Ξέσπασε και θύμισε Ανόρθωση!

Χρειάστηκε 8 εβδομάδες η ομάδα μας, για να βγει από το καβούκι της  και να θυμίσει Ανόρθωση. Κόντρα στην συμπολίτισσα, η ομάδα μας απέπνεε υγεία. Δεν είχε το εξαιρετικό θέαμα, είχε όμως παίκτες που γυάλιζε το μάτι τους, παθιασμένους, έτοιμους να κάνουν ότι τους ζητούσε ο προπονητής τους.

Το ζητούμενο για την ομάδα μας κόντρα στην Σαλαμίνα ήταν να δείξει βελτίωση σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις. Παράλληλα, να γεμίσει ελπίδες τους φίλους της ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Σε γενικές γραμμές οι ποδοσφαιριστές του Κόστα τα κατάφεραν, αφού ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε άμυνα και επίθεση, ενώ για ένα τουλάχιστον ημίχρονο, έπαιξαν αρκετά καλά. Οι εντυπώσεις είναι – γενικώς – θετικές.

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι κερδίσαμε δικαία. Επικρατήσαμε όχι τυχαία, αλλά με πλάνο και πάνω από όλα πειθαρχία, κάτι που στα τελευταία παιχνίδια δεν υπήρχε. «Μα οι κακοί ποιοτικά αντίπαλοι έκαναν καλό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα σαν και εμάς…» θα πει ο μόνιμα κακοπροαίρετος και γκρινιάρης.

Πράγματι η Ανόρθωση είχε ένα θέμα στο «τρανζίσιον» από την επίθεση στην άμυνα. Το έχει συχνά φέτος, και δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκε ως δια μαγείας ή ότι μας έπεισαν για τις φετινές ικανότητες τους. Για τον αγώνα του Σαββάτου όμως, είναι δυνατόν μία ομάδα που αναπτύσσεται με τόσους παίκτες, μία ομάδα που ρισκάρει, να μην κινδυνεύσει καθόλου; Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Όλα μαζί δεν μπορεί να γίνουν τέλεια. Σε αυτό το ματς η προτεραιότητα αφορούσε τη νίκη που θα έρχονταν από σωστή επιθετική ανάπτυξη αλλά και τη σωστή αμυντική λειτουργία, που κατάντησε η Αχίλλειος πτέρνα της ομάδας.

Προσωπικά δεν πανηγύρισα την νίκη αλλά δεν σημαίνει ότι δεν χάρηκα. Η επιστροφή στις νίκες ήταν απαραίτητη όμως η ομάδα χρειάζεται σε όλους τους τομείς βελτίωση. Η νίκη του Σαββάτου δεν διαγράφει την κωμωδία που ζήσαμε μέχρι τώρα. Παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση δεν πρέπει να σηκώσουν κεφάλι από την δουλεία και πρέπει όλους να τους διακατέχει σοβαρότητα. Μία νίκη δεν έλυσε τα πολλά αλλά και μεγάλα προβλήματα μας. Η ιστορία άλλα και ο κόσμος της Ανόρθωσης δεν ανέχεται άλλα ρεζιλέματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ