Ξεχώρισαν σε τρεις ταχύτητες

Μετά από δώδεκα στροφές στο πρωτάθλημα καμιά από τις ομάδες που το διεκδικούν δεν φαίνεται να έχει πραγματικά ξεχωρίσει, την ώρα που στον πυθμένα η κατάσταση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.

Στον όμιλο της πρώτης εξάδας υπάρχει μια διαφορά μόλις τεσσάρων βαθμών από τον πρώτο μέχρι τον τέταρτο. Εκεί βρίσκονται οι δυο ομάδες της Λεμεσού, η Ανόρθωση, ο επόμενος μας αντίπαλος Ερμής και οι δυο της Λευκωσίας. Αξιοσημείωτο στατιστικό ότι ΑΕΛ, Απόλλων, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ έχουν τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, όλες με παθητικό 8 γκολ. Ανόρθωση και Ερμής έχουν δεχτεί 13 τέρματα. Επιθετικά υπάρχει μεγαλύτερη… ποικιλία, με τη Μεγάλη Κυρία να οδηγεί την κούρσα με 27 γκολ, Ερμής και Ομόνοια ακολουθούν με 25, Απόλλωνας 20 και ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ σκόραραν από 19 φορές.

Οι θέσεις 7-9 είναι κατειλημμένες από Δόξα, ΑΕΚ Λάρνακας και Σαλαμίνα. Και οι τρεις παίζουν σχετικά καλό ποδόσφαιρο και δύσκολα θα κινδυνεύσουν, από την άλλη δεν δείχνουν ικανές να αφήσουν κάποια από τις προαναφερθείσες ομάδες εκτός πρώτης 6άδας. Δεν έχουν να επιδείξουν αξιοσημείωτα στατιστικά είτε στο σκοράρισμα είτε στην άμυνα. Η Σαλαμίνα είχε και μείωση τριών βαθμών στην έναρξη του μαραθωνίου.

Άχνα, ΑΕΚ Κουκλιών και Άρης θα συμπληρώσουν τη δεύτερη 6άδα και θα κονταροκτυπηθούν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μόνο μια ωστόσο θα τα καταφέρει. Ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν, το βέβαιο είναι ότι αρκετές ομάδες έκλαψαν ή θα κλάψουν βαθμούς απέναντί τους.

Τέλος, την καταδικασμένη εξ αρχής Αλκή θα ακολουθήσει στη Β΄ κατηγορία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ένωση. Ακόμα κι αν είχαν τους τρεις βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν οι Παραλιμνίτες, δύσκολα θα κατάφερναν να ανταγωνιστούν τις υπόλοιπες ομάδες.

[table id=2 /]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ