Συν εφτά ή πλην εφτά;

Ρίχνοντας μια ματιά στην βαθμολογία, έπεσε στην αντίληψη μου το εξής: είμαστε στο -7 από την κορυφή αλλά και στο +7 από την έβδομη θέση, την πρώτη δηλαδή εκτός εξάδας.

Ο τρόπος προσέγγισης του συγκεκριμένου, μπορεί να δείξει πολλά για τον χαρακτήρα της ομάδας, τους στόχους αλλά και τον ρεαλισμό και την αντικειμενικότητα με την οποία βλέπουμε τον ποδοσφαιρικό μαραθώνιο. Μια ανάλυση των εναπομεινάντων 9 αγώνων ίσως μας φέρει πιο κοντά στην απάντηση. Πέντε από αυτούς στο Παπαδόπουλος και τέσσερις εκτός έδρας. Να πάρουμε τα εκτός που είναι και πιο εύκολα στην ανάλυση.

Με τις μετριότατες φετινές μας εμφανίσεις καταφέραμε στα ματς με τις θεωρητικά αδύνατες ομάδες να κάνουμε 8 νίκες και 1 ήττα από την Δόξα. Τα 3 εκτός με Άχνα, Παραλίμνι και Άρη εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία και πιστεύω οι 3 νίκες θα έρθουν εύκολα-δύσκολα. Το άλλο εκτός έδρας είναι στο ΓΣΖ με την ΑΕΚ. Ιδιαίτερο παιγνίδι, όπως πάντα, με όλα τα αποτελέσματα πιθανά. Αυτό που μου δίνει αισιοδοξία είναι ότι μέχρι το ματς αυτό, είναι πολύ πιθανόν να έχει μείνει ήδη εκτός στόχων η ΑΕΚ καθώς καλείται να δώσει 4 ματς φωτιά και είναι αδύνατον να έχει μειώσει την διαφορά από την 6άδα.

Στα εντός τώρα. Τα ματς με Κούκλια και Σαλαμίνα δεν χρίζουν ανάλυσης, καθώς οτιδήποτε εκτός από τους 3 βαθμούς θεωρείται αποτυχία. Τα παιχνίδια με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ είναι αυτά που θα μας αλλάξουν επίπεδο φέτος. Σε περίπτωση που κάνουμε δυο νίκες, ή έστω πάρουμε 4 βαθμούς, λογικά θα είμαστε εκεί κοντά. Να θυμίσω κιόλας ότι από το 1990 αυτές οι 2 ομάδες έχουν κάνει μαζί 4 νίκες στο ΠΑΠ για το πρωτάθλημα!

Τελευταία αγωνιστική με την ομάδα “έκπληξη”. Καμία έκπληξη για μένα. Σταθερή και δυνατή (σε όλους τους τομείς) διοίκηση. Ένας προπονητής που γνωρίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο όσο λίγοι. Παίχτες καλοί με ταλέντο και πληρωμένοι μέχρι και το τελευταίο σεντ (τι μου θυμίζει άραγε…). Όμως εδώ είναι το Παπαδόπουλος. Και αν πάνε όλα κατ ευχήν και η ομάδα βρει τα πόδια της, όπως προχθές ο Γκαρσία, τότε το -7 μπορεί να εξαλειφθεί. Όσο για το +7 ; Ούτε λόγος. Είμαστε η Ανόρθωση και βλέπουμε μόνο την πρωτιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ