Απόλλωνας 1 – 1 Ανόρθωση: Δεν αρκούσε η γκολάρα του Οχαγιόν

Το σπάνιας ομορφιάς γκολ του Οχαγιόν δεν ήταν αρκετό ώστε η Ανόρθωση να πραγματοποιήσει καλό ποδαρικό στην νέα χρονιά, σε ένα παιχνίδι όπου οι νέοι αποδείχθηκαν ωραίοι, με τον Ζόρζε Κόστα να βρίσκει λύσεις εκ των έσω. Παρόλο που στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού η ομάδα μας έφτανε με ορθολογικό τρόπο και καλή κυκλοφορία στην αντίπαλη περιοχή, τα παιδαριώδη αμυντικά λάθη (συχνά χωρίς πίεση) στοίχησαν, με αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκόρ στο 25ο λεπτό. Ακόμα και οι ποδοσφαιριστές που πέρασαν σαν αλλαγή έδωσαν τις απαραίτητες ανάσες και βοήθειες, με αποκορύφωμα το γκολ για όσκαρ από τον Οχαγιόν, με τον οποίο φύγαμε από το Τσίρειο με τον βαθμό της παρηγορίας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε ένα άναρχο ρυθμό με την ομάδα μας να φλερτάρει σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις με το γκολ τις νίκης, όταν οι Κολαούτι και Κάλβο σημάδεψαν τα δοκάρια του Βάλε. Όσον αφορά το κεφάλαιο «διαιτησία», θα συζητηθεί το μάλλον αυστηρό φάουλ που έφερε το γκολ του Απόλλωνα, αλλά και η υπόδειξη της Αγγέλας Κυριάκου για χέρι του Βέγκα εκτός περιοχής, με την βοηθό να είναι εμφανώς εκτός θέσης και να υποδεικνύει με σημαντική καθυστέρηση την παράβαση.

Εντεκάδα
Ο Ζόρζε Κόστα ήταν αναγκασμένος να προβεί σε ανακάτεμα της τράπουλας λόγω των απουσιών Αλέξα, Μάκου, Παβίσεβιτς, αλλά και της αποδέσμευσης του Γκάλαμαζ, με τις επιλογές του να εκπλήσουν μιας και δεν προτίμησε να κινηθεί στα σίγουρα. Ο σταθερός Βέγκα διατηρήθηκε για άλλη μια αγωνιστική κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Ζόρζε-Οικονόμου στο κέντρο και τους Δημητρίου-Άντιτς στα άκρα. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής είδαμε Κυπριακό δίδυμο με τους Σιέλη-Θεοδώρου να πλαισιώνουν τον Γκαρσία ενώ αναμενόμενη ήταν η επιθετική τριπλέττα με τους Κάλβο-Φοφανά και σημαδεύουν τον Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο
Ανέλπιστα… καλά ξεκίνησε ο πρώτος αγώνας για το 2014 για την «Μεγάλη Κυρία» με την ομάδα μας να μπαίνει με περισσότερες απαιτήσεις στον αγωνιστικό χώρο και να χάνει κραυγαλέα ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Γκαρσία ελίχθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, κατάφερε να περάσει την μπάλα πάνω από τον εξελθόντα Βάλε, ωστόσο αυτή πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Άντιτς να απειλήσει με σουτ ο οποίος όχι μόνο έφερε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά κινήθηκε… ασυνήθιστα ψηλά στο αντίπαλο μισό με αρκετές επελάσεις. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το πρώτο δεκάλεπτο και τουλάχιστον μέχρι τη φάση του 25ου λεπτού, η εστία του Βέγκα κινδύνεψε περισσότερο από άτσαλα διωξίματα των Άντιτς και Ζόρζε. Από μια μάλλον αυστηρή υπόδειξη του Παναγή, ο Μεριέμ εκτέλεσε το φάουλ σε μια περιοχή με περισσότερες άσπρες παρά μπλε φανέλλες, ωστόσο ο Κολαούτι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βέγκα. Το γκολ αυτό έπληξε το ηθικό των ποδοσφαιριστών μας οι οποίοι μέχρι εκείνο το σημείο στέκονταν πολύ καλά, με αποτέλεσμα οι επιθετικές προσπάθειες μέχρι την ανάπαυλα να είναι περιορισμένες. Στο μεσοδιάστημα, ο Βέγκα έδειξε τα αντανακλαστικά του με σωτήρια επέμβαση σε εξ επαφής σουτ των γηπεδούχων και αφού πρώτα η άμυνα μας απέτυχε για άλλη μια φορά να καθαρίσει μπαλιές στην περιοχή μας.

Δεύτερο ημίχρονο
Ο Ζόρζε Κόστα πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στην ανάπαυλα αποσύροντας τον Άντιτς, ρίχοντας στην μάχη τον Οχαγιόν σε συνδυασμό με την μετατόπιση του Σιέλη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν όμοιο με του πρώτου με την ομάδα μας να παρουσιάζεται υποτονική, χωρίς ωστόσο οι γηπεδούχοι να δείχνουν με την σειρα τους κάτι αξιόλογο. Στο 65ο λεπτό ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στο παιχνίδι τον Γκριγκαλασβίλι αντί του Θεοδώρου σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την επιθετική συμπεριφορά, με την Ανόρθωση να ψάχνει το ζητούμενο κυρίως με στημένες φάσεις που περνούσαν από τα πόδια του Οχαγιόν. Ο Ισραηλινός έκλεψε την παράσταση με μια έμπνευση πίσω από το κέντρο του γηπέδου, όταν μετά από κλέψιμο είδε τον Βάλε εκτός εστίας και τον τιμώρησε με τον πλέον σκληρό τρόπο, διαμορφώνοντας το 1-1 στο 71ο λεπτό. Το γκολ έφερε φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών μας οι οποίοι έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες στο αμέσως επόμενο τρίλεπτο με τον Κολαούτι να σημαδεύει πρώτος το δοκάρι με τους Καρυπίδη-Βάλε εξουδετερωμένους. Λίγο αργότερα ο Κάλβο με ατομική ενέργεια από δεξιά βρήκε το χώρο για το σουτ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Βάλε. Στο 76ο λεπτό η Αγγέλα βάλθηκε να μας θυμίσει τα περσινά, υποδεικνύοντας με χαρακτηριστική καθυστέρηση παράβαση την οποία ήταν αδύνατο να διακρίνει ως εκ της θέσης της. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βέγκα απογειώθηκε στο δεξί παραθυράκι πιστοποιώντας την εκπληκτική αγωνιστική του κάτασταση, ενώ χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες προς την βοηθό διαιτητή. Στο τελευταίο τέταρτο η Ανόρθωση επιδίωξε περισσότερο το γκολ της νίκης με τον Γκριγκαλασβίλι να είναι ο μοιραίος μιας και αφενός μεν καθυστέρησε χαρακτηριστικά να δώσει έτοιμο γκολ σε Κάλβο και Κολαούτι, αφετέρου από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημάδεψε τον Βάλε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ