Πουλλαΐδης: «Μέχρι το τέλος της βδομάδας για προπονητή»

Μεταφέρουμε από την ιστοσελίδα kerkida.net, τις δηλώσεις του κ. Χρίστου Πουλλαΐδη, στη σημερινή διάσκεψη τύπου:

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

“Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζονται άνθρωποι με με όραμα και δύναμη, για να τα καταφέρουμε. Έχουμε ξεκινήσει τις διεργασίες για να πάρουμε την έγκριση για δημιουργία εταιρείας. Θα παρουσιάσουμε τα απαραίτητα στοιχεία και ελπίζουμε η γενική συνέλευση να το εγκρίνει, είμαι αισιόδοξος.

Από τις 21 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουμε να προσεγγίζουμε επενδυτές για να αγοράσουν τις μετοχές. Ο κόσμος – μέσα από έρευνα που κάναμε – φαίνεται διατεθειμένος να προσφέρει. Χρειαζόμαστε συνολικά 6 εκατομμύρια σε διάστημα τριών χρόνων.

Έχουμε ετοιμάσει ένα πλάνο, το οποίο θα παρουσιάσουμε στην συνέλευση. Χρωστάμε στο κράτος 3,7 εκατομμύρια. Θα προσεγγίσουμε το κράτος και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλύτερη προσέγγιση στο θέμα, ίσως με κάποια επιμήκυνση δανείων.

Έχουμε δοκιμάσει κάποιες λύσεις και απέτυχαν όλες. Προσεγγίσαμε επιφανείς Ανορθωσιάτες, πρώην προέδρους και τον κόσμο… Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στην διαχείριση των χρημάτων. Η εταιρεία μάς δίνει μια νέα αρχή και ένα σύγχρονο διοικητικό μοντέλο. Οι επενδυτές και οι χορηγοί θέλουν να δουν ένα μοντέλο που να διασφαλίζει τα χρήματά τους.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα βγούν προς τα έξω όλες οι πληροφορίες για την εταιρεία και θα μπορεί ο καθένας να τις εξετάσει. Όποιος θέλει να μας δώσει και τις δικές του ιδέες, για να τις ενσωματώσουμε στο πλάνο.

Μετά από απαίτηση πολλών φίλων της ομάδας, αποφασίσαμε να ρίξουμε την τιμή της μετοχής στο χαμηλότερο δυνατό ποσό, για να έχει και η εταιρεία λαΐκή βάση. Πάντοτε, όμως, πρεπει να δρούμε μέσα στα πλαίσια του νόμου.

Θα υπάρχουν δυο διοικητικά συμβούλια, ένα του Σωματείου και ένα της εταιρείας. Δεν υπάρχει θέμα να σταματήσει να υπάρχει το Σωματείο. Το Σωματείο θα έχει τα οφέλη του.

Μπορούμε να αντλήσουμε παραδείγματα από άλλα σωματεία. Το Σωματείο θα έχει το 30% και θα μπορεί να ορίζει τρία από τα εννέα μέλη στο Δ.Σ της εταιρείας. Θα υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Δεν θα μπορεί η εταιρεία να αλλάξει το σήμα, τα χρώματα της ομάδας. Η Ανόρθωση δεν είναι μαγαζί, είναι ιστορία, είναι ιδέα.

Αν δεν εγκριθεί η δημιουργία εταιρείας, θα καλέσουμε γενική συνέλευση και εκεί θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι. Μάθαμε να τα θέλουμε όλα αλλά πολλοί από εμάς, δεν είμαστε διατεθειμένοι. Για να έχει κάποιος απαιτήσεις πρέπει να συνεισφέρει.

Έχουμε κάποιες υποθέσεις με παλιές οφειλές και τις εξετάζουμε. Το μέγεθος των οφειλών αυτών είναι 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Κάνουμε προσπάθειες για διακανονισμό με όλους ανεξαιρέτως. Με κάποιους είμαστε σε καλό δρόμο και άλλους τους ψάχνουμε. Για τον Στάνιμιρ Στόιλοφ καλούμαστε να δώσουμε 350 000 ευρώ, όμως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και συζητούμε για διακανονισμό. Φαίνεται να είναι κύριος ο Στόιλοφ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Για τον νέο τεχνικό: “Kοιτάζουμε πολλές περιπτώσεις. Έχουμε εξετάσει μέχρι τώρα 18 περιπτώσεις. Μας έχουν προταθεί 18 προπονητές, όμως κάποιοι έχουν αποκλειστεί. Προέχουν τα θέματα πειθαρχίας, η ανάπτυξη των νέων και τα οικονομικά. Μετά έρχεται η θέληση και η φιλοδοξία. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει όλη την ομάδα, δεν μας κάνει. Αν δεν θέλει τους νεαρούς, πάλι δεν μας κάνει. Αν έχει τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις, πάλι δεν μας κάνει. Δεν έχουμε βάλει προθεσμία, όμως μέχρι το τέλος της εβδομάδας ελπίζουμε να είμαστε κοντά στον νέο προπονητή τεχνικό. Ο Άρσεν δεν έχει το δίπλωμα PRO και δεν μπορεί να συνεχίσει”.

Για Ζόρζε Κόστα και Ρόνι Λέβι είπε: “Ο Ζόρζε Κόστα είχε πολλά καλά αλλά στην πορεία εμφναίστηκαν και τα κακά και έπρεπε να γίνει μια αλλαγή. Σίγουρα θα στηρίξουμε τον νέο προπονητή. Για τον Ρόνι Λέβι θα σας πω ότι δεν έχει καν προταθεί. Με τον Ρόνι έχουμε άριστη σχέση και μιλούμε συχνά όμως μέχρι εκεί. Στον νέο προπονητή θα προταθεί συμβόλαιο για 1,5 χρόνο με δικαίωμα στο Σωματείο να το διακόψει χωρίς αποζημίωση.”

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Για τη διαιτησία: “Εμείς από την αρχή ως διοίκηση είπαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Υπάρχει ανομοιομορφία στα σφυρίγματα και αυτό φαίνεται. Θέλουμε ίση μεταχείριση και 50-50. Δεν νομίζω να είμαστε παράλογοι και το ίδιο ζητούμε και για το ματς με το ΑΠΟΕΛ αύριο. Εϊναι ένα σημαντικό παιχνίδι και είμαστε αισιόδοξοι. Δεν είναι ένας τελικός, όμως είναι σημαντικό παιχνίδι και γι’ αυτό το λόγο εξαγοράσαμε και την ποινή για να μπορεί να είναι ο κόσμος δίπλα στην ομάδα και να μας σπρώξει προς την νίκη”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ