Είχε τη λύση ο Οχαγιόν

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου η ομάδα μας κατέβαλε πολύ δύσκολα την αντίσταση του Άρη με 1-0.  Το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Μοσέ Οχαγιόν στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Το γκολ του Ισραηλινού διατήρησε την ομάδα μας σε τροχιά τίτλου καθώς η διαφορά από την κορυφή ήταν στους δύο βαθμούς.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Το anorthosis24.net σας θυμίζει πως κατέγραψε το ματς του α’ γύρου

Λύτρωση στις καθυστερήσεις για την ομάδα μας η οποία μετά από μια εμφάνιση με πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση, κατάφερε στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα να πάρει το τρίποντο. Μπορεί να έλειπε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Ρομπέρτο Κολαούτι, ωστόσο ένας συμπατριώτης του ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, φέρνοντας την ομάδα μας σε απόσταση βολής από την κορυφή. Απίστευτη αντίθεση συναισθημάτων με την ομάδα μας να βρίσκεται για 90 και πλέον λεπτά προ του φάσματος μιας νέας βαθμολογικής απώλειας με απρόβλεπτες συνέπειες, ωστόσο χάρη στο γκολ του Οχαγιόν αναρριχηθήκαμε, έστω προσωρινά, στην τρίτη θέση με 25 βαθμούς, έναντι 27 του πρωτοπόρου Απόλλωνα.

Εντεκάδα

Οι απουσίες λόγω τραυματισμών και τιμωριών ανάγκασαν τον Ζόρζε Κόστα να ανακατέψει την τράπουλα, επιλέγοντας το Βέγκα ως τερματοφύλακα, τους Τζέισον και Άντιτς ως ακραίους αμυντικούς και τον Γκάλαμαζ ως παρτενέρ του Πάολο Ζόρζε. Στην μεσαία γραμμή η ομάδα μας παρατάχθηκε με άκρως επιθετικούς προσανατολισμούς με την τριάδα Μάκου-Γκαρσία-Γκριγκαλασβίλι, ενώ την επιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Σουσιάν, Οκκάς και Φοφανά. Ξαφνικό πρόβλημα στην προθέρμανση άφησε τον Κάλβο εκτός από την αρχική ενδεκάδα και τον πάγκο.

Πρώτο ημίχρονο

Το ευέλικτο σχήμα της επιθετικής τριάδας σε συνδυασμό με τις οργανωτικές ικανότητες των Γκαρσία και Γκριγκαλασβίλι, επέτρεψαν στην ομάδα μας να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας με τους προαναφερθέντες να αλλάζουν συνεχώς θέσεις. Η πρώτη καλή φάση ήρθε λίγο πριν την συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών με τον Άντιτς να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση με τον τερματοφύλακα τον φιλοξενουμένων να αποκρούει. Λίγο αργότερα ο Γκριγκαλασβίλι δοκίμασε να νικήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Κόβατς ωστόσο το μόνο που αποκόμισε ήταν ένα κόρνερ. Η ομάδα του Άρη είχε φανερούς αμυντικογενείς προσανατολισμούς ωστόσο με την συμπλήρωση του 20λεπτου έχασε πολύ καλή ευκαιρία με τον Βέγκα να κινείται στα όρια της περιοχής του και να φράσει το οπτικό πεδίο στον Οκόγε. Το πέρασμα του χρόνου δεν δούλευε υπέρ της ομάδας μας η οποία από τη στιγμή που δεν πέτυχε γρήγορα το ζητούμενο, φορτώθηκε με άγχος με αποτέλεσμα αρκετά αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή. Ο Μάκος απείλησε με σουτ έξω από τη περιοχή μετά από πάσα του Σουσιάν στο 24ο λεπτό, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας είχε δύο καλές στιγμές με σουτ των πλάγιων αμυντικών Άντιτς και Τζέισον.

Δεύτερο ημίχρονο

Σε παράσταση για ένα ρόλο επεδίωξε να μετατρέψει το παιχνίδι η ομάδα μας με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τους ποδοσφαιριστές μας να εγκαθίστανται στο αντίπαλο μισό. Στο 55ο λεπτό ήρθε η πρώτη αξιόλογη απειλή με τον Γκαρσία να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των δικτύων του Κόβατς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ κοντινή κεφαλιά του Ζόρζε πέντε λεπτά αργότερα πέρασε λίγο έξω. Ο Άρης δημιούργησε την δική του φάση στο 62ο λεπτό με δυνατό φάουλ του Κράσι, ενώ ο Ζόρζε ήταν και πάλι πρωταγωνιστής αδυνατώντας να ανοίξει το σκόρ με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 69ο λεπτό ο Ζόρζε Κόστα πραγματοποίησε την πρώτη του κίνηση δίνοντας θέση στο δεξί άκρο στο Μακρή αντί του Σουσιάν, με το νεαρό να δίνει έτοιμο γκολ στον Οκκά στο 81ο λεπτό, ωστόσο ο έμπειρος αρχηγός έχασε το άχαστο. Η φάση αυτή έφερε στην μνήμη στιγμές από τους αγώνες με Δόξα και ΑΕΚ, με τον Οκκά να αποτυγχάνει για άλλη μια φορά να χριστεί σκόρερ στο 88ο λεπτό με τον Γκαρσία στην εξέλιξη της φάσης να σημαδεύει το δοκάρι.

Λίγα λεπτά νωρίτερα πέρασε στον αγώνα ο Οχαγιόν, ο οποίος στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με έξυπνη τοποθέτηση νίκησε τον Κόβατς και αφού ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση σε κοντινή βολίδα από τον Οκκά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με τους ποδοσφαιριστές μας να ξαπλώνουν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τελικό σφύριγμα, λυτρωμένοι με το σημαντικό τρίποντο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ