Θα παραμείνει η τριάδα του κέντρου;

Ο Ζόρζε Κόστα είναι γνωστό ότι αρέσκεται σε ένα επιθετικογενές σχήμα, με το 4-1-4-1 που εφαρμόζει να απαιτεί τέσσερις δημιουργικούς παίχτες πίσω από τον επιθετικό. Γι’ αυτό άλλωστε και επέλεξε να δοκιμάσει τον Μπεσέρα, ο οποίος είναι ένα βήμα πριν την τζίφρα που θα τον κάνει μόνιμο κάτοικο «Παπαδόπουλος» για το υπόλοιπο της χρονιάς τουλάχιστον. Το θέμα είναι μέχρι τότε, ποιοι θα αποτελούν την τετράδα.

Στο τελευταίο παιχνίδι, Γκαρσία και Γκριγκαλασβίλι στον άξονα ήταν πολύ πιο δημιουργικοί σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις μας, που στον άξονα είχαμε τον Αλέξα μαζί με ένα εκ των προαναφερθέντων. Κανένας δεν αμφισβητεί το πάθος του σκληροτράχηλου Ρουμάνου, ωστόσο όλοι παραδέχονται πως… οκτάρι δεν είναι, ούτε θα γίνει στη δύση της καριέρας του. Ενδεχόμενα λοιπόν ο ΖΚ να σημείωσε τις διαφοροποιήσεις που επέφεραν οι – αναγκαστικές – αλλαγές στην εικόνα της ομάδας και να τις εφαρμόσει και στα υπόλοιπα παιχνίδια, μέχρι το τέλος του 2013.

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της υπερτίμησης του Άρη. Παίζαμε απέναντι σε ένα αντίπαλο που δύσκολα θα γλυτώσει τον υποβιβασμό, ο οποίος ήταν φυσιολογικό να μας αφήσει μπάλα και χώρους και να περιμένει. Ο Μάκος, είχε ήσυχο απόγευμα και οι Γκαρσία-Γκριγκαλασβίλι μπροστά του αφέθηκαν απερίσπαστοι στα δημιουργικά τους καθήκοντα. Στους αγώνες με Ερμή και Ομόνοια δεν θα είναι έτσι τα πράγματα, αφού οι αντίπαλοι θα επιδιώξουν να κάνουν παιχνίδι και θα χρειαστεί να μαρκάρουμε περισσότερο.

Ο Πορτογάλος, αναμένεται να ζυγίσει τα πράγματα μέσα στη βδομάδα και να αποφασίσει αν τελικά η εντεκάδα που κέρδισε επιβραβεύεται και δεν αλλάζει ή αν προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες του κάθε αγώνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ