Εθνικός 1 – 2 Ανόρθωσις: Διπλό με ανατροπή

Ότι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο θα έχουν να λένε στον Εθνικό αφού παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με το καλησπέρα, κατάφερε να πάρει το τρίποντο με γκολ του Κολαούτι στο 69ο λεπτό. Ο Άρσεν Μιχαήλοβιτς κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία τόσο τις μαζεμένες απουσίες των Κάλβο, Μάκου, Γκαρσία αλλά και το προβάδισμα που πήραν νωρίς οι γηπεδούχοι και να οδηγήσει την ομάδα μας στην νίκη, σε ένα γήπεδο στο οποίο σκοντάψαμε την περσινή περίοδο. Στα θετικά το γεγονός ότι κανένας από τους πέντρε ποδοσφαιριστές που ήταν στο όριο των καρτών δεν κιτρινίστηκε, με αποτέλεσμα οι επιλογές να αυξάνονται στον μεσοβδόμαδο αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.

Εντεκάδα

Περιορισμένες για άλλη μια αγωνιστική οι επιλογές λόγω τιμωριών και τραυματισμών με αποτέλεσμα ο Άρσεν Μιχαήλοβιτς να επιλέξει μια ορθολογική εντεκάδα, αρχής γενομένης από τον Βέγκα κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Ζόρζε και Οικονόμου, με τους Δημητρίου και Αβραάμ να διατηρούν τις θέσεις τους στα άκρα της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή ο Αλέξα πήρε τη θέση του Κάλβο με τους Οχαγιόν και Μπεσέρα να τον πλαισιώνουν ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Μακρής, Φοφανά και Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για την «Μεγάλη Κυρία» σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο που δεν ευνοούσε το ορθολογικό και τεχνικό ποδόσφαιρο. Η άμυνά μας έδειξε τις γνωστές αδυναμίες στην πρώτη ουσιαστικά απειλή των γηπεδούχων οι οποίοι έφυγαν από δεξιά με τον δαιμόνιο Αμεσά να εκθέτει τον Ζόρζε πριν σημαδέψει τον Σίλας στη μικρή περιοχή ο οποίος νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Βέγκα. Το γκολ λειτούργησε ως ξυπνητήρι για τους ποδοσφαιριστές μας και με κινητήριους μοχλούς τους Οχαγιόν και Μπεσέρα, δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες με δράστη κυρίως τον Φοφανά.

Στο 21ο λεπτό χάθηκε διπλή ευκαιρία με τον Οχαγιόν να απειλεί με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Δημητρίου και τον Φοφανά να κάνει το σούτ στην επαναφορά αλλά να περιορίζεται στο να κερδίσει κόρνερ. Η πίεση συνεχίστηκε με τον Μπεσέρα να μην μπορεί να απειλήσει με φάουλ από καλή θέση στο 28ο λεπτό, ενώ ο Αργεντίνος ήταν αυτός που βρήκε τον Οχαγιόν στο ύψος της περιοχής στο 31ο λεπτό ωστόσο το σούτ του Ισραηλινού αποκρούστηκε. Τελικά η υπεροχή μας καρποφόρισε στο 36ο λεπτό όταν ο Οχαγιόν με έξυπνη εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Μπούργκιτς να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Η ισοφάριση ήρθε σε κρίσιμο σημείο μιας και το σενάριο του να κατευθυνθούμε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκόρ, ήταν κάτι περισσότερο από ορατό.

Δεύτερο ημίχρονο

Με την επανάληψη οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου πήραν νωρίς το πάνω χέρι στο παιχνίδι με τον Φοφανά να διακρίνεται σε ρόλο δημιουργού και εκτελεστή. Στο 51ο λεπτό με σούτ στην κίνηση σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουντούλ ενώ ένα λεπτό αργότερα μετά από κούρσα από αριστερά έβγαλε πάσα ακριβείας στον Μαρκή ο οποίος αστόχησε από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση. Στο πεντάλεπτο μεταξύ 55ου και 60ου λεπτού οι Οικονόμου και Κολαούτι είδαν την κίτρινη κάρτα ενώ στο 67ο λεπτό ο Ζόρζε αποτέλεσε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή του Άρσεν Μιχαήλοβιτς με τον Άντιτς να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας. Στο 68ο λεπτό ο Οχαγίον έστειλε το προμήνυμα με εκτέλεση φάουλ την οποία απόκρουσε ο Κουντούλ, ενώ ένα λεπτό αργότερα η παλικαρήσια προσπάθεια του Φοφανά είχε τελικό αποδέκτη τον Κολαούτι ο οποίος έγραψε με ψυχραιμία το 1-2.

Στο 74ο λεπτό ο Σκαπούλλης έκανε επιτέλους αυτό που έπρεπε να είχε πράξει και στο πρώτο ημίχρονο, δηλαδή να αποβάλει παίκτη του Εθνικου για αγκωνία στον Μπεσέρα. Ο προκλητικός Αουρέλιο την γλίτωσε φτηνά στο 39ο λεπτό, όχι όμως και ο Σίλας που στο 74ο λεπτό άφησε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο. Ο δραστήριος Μακρής ζήτησε αλλαγή στο 79ο λεπτό με τον Σουσιάν να αποτελεί τον αντικαταστάτη του, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι μη έχοντας να χάσουν κάτι, απείλησαν με στημένα του Αουρέλιο. Στο 90ο λεπτό ο Οχαγίον έχασε την ευκαιρία να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα του Εθνικού όταν δεν σημάδεψε σωστά μέσα από τη μεγάλη περιοχή ενώ η αγωνία κράτησε μέχρι και το τελικό σφύριγμα μιας και η άμυνά μας πιάστηκε αρκετές φορές χωρίς συγκέντρωηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ