Ανόρθωσις 4 – 4 Σταυραετός Αγλαντζίας: Στο «κόλπο» παρά τις απώλειες

Δεν κατάφερε να συνοδεύσει με νίκη την επιστροφή της στο «Κοινοτικό» η φουτσαλική Ανόρθωση, με την ομάδα μας να γνωρίζει την τρίτη απώλεια στην φετινή χρονιά και πρώτη υπό μορφή ισοπαλίας. Για μόλις δεύτερη φορά στην διετή ιστορία του τμήματος, η ομάδα μας δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο στη φυσική της έδρας, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει σε ιδιαίτερο βαθμό την προσπάθεια που πραγματοποιεί για να στεφθεί πρωταθλήτρια

Γρήγορα γκολ εκατέρωθεν

Στο πρώτο ημίχρονο ο Μάριος Προδρόμου έριξε στο παρκέ τους Τοφή, Ανδρέου, Δημητρίου, Ζάο και Χαρή με την Ανόρθωση να απειλεί πρώτη με σούτ του Δημητρίου έξω από την περιοχή. Η ανασταλτική λειτουργία φάνηκε να μην ξεκινά καλά αφού νωρίς-νωρίς ο τερματοφύλακας Τοφή απεσώβησε τετ-α-τετ μετά από λάθος του Ανδρέου. Η ομάδα μας απάντησε με σουτ του Ανδρέου, το οποίο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ ο Δημητρίου στην επαναφορά, ενώ ο αρχηγός Χαρή έλυσε το γόρδιο δεσμό μετά από έξυπνη εκτέλεση κόρνερ για το 1-0. Νέο αβίαστο λάθος στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στον Τοφή να δείξει τα αντανακλαστικά του, ενώ η τρίτη ολιγωρία ήταν μοιραία με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σχετικά νωρίς σε 1-1 με σουτ μέσα από την περιοχή. Στην αμέσως επόμεμη επίθεση ο Ομήρου βρήκε τον Χαρή στο χώρο, το γύρισμα του οποίου προσέκρουσε σε αμυντικό πριν καταλήξει στα αντίπαλα δίκτυα για το 2-1.

Δοκιμασίες στα μετόπισθεν

Ο νεοεισελθών Χατζιβασίλη λίγο έλειψε να στεφθεί σκόρερ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με τον νεαρό φουτσαλιστή να δίνει την ζωηράδα και την ισορροπία που έλειπε από τους κυανόλευκους. Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο τελευταίο πεντάλεπτο με τον τερματοφύλακα Τοφή να επιδίδεται σε μπαράζ αποκρούσεων στερώντας την ισοφάριση σε τρείς τουλάχιστον περιπτώσεις. Το τελευταίο δίλεπτο άνηκε στην Ανόρθωση με τον Δημητρίου να μοιράζει τελικές πάσες σε Χαρή και Ζαό, χωρίς οι τελευταίοι να μπορέσουν να αυξήσουν το δείκτη του σκορ.

Μουδιασμένο ξεκίνημα

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις μιας και οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα μόλις στο τρίτο λεπτό, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 2-2. Η Ανόρθωση ανασυντάχθηκε νωρίς και με ωραία κυκλοφορία της μπάλας κέρδισε μέτρα στο παρκέ. Αφού η μπάλα πέρασε από τα πόδια και των πέντε φουτσαλιστών, ο Δημητρίου με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έδωσε εκ νέου προβάδισμα σε 3-2, ενώ λίγο αργότερα ο Ζαός σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι μετά από ωραία ατομική ενέργεια.

Ανατροπή με διαιτητή… βοήθεια

Η αδυναμία στην τελική προσπάθεια τόσο όταν το σκορ ήταν στο 2-1, όσο και στο 3-2, έδωσε δικαίωμα στους φιλοξενούμενους όχι μόνο να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, αλλά και να προηγηθούν με 3-4 δέκα λεπτά πριν το τέλος. Η φάση που δυναμίτισε το παιχνίδι σημειώθηκε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Ανδρέου έφυγε μόνος στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας με την πασιφανή ανατροπή του από τον τελευταίο παίκτη να μην δίνεται από τον διαιτητή που ήταν φανερά εκτός θέσης. Εκεί που οι φιλοξενούμενοι θα έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, ήρθε η ισοφάριση στην εξέλιξη της φάσης, γεγονός που στοίχισε στην ψυχολογία και την ηρεμία των φουτσαλιστών μας. Μια ασυνενοησία μεταξύ Ανδρέου και Τοφή στην έξοδο του δεύτερου στοίχησε το 3-4 με το φάσμα της ήττας να αχνοφαίνεται, χωρίς ο Σταυραετός να είναι καλύτερος από την ομάδα μας.

Όλα για όλα και δικαίωση

Με συνεχείς αλλαγές ο Μάριος Προδρόμου προσπάθησε να δώσει φρεσκάδα και ηρεμία στο παρκέ, με τους φουτσαλιστές μας να κλείνουν τους αντίπαλους στο δικό τους μισό. Ο Χατζιβασίλη πήρε φανέλα τερματοφύλακα με την ομάδα μας να επιτίθεται με πέντε φουτσαλιστές, με τους Δημητρίου και Ανδρέου να είναι δράστες κλασσικότατων ευκαιριών που σταμάτησαν στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η λύση ήρθε από τα πόδια των δύο πρώτων σκόρερ της ομάδας όταν το δυνατό σουτ του Δημητρίου μετουσίωσε σε γκολ ο Ομήρου με εξαιρετική τοποθέτηση στο δεύτερο δοκάρι και προβολή. Οι φουτσαλιστές μας πίεσαν για την νίκη, ωστόσο το δοκάρι του Ανδρέου στην τελευταία φάση του αγώνα άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στο κυανόλευκο στρατόπεδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ