Η Ευρώπη «έπεσε» τρεις πόντους

Η ψεσινή πρόκριση του Ερμή στα ημιτελικά του κυπέλλου Κύπρου, αλλάζει τα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την έξοδο των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη.

Ως γνωστόν, ευρωπαϊκό εισιτήριο παίρνουν οι δυο πρώτοι του πρωταθλήματος (Champions League), ο τρίτος και τέταρτος στη βαθμολογία (Europa League) καθώς και ο κυπελλούχος (επίσης EL). Εάν ο κυπελλούχος είναι ένας εκ των πρώτων τεσσάρων στον πίνακα, το δικό εισιτήριο δεν θα πάρει ο φιναλίστ, αλλά ο πέμπτος στη βαθμολογία. Το σενάριο αυτό είναι πολύ πιθανό, αφού στους «τέσσερις» είναι ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ερμής και Δόξα.

Κατά συνέπεια, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (να πάρει η Δόξα το κύπελλο) η απόσταση μας από ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν είναι οι δέκα βαθμοί από τον Ερμή, αλλά οι επτά από την Ομόνοια. Είναι μια ομάδα που κερδίσαμε στην έδρα μας και μας κέρδισε με τον γνωστό τρόπο στη Λευκωσία. Απομένουν δυο μεταξύ μας αγώνες και δέκα ακόμα παιχνίδια για κάθε ομάδα. Εάν η Ανόρθωσις παρουσιάσει αγωνιστική ανάταση, όλα μπορούν να συμβούν.

Το αν βέβαια οι φίλοι της ομάδας θέλουν να βγει στην Ευρώπη, είναι μια ολότελα διαφορετική ιστορία. Θα πρέπει ανάμεσα σ’ άλλα να ζυγίσουμε από τη μια το θέμα χρόνου προγραμματισμού και προετοιμασίας και από την άλλη τις τιμωρίες κεκλεισμένων που θέλουμε να «διαγραφούν» το συντομότερο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ