Ανόρθωσις 3 – 1 Αλκή: Αποφύγαμε το πατατράκ

Ούτε και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της Ανόρθωσης δεν θα πίστευε ότι στο 74ο λεπτό θα βρισκόμασταν προ του φάσματος μιας ταπεινωτικής ήττας από την Αλκή των -21 βαθμών. Ένα καταιγιστικό τετράλεπτο μεταξύ 74ου και 78ου λεπτού ήταν αρκετό ώστε να πάρουμε το πρώτο τρίποντο του 2014, με την τελευταία μας νίκη να χρονολογείται στις 7 Δεκεμβρίου απέναντι στον Άρη. Οι αλλαγές του Ζόρζε Κόστα ήταν οι ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαφορά με τον Γκρικαλασβίλι να μοιράζει την ασίστ για το 1-1 και τον Μακρή να σκοράρει για το 2-1, στέλνοντας μηνύματα ότι άξιζαν θέση βασικού.

Με την σημερινή νίκη η «Μεγάλη Κυρία» αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση και τους 30 βαθμούς, με συγκάτοικο την Ομόνοια, μειώνοντας στον έναν βαθμό την απόσταση από την πρώτη τετράδα. Στα αρνητικά η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Κάλβο με την οποία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με την Δόξα στο «Μακάρειο».

Εντεκάδα

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα ο Ζόρζε Κόστα ο οποίος προέβη σε αναγκαστικές αλλαγές στην τετράδα της άμυνας. Ο Μάριο Βέγκα υπερασπίστηκε για άλλη μια αγωνιστική την εστία έχοντας τους Παβίσεβιτς-Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας και τους Άντιτς-Αβραάμ στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα. Ο Μάκος επανήλθε στον χώρο της μεσαίας γραμμής ως ανασταλτικός μέσος, έχοντας ως παρτενέρ τον Οχαγιόν, αλλά και τον Γκαρσία σε πιο προωθημένο ρόλο. Η μοναδική γραμμή που παρέμεινε αναλλοίωτη ήταν η επιθετική με την τριάδα Κάλβο-Φοφανά-Κολαούτι να ηγείται των επιθετικών μας ενεργειών.

Πρώτο ημίχρονο

Παρά το γεγονός ότι η Ανόρθωση πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αρκετά νωρίς απέναντι στην νεανική ομάδα της Αλκής, το ζητούμενο που δεν ήταν άλλο από το γρήγορο γκολ, φάνηκε ότι θα ερχόταν δύσκολα. Η ομάδα μας έφτανε με σχετική άνεση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με τους ακραίους αμυντικούς να εγκαθίστανται σχεδόν μόνιμα στο αντίπαλο μισό, ωστόσο η μπάλα έφτανε δύσκολα στον Κολαούτι. Με την πάροδο του χρόνου οι ποδοσφαιριστές μας παρουσιάζονται όλο και πιο υποτονικοί λες και είχαν μια αιωνιότητα μπροστά τους για να πετύχουν κάποιο γκολ, με την πιο αξιόλογη φάση να έρχεται στο 36ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οχαγιόν. Ως γενικότερο σχόλιο ο Ισραηλινός μέσος ήταν δραστήριος άλλα δεν μπόρεσε να κατευθύνει με επιτυχία 2-3 σουτ που δοκίμασε, την ίδια ώρα που ο Κάλβο ήταν μακράν ο πιο ουσιαστικός βγάζοντας πάμπολες σέντρες από δεξιά.

Δεύτερο ημίχρονο

Όμοιο ξεκίνημα με αυτό του πρώτου ημιχρόνου με τους ποδοσφαιριστές μας να ανεβαίνουν μαζικά στο αντίπαλο μισό με την πρώτη καλή φάση να έρχεται μόλις στο 51ο λεπτό όταν το σουτ του Γκαρσία εκτός περιοχής αποκρούστηκε σε κόρνερ. Η μαζική επίθεση εμπεριείχε το δικό της ρίσκο το οποίο πήρε σάρκα και οστά στο 54ο λεπτό με τους φιλοξενόμενους να ανοίγουν το σκορ σε μια αντεπίθεση όπου ο Οικονόμου βρέθηκε απέναντι σε τρεις (!) αντίπαλους.

Η αντίδραση από τον πάγκο ήταν άμεση με τους Γκριγκαλασβίλι και Μακρή να παίρνουν τις θέσεις των Μάκου και Φοφανά στο επόμενο δεκάλεπτο, με τον Γεωργιανό να απειλεί με σούτ στην κίνηση λίγο μετά την είσοδό του. Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 74ο λεπτό όταν ο Αβράαμ συνδυάστηκε με τον Γκριγκαλασβίλι πριν στείλει με υποδειγματικό πλασέ την μπάλα στο βάθος της εστίας του Στυλιανού. Στην αμέσως επόμενη επίσκεψή μας στην εστία των φιλοξενουμένων και μετά από φάση διαρκείας, ο Μακρής ήταν εκεί που έπρεπε την στιγμή που έπρεπε για να σκοράρει ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του. Το κύμα αντεπίθεσης δεν σίγησε εκεί αφού 2 λεπτά αργότερα ο Άντιτς με καλοζυγισμένη σέντρα βρήκε το κεφάλι του Κολαούτι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Δύο απόπειρες του Γκαρσία για την περαιτέρω διεύρυνση του σκορ ήταν τα μοναδικά σημεία άξιας αναφοράς μέχρι το τελικό σφύριγμα του Κώστα Νικολάου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ