Ανόρθωσις 1 – 2 ΑΠΟΕΛ: Ιδανικοί αυτόχειρες

Για άλλη μια φορά η Ανόρθωση προδόθηκε από παιδαριώδη αμυντικά λάθη και μοιραία δέχθηκε την ήττα που εξανεμίζει και τα αμυδρά περιθώρια για μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Η ομάδα μας στάθηκε αρκετά καλά απέναντι σε ένα μέτριο ΑΠΟΕΛ το οποίο όμως είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και απλά εκμεταλλεύτηκε τα δώρα που έδωσε για άλλη μια αγωνιστική η άμυνά μας.

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Μάκο ως κεντρικός αμυντικός αλλά και τον Οχαγιόν ο οποίος πραγματοποίησε σωρεία κλεψιμάτων στην μεσαία γραμμή, ενώ ένα από τα πιο ορθολογικά και ουσιαστικά παιχνίδια με την κυανόλευκη φανέλα πραγματοποίησε ο Αλέξα. Σταθερές αξίες Οικονόμου, ο οποίος έκανε μια χαψιά τον πολυδιαφημισμένο Ντε Βιτσέντι, και Μακρής που επέδειξαν ωριμότητα και ουσία, που δεν έδειξαν εμπειρότεροι συμπαίκτες τους, ενώ ο Φοφανά ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν η μοναδική πηγή κινδύνων για την εστία του Πάρντο. Υστέρησαν και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό Μπεσέρα και Άντιτς, οι οποίοι αποτέλεσαν και τα μοναδικά ίσως λάθη στις επιλογές του Άρσεν Μιχαήλοβιτς.

Κάκιστη διαχείριση των χρόνων καθυστέρησης και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο από τον Παναγή, ο οποίος ελέγχεται και για το ξεκίνημα της φάσης από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενουμένων.

Εντεκάδα

Ο Άρσεν Μιχαήλοβιτς επεφύλαξε μια έκπληξη στην αρχική εντεκάδα μιας και προτίμησε τον Άντιτς για το αριστερό άκρο της άμυνας, αφήνοντας εκτός τον Αβραάμ ο οποίος είχε κτίσει ένα σερί εμφανίσεων με φανέλα βασικού. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βέγκα ενώ τις υπόλοιπες τρείς θέσεις της άμυνας πήραν οι Δημητρίου, Μάκος και Οικονόμου. Στην μεσαία γραμμή η τριπλέτα παρέμεινει η ίδια με τους Οχαγιόν, Μπεσέρα και Αλέξα, όπως και η επιθετική τριάδα με τους Φοφανά και Μακρή να πλαισιώνουν τον Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Ανέλπιστα καλά ξεκίνησε ο αγώνας με την ομάδα μας να κλείνει τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο στο πρώτο δεκάλεπτο, επιτιθέμενη κυρίως από δεξιά με τον Δημητρίου να εγκαθίσταται μόνιμα στο αντίπαλο μισό. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών παιχνιδιού ο Μακρής ελίχθηκε έξυπνα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Οχαγιόν με πάσα ακριβείας τον τροφοδότησε, ωστόσο ο νεαρός προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ με πάσα στον Κολαούτι αντί να τελειώσει ο ίδιος τη φάση.

Δύο λεπτά αργότερα το σκηνικό αντιστράφηκε με τον Αλωνεύτη να ξεφεύγει της προσοχής του Δημητρίου και να κερδίζει πέναλτυ σε μια φάση που έθεσε τον Βέγκα νοκ άουτ. Ο Ντε Βιντσέτι νίκησε τον Βαλβέρδ γράφοντας το 0-1, γεγονός που φάνηκε να επηρεάζει ψυχολογικά την ομάδα μας, η οποία τα αμέσως επόμενα λεπτά περιορίστηκε στο να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ να ανταλλάζουν με σχετική άνεση πάσες.

Όταν το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην αριστερή πλευρά και πιο συγκεκριμένα τον Φοφανά, υπήρξε μια αγωνιστική αφύπνιση με τον Αφρικανό να κάνει ότι θέλει απέναντι στον Σολωμού, τον οποίο ανάγκασε να δει και την κίτρινη κάρτα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το μόνο αξιοσημείωτο ήταν οι κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν Ντε Βιντσέτι και Μάκος.

Δεύτερο ημίχρονο

Καλό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο για την Ανόρθωση η οποία ήταν η πρώτη που απείλησε στο 52ο λεπτό όταν ο Φοφανά με συρτή μπαλιά βρήκε τον Κολαούτι μέσα στην περιοχή ο οποίος κατάφερε να νικήσει τον Ολιβέιρα, όχι όμως και τον Πάρντο. Το ΑΠΟΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο 66ο λεπτό όταν μετά από φάση διαρκείας στη περιοχή μας ο Ντε Βιντσέτι πλάσαρε αλλά ο Βαλβέρδ δήλωσε παρών κρατώντας την ομάδα μας στο παιχνίδι. Πολύ μεγάλη ευκαιρία με δράστη τον Μακρή χάθηκε στο 66ο λεπτό όταν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Δημητρίου πραγματοποίησε την σέντρα, με τον Κύπριο ακραίο επιθετικό να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Ένα λεπτό αργότερα ο Οχαγιόν απείλησε με μακρινό σούτ, ενώ ο Βαλβέρδ δήλωσε εκ νέου παρών νικώντας τον Σέρινταν στο 71ο λεπτό.

Στο 76ο λεπτό οι Ισραηλινοί ανέλαβαν δράση με τον Οχαγιόν να εκτελεί το φάουλ, τον Μακρή να κάνει την προβολή και τον Κολαούτι να κερδίζει τη μονομαχία στην επαναφορά ισοφαρίζοντας σε 1-1. Εκεί που η ψυχολογία φάνηκε να γυρνά υπέρ της ομάδας μας, ο Άντιτς με δύο λάθη στα δύο μισά του γηπέδου, έδωσε στην ευκαιρία στον Σέρινταν να νικήσει μάλλον εύκολα τον Βαλβέρδ για το 1-2, σε μια φάση που η μπάλα φάνηκε να περνά μάλλον αβίαστα κάτω από το σώμα του Γάλλου τερματοφύλακα.

Ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή μιας και ο πάγκος του ΑΠΟΕΛ προχώρησε σε χειρονομίες προς τη Νότια κερκίδα και ο Δώνης σωριάστηκε στο έδαφος ενώ με την επανέναρξη ο Γκριγκαλασβίλι πήρε την θέση του Μπεσέρα που απετέλεσε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος. Τα χρονικά περιθώρα ήταν στενά, η ψυχολογία στο ναδίρ και ουσιαστικά ο χρόνος κύλησε χωρίς οι ποδοσφαιριστές μας να καταφέρουν να απειλήσουν, πέραν από μια μονομαχία Μακρή-Σέρτζιο μέσα στη περιοχή στις καθυστερήσεις, στην οποία ο ποδοσφαιριστής μας ζήτησε παράβαση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ