Η προσοχή στους νέους

Ο βαθμός δυσκολίας των δέκα εναπομείναντων αγώνων αυξάνεται κατακόρυφα μιας και η Ανόρθωση θα κληθεί να αναμετρηθεί με τις πέντε πιο σταθερές ομάδες του φετινού μαραθωνίου και οι οποίες κατατάχθηκαν στις πρώτες πέντε θέσεις της βαθμολογίας. Η αλήθεια είναι ότι βάση με τα αποτελέσματα το πρόσφατου παρελθόντος, η δυναμική των προσεχών μας αντιπάλων προκαλεί ανησυχία μιας και τη δεδομένη στιγμή η ομάδα μας είναι ευάλωτη σε όλες τις γραμμές, γεγονός που αποδείχθηκε απέναντι σε ομάδες σαφώς χαμηλότερου βεληνεκούς.

Κι αν για κάποιους τα στατιστικά και το γεγονός ότι καταγράφουμε ένα από τα χειρότερα σερί της ιστορίας αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και αποδοκιμασίας, η ουσία είναι ότι το πως θα επωφεληθούμε ή πως θα μετριάσουμε τη ζημιά από τη δύσκολη συνέχεια. Σαφέστατα η προσοχή πέφτει στους νέους τους οποίους η λαϊκή φωνή θέλει να δει αγωνιζόμενους ώστε αφενός μεν να αποδείξουν κατά πόσο μπορούμε να στηριχθούμε σε αυτούς μελλοντικά, αφετέρου να ενισχυθεί το Κυπριακό στοιχείο στην εντεκάδα.

Ωστόσο πρέπει να γίνει πολύ προσεκτική διαχείριση ούτως ώστε τα παιδιά αυτά να βγουν κερδισμένα και όχι… φοβισμένα από αυτή την διαδικασία μιας και δεν θα είναι και το ευκολότερο πράγμα να αντιμετωπίσουν τους κατά τεκμήριο καλύτερους αντιπάλους του πρωταθλήματος. Οι μαζικές αλλαγές στην εντεκάδα από αγωνιστική σε αγωνιστική δεν βοηθούν καθόλου μιας και δίπλα από τον Οικονόμου πρέπει να σταθεί ένας Ζόρζε, δίπλα από τον Θεοδώρου ένας Μάκος, μπροστά από τον Λοϊζίδη ένας Κάλβο ούτως ώστε να υπάρχει η κατάλληλη καθοδήγηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ