Δηλώσεις Χρίστου Πουλλαΐδη

Για τη νέα προοπτική που υπάρχει πλέον για την Ανόρθωση μετά την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών να υπερψηφίσει το πλάνο της δημιουργίας εταιρείας μίλησε μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο πρόεδρος της ομάδας, Χρίστος Πουλλαΐδης σε δηλώσεις που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Πάνο Λάρκο.

«Σήμερα ήταν μια ιστορική μέρα για την Ανόρθωση και το σωματείο. Από αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλούμε για τη νέα εταιρεία. Έχουμε πάρει το 86% και κάτι με ένα 13% να απορρίπτει την πρόταση. Το 86% μιλά από μόνο του. Η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί σχεδόν από όλους τους Ανόρθωσιάτες, αλλά από αύριο μιλάμε σαν Ανόρθωση, όλοι μαζί, σε αυτή την προσπάθεια να την ανορθώσουμε, γιατί για κάποιους λόγους έχει φτάσει πολύ χαμηλά. Τώρα με την εταιρεία δημιουργούνται νέες προοπτικές, δημιουργείται επαγγελματισμός και ελπίδα, γιατί επιτέλους θα αρχίσουμε όλοι οι Ανορθωσιάτες να δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό. Πρέπει μαζί να βρούμε τους πόρους γιατί αν δεν αγκαλιαστεί η εταιρεία από όλους δε μπορεί να ορθοποδήσει. Η εταιρεία απόμόνη της δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα μηχάνημα που θα μας φέρει επιθυμητά αποτελέσματα. Πρώτα απ’όλα θέλουμε διοικητική σταθερότητα και μετά οικονομική εξυγίανση και σταθερότητα και θα έρθει και το αγωνιστικό. Στο αγωνιστικό είμαστε σε μια δύσκολη καμπή. Είμαστε σε μια περίοδο που θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και τα αποτελέσματα θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε σε βάθος χρόνου. Στέλνω το μήνυμα στους Ανορθωσιάτες ότι η έγνοια μας είναι να τους δώσουμε το χαμόγελο που τους έχουμε υποσχεθεί αλλά πρέπει να κάνουν υπομονή», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, προτού μιλήσει για:

Για την επόμενη κίνηση μετά την απόφαση για τη δημιουργία της εταιρείας: «Η αμέσως επόμενη κίνηση να εξευρεθούν τα χρήματα για τα κριτήρια Μαρτίου. Είναι περίπου €800 χιλ. ίσως και περισσότερα. Η εταιρεία θα πρέπει να είναι σε λαϊκή βάση. Ο καθένας από το υστέρημά του θα πρέπει να αγοράσει μετοχές, για να έχει λόγο στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην εταιρεία.

Για το γεγονός ότι η Επιτροπή Σωτηρίας είχε μαζέψει μόλις €100 χιλ. στο διάστημα της δραστηριοποίησής της: «Το μήνυμα που πήρε η Επιτροπή Σωτηρίας ήταν «κάντε την εταιρεία και ελάτε να μας βρείτε». Ο κόσμος, καλώς ή κακώς, έβλεπε ότι τα λεφτά του θα πήγαιναν σε έναν λάκκο. Εκτός από αυτό, δημιουργούνται νέα δεδομένα για εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο, για επιφανείς Ανορθωσιάτες που αγαπούν το σωματείο και θέλουν να συνεισφέρουν. Θα μπορούν να το κάνουν και να έχουν ένα χαρτί που θα τους επιτρέψει να λένε ότι έχουν ένα κομμάτι της εταιρείας».

Για τη νέα υπαλληλική σύσταση της εταιρείας: «Η εταιρεία είναι μια νέα οντότητα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή αλλά δημιουργούνται νέα δεδομένα. Η νέα εταιρεία πρέπει να προσλάβει προσωπικό. Θα προτιμήσει το υφιστάμενο προσωπικό, είναι δεδομένο, υπό τον όρο ότι το προσωπικό θα πληροί κάποια κριτήρια και θα δεχτεί τους όρους εργοδότησης. Δημιουργούνται νέες καταστάσεις και στο τεχνικό, και στο διοικητικό προσωπικό. Θα ανοίξουν θέσεις και θα υποβάλουν αιτήσεις όσοι ενδιαφέρονται. Αρκετοί μας έχουν στείλει βιογραφικά για να τα αξιολογήσουμε. Έχουμε ορίσει μια πενταμελή επιτροπή που θα αξιολογήσει και θα επιλέξει το προσωπικό».

Για υποψήφιους επενδυτές από το εξωτερικό: «Λέγονται πολλά ονόματα. Έχουμε μιλήσει με ορισμένους. Δεν έχω κάτι χειροπιαστό, αλλά υπάρχει η θέληση, υπάρχει η πρόθεση, μας το έχουν ξεκαθαρίσει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ