Εταιρεία, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, συλλήψεις και… διχασμός

Με προεκλογική… περίοδο που μυρίζει μπαρούτι άρχισε να μοιάζει το σκηνικό στην Ανόρθωση τις τελευταίες μέρες και αν δεν δείξουμε όλοι υπευθυνότητα και σοβαρότητα θα τραυματίσουμε ακόμα περισσότερο το Σωματείο μας.

Η χρονιά ξεκίνησε με τις συναντήσεις του προέδρου Χρίστου Πουλλαΐδη με τον κόσμο για να εξηγήσει το όραμα της εταιρείας και ακολούθησε η Γενική Συνέλευση κατά την οποία με μεγάλη πλειοψηφία (90%) πήρε το πράσινο φως να «τρέξει» τα της εταιρείας και να παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση.

Τις τελευταίες μέρες ωστόσο φαίνεται να αυξάνεται το ρεύμα εκείνων που δεν θέλουν την εταιρεία. Τον δικό τους ρόλο ίσως να παίζουν και οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις της ομάδας. Ήδη πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στη Λεμεσό και αναμένεται νέα, εντός των ημερών, στη Λάρνακα.

Σήμερα το μεσημέρι είχαμε την κατάληψη των γραφείων από μερίδα οργανωμένων οπαδών που ζητούσαν παραίτηση της διοίκησης. Έγιναν καταγγελίες στην αστυνομία, με αποτέλεσμα  η τελευταία να επέμβει και αυτή την στιγμή οι καταληψίες (17 άτομα) να βρίσκονται στον αστυνομικό σταθμό στις Φοινικούδες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου επιστρέφει αύριο από το Μπαχρέιν και αρχίζει κι αυτός κύκλο επαφών με οργανωμένα και μη σύνολα μέσα στην Ανόρθωση ενώ θα ενημερώσει ξανά τον κόσμο μέσα από ανοιχτές συγκεντρώσεις. Για να περάσει η πρότασή του απαιτείται το 75% των παρόντων στη ΓΣ μελών κάτι που κάνει την αναμέτρηση… ντέρμπι. Ο πρόεδρος δεν ξεκαθάρισε δημόσια τι θα κάνει σε περίπτωση που απορριφθεί η πρότασή του.

Είναι φυσικά δημοκρατικό δικαίωμα όλων να συναντώνται, να συνασπίζονται και να διαμαρτύρονται, ανεξαρτήτως του τι ο καθένας εκφράζει και πρεσβεύει. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουμε όλοι, είναι να μην οδηγήσουμε την Ανόρθωση σε επικίνδυνες ατραπούς. Το τελευταίο που χρειάζεται τώρα είναι να (ξανα)χωριστούμε σε… εταιρικούς και αντι-εταιρικούς, να ανταλλάζουμε κατηγορίες και ύβρεις, να σκοτωθούμε μεταξύ μας και να δώσουμε την χαριστική βολή στην Ανόρθωση.

Ίσως θα πρέπει και ο κ. Πουλλαΐδης να σκεφτεί το ενδεχόμενο μιας μικρής αναβολής της Γενικής Συνέλευσης. Να εξηγήσει το όραμα του στον κόσμο καλύτερα, να παρουσιαστεί η όποια εναλλακτική λύση εάν υπάρχει και να αποφασίσουν τα μέλη που έχουν τον τελικό λόγο μακριά από πολωμένο κλίμα, ένταση και διαξιφισμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ