Το ρητορικό ερώτημα της 13ης Αυγούστου

Στη συνέλευση της 13ης Αυγούστου, ο Σάββας Κάκος είχε θέσει το ερώτημα: «υπάρχει κάποιος που θα έλεγε όχι στην απόκτηση του Γκαρσία με 150 χιλιάδες ευρώ, του Κολαούτι με 150 χιλιάδες, του Τζέισον με 100 χιλιάδες, του Μάκου με 100 χιλιάδες;».

Η απάντηση ήταν τότε, είναι και τώρα ένα βροντερό «NAI» διότι από τη στιγμή που τίθεται ένας στόχος, οποιεσδήποτε παρεκκλίσεις απαγορεύονται δια ροπάλου. Η πιο πάνω περίπτωση αποτελεί μια μικρογραφία των όσων έφεραν στο χείλος της καταστροφής το ιστορικό μας σωματείο, μιας και ο βραχυπρόθεσμος στόχος της κατάκτησης ενός τροπαίου, θυσιάστηκε στο βωμό της μακροπρόθεσμης οικονομικής εξυγίανσης. Οι άνθρωποι που ανακυκλώνονται στα υψηλά διοικητικά δώματα της Ανόρθωσης τα τελευταία χρόνια ξόδεψαν χρόνο και χρήμα προκειμένου να σηκώσουν ένα τρόπαιο, ωσάν και αυτό θα έλυνε ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πλείστοι ποδοσφαιριστές που κατηφόρισαν στο νησί για να φορέσουν την κυανόλευκη φανέλα, ήταν ποδοσφαιριστές με βραχυπρόθεσμη ημερομηνία λήξης όντας σε μεγάλη ηλικία ή χορτασμένοι από διακρίσεις.

Κι αν η ποδοσφαιρική τους άγνοια δεν συγχωρείται αλλά δικαιολογείται λόγω έλλειψης γνώσεως, εκεί που πραγματικά απέτυχαν οι ορδές επιχειρηματιών που «υπηρέτησαν» τα διοικητικά αξιώματα, ήταν στο οικονομικό σκέλος με το οποίο ασχολούνται νυχθημερόν στην προσωπική τους ζωή. Πόσο αδαής μπορεί να είναι κάποιος για να μην ξοδεύει περισσότερα από όσα θα κερδίσει (βλέπε οικονομικά ανοίγματα); Πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος να επενδύσει στηριζόμενος σε σωρεία υποθετικών σεναρίων που η πρόσφατη προϊστορία δεν ευνοούσε την πραγματοποίησή τους (βλέπε Ευρωπαϊκή διάκριση);

Ίσως το ποτάμι να μην έχει γυρισμό, ίσως όμως η ιστορία να μας δώσει άλλη μια ευκαιρία από τις πολλές που μας έδωσε τα τελευταία χρόνια αλλά εμείς επιλέξαμε να τις κλοτσήσουμε. Απλά ας αναλογιστεί ο καθένας ότι ακόμα και στην έναρξη της φετινής περιόδου, προτιμήθηκε η μη ανανέωση του Πάμπου Χριστοδούλου λόγω οικονομικών στενοτήτων και λίγους μήνες μετά έχουμε ήδη αλλάξει ένα προπονητή, με πρόθεση να καθαιρέσουμε και δεύτερο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ