Σάκης Τσιώλης: «Είχαμε επαφές από μέρες»

Στο protathlima.com και τον Πάνο Λάρκο μίλησε ο Ελλατίδης προπονητής Σάκης Τσιώλης, επιβεβαιώνοντας ότι είχε επαφές με την Ανόρθωση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι αυτές δεν έγιναν σήμερα, αλλά εδώ και μέρες. Αναλυτικά:

«Κ. Τσιώλη, υπάρχει έντονη φημολογία για προχωρημένες επαφές της Ανόρθωσης με τη δική σας πλευρά. Έτσι έχουν τα πράγματα;
«Προχωρημένες δεν μπορώ να πω. Έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση αυτές τις μέρες αλλά κάτι πιο επίσημο δεν έχουμε».

Υπήρξε κάποια επαφή σήμερα με την Ανόρθωση;
«Όχι, όχι».

Λέγεται ότι στις επαφές που έγιναν προέκυψε διαφορά στο οικονομικό. Είναι όντως έτσι τα πράγματα;
«Όχι, δεν έχουμε μπει ακόμη σε αυτή τη διαδικασία. Ίσως σήμερα ή αύριο πιθανόν να κάνουμε κάποια συζήτηση. Πρώτα απ’ όλα έχει να κάνει με τη συνεργασία και μετά όλα τα άλλα. Να δούμε λίγο γιατί κι εγώ είμαι σε κάποια φάση λίγο περίεργη τώρα. Είχα πάρει μια απόφαση μέχρι το καλοκαίρι να μην δουλέψω. Πέρασα και λίγο έντονα αυτή την περίοδο και με την Τρίπολη και στα Γιάννενα. Τώρα βέβαια η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα και μια ομάδα που με τιμάει με την πρόταση της. Αν έρθει η ώρα να το συζητήσουμε σοβαρά θα το δούμε».

Δεν είστε αρνητικός δηλαδή να έρθετε Κύπρο να εργαστείτε.
«Το θέλω πάρα πολύ. Και πιθανόν ανεξάρτητα τι θα γίνει με την Ανόρθωση έχω σκοπό να έρθω να παρακολουθήσω το πρωτάθλημα γιατί με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Και με το ΑΠΟΕΛ έγινε φέτος μια συζήτηση και με την ΑΕΚ και τώρα η Ανόρθωση. Είναι μεγάλες ομάδες οι οποίες παίζουν και στην Ευρώπη και με ενδιαφέρει αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τόσο πολύ ενημέρωση για το κυπριακό πρωτάθλημα. Αν τελικά δεν συνεργαστώ με την Ανόρθωση θα μου δοθεί ο χρόνος να έρθω να καθίσω 10 ημέρες στην Κύπρο για να δω τι γίνεται, να δω το πρωτάθλημα και να γνωρίσω τις ομάδες καλύτερα. Ίσως το καλοκαίρι, πρώτα ο Θεός, αν μου δοθεί η ευκαιρία να κοιτάξω… Πάντως με ενδιαφέρει πολύ αυτή την περίοδο να φύγω από την Σούπερ Λίγκα και από την Ελλάδα. Θέλω να ξεφύγω μετά από 16-17 χρόνια εδώ».

Πάντως και εδώ οι ομάδες μας έχουν τα προβλήματα τους…
«Αγωνιστικά 5-6 ομάδες στην Κύπρο μπορούν να σταθούν πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν και ομάδες που κάνουν τη διαφορά στην Κύπρο και μπορείς να δουλέψεις ακόμη καλύτερα σε σχέση με την Ελλάδα. Πλέον είναι 2-3 ομάδες που μπορούν να σε καλύψουν. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να έρθω να δουλέψω στην Κύπρο . Δεν ξέρω αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή».

Η Ανόρθωση έχει βγει από το κύπελλο, είναι εννέα βαθμούς πίσω από την κορυφή και θα το παλέψει όσο μπορεί στο πρωτάθλημα και τώρα ψάχνει ένα προπονητή που θα μάθει την ομάδα ενόψει και της νέας χρονιάς.
«Είναι πάρα πολύ καλό και το σκεπτικό και η όλη διαδικασία. Το πρόβλημα μου αυτή τη στιγμή είναι ότι το πέρασμα μου από δυο ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα με πίεσαν και με κούρασαν πολύ. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να φύγω από αυτό το πρωτάθλημα. Όλα είναι και θέμα συζητήσεων».

Δεν έχετε μιλήσει φαντάζομαι με την Ανόρθωση για να έρθετε Κύπρο για κατ’ ίδιαν συζητήσεις έτσι;
«Όχι, δεν έχω συζητήσει. Απλά με ενημέρωσαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Ανόρθωση. Περιμένω να δω την πρόταση που θα γίνει και πότε θα γίνει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ