσαι τέτοιου είδους σκληρά μαρκαρίσματα σε οδηγεί στην έκρηξη. Ιδίως όταν αισθάνεσαι πως ο διαιτητής σε αφήνει απροστάτευτο τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό.

Το μέλλον του Μάκου

Ήδη αρκετοί άρχισαν να ζητούν επί πίνακι το κεφάλι του ποδοσφαιριστή. Λανθασμένα και παρασυρόμενοι από την γενική κακή εικόνα της ομάδας. Άλλοι χρησιμοποιούν ως πρόφαση πως δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα ενώ υπάρχουν και άλλοι που αμφισβητούν την αξία του. Ο Μάκος να φύγει εάν γίνει ολική κάθαρση σε όλη την ομάδα ή να φύγει επειδή δεν θα μπορούμε με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί να τον πληρώνουμε στην ώρα του ή να πληρώνεται έστω. Να μην φύγει όμως για να μείνουν ποδοσφαιριστές του μεγαλύτεροι σε ηλικία. Αυτή τη στιγμή ο Μάκος με στυγνή λογική είναι περιουσιακό στοιχείο του σωματείου. Στην καριέρα του έκανε δύο μεταγραφές αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία.

Για να πετύχεις σε μία ομάδα παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Η Ανόρθωση φέτος δεν τους παρείχε στους ποδοσφαιριστές της. Τα λάθη στις επιλογές και η ανυπαρξία πλάνου έπαιξαν τον δικό τους σημαντικό ρόλο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως πέρσι ο ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε σοβαρά και έμεινε εκτός για πολλούς μήνες.

Ο διαιτητής και το φύλλο αγώνος

Ο Αναστασίου στο παρελθόν μας έκανε σφαγιαστικές διαιτησίες. Τον Νοέμβριο στην αναμέτρηση με την Ε.Ν.Παραλιμνίου κατηγορήθηκε γιατί μας “έσπρωξε” προς την νίκη. Δεν μας έδωσε καθαρότατο πέναλτι αλλά μας έδωσε άλλο που έπινε νερό σύμφωνα πάντα με τους ειδήμονες. Για το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε έμεινε εκτός κατάταξης για πολλούς αγώνες. Σήμερα βρήκε την ευκαιρία για εξαγνισμό και τα κατάφερε. Όποιες αμφιβολίες πήγαν να δημιουργηθούν διαλύθηκαν με μιας!

Ας μην λησμονούμε πως ο συγκεκριμένος διαιτητής έδειξε κίτρινη του Ρέζεκ επειδή του έριχναν αντικείμενα οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο να τα αποφύγει. Με την Ομόνοια πέρσι μας φόρτωσε με κάρτες ενώ είχαμε προβάδισμα με 0-3. Στο ίδιο ματς κοκκίνισε αναίτια τον Ρέζεκ. Στο ματς της 29ης αγωνιστικής σε καθαρό πέναλτι πάνω στον Ζόρζε έκλεισε τα μάτια! Όσο για τις κάρτες, μας δίνει απλόχερα 4 και άνω σε κάθε παιχνίδι. Μόνο με το Παραλίμνι το Νοέμβριο πήραμε τρεις, με την κόκκινη χθες όμως ξόφλησε την οφειλή του.

Ο Καραμπινάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ