Σωστός προγραμματισμός εν μέσω οικονομικής στενότητας

Σε δυο εβδομάδες αρχίζει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου. Η ομάδα μας φωνάζει ότι θέλει ενίσχυση αλλά κάποια δεδομένα πρέπει να σταθμιστούν. Όπως για παράδειγμα το οικονομικό και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδος δεν φημίζεται για την επιτυχία της.

Από την άλλη όμως, τα δεδομένα που έχουμε ενόψει της συνέχειας είναι καθαρά. 6 ομάδες διεκδικούν τα 5 εισιτήρια για την Ευρώπη που φαίνεται ότι «κλείδωσε» με το λεγόμενο «αουτσάιντερ» δήθεν ο Ερμής, να διεκδικεί με αξιώσεις ακόμη και τον τίτλο.

Άρα ο προγραμματισμός που θα γίνει θα πρέπει να είναι διπλά και τρίδιπλα προσεκτικός, ούτως ώστε αφενός η ομάδα να ενισχυθεί ποιοτικά, αφετέρου χωρίς να επιβαρυνθεί το πολύ ταλαιπωρημένο ταμείο του συλλόγου.

Προγραμματισμός που πρώτιστα θα πρέπει να έχει στόχο να ανεβάσει βαθμολογικά την ομάδα για να καπαρώσει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρά το γεγονός ότι η Ανόρθωση τα κάνει μαντάρα για 3 συναπτά έτη στην Ευρώπη δεν πρέπει να αποκλίνει από αυτό το στόχο.

Εξάλλου είναι και η τιμωρία που καταφέραμε να την εκτίσουμε στο 1/3, αφού η περσινή πορεία είχε πρόωρο και εφιαλτικό φινάλε στο Σούντβαλ της Σουηδίας. Έτσι, ασχέτως αν η ομάδα έχει ακόμη δυο αγώνες κεκλεισμένων θυρών θα πρέπει να τους κάνει απόσβεση από φέτος, γεγονός που θα βοηθήσει οικονομικά τον Σύλλογο σε μεταγενέστερο στάδιο.

κατάλογος
Ονοματολογία
Ήδη γράφτηκαν και ακούστηκαν αρκετά ονόματα με τους Μπεσσέρα και Αουρέλιο να είναι προ των πυλών για την ένταξή τους στην ομάδα, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλο 26χρονο Βραζιλιάνο αριστερό μπακ. Χθεσινό δημοσίευμα της διαδικτυακής ενημερωτικής σελίδας sigmalive έκανε λόγο για δυο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Των Σαντιάγο Ετσεμπερία και Λούκας Σκάλια. Θυμίζουμε ότι ο Σκάλια απασχόλησε την Ανόρθωση και την περίοδο 2010-2011 με προπονητή τον Γκιεγιέρμο Όγιος.

Αποχωρήσεις
Όπως δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας  «Goalnews » η απόκτηση Αουρέλιο «διώχνει» τον Αμίτ Μπέν Σιουσάν, που ομολογουμένως δεν κατάφερε να συνοδεύσει την φήμη του, με ανάλογη προσφορά στην ομάδα μας. Στα ελαφρυντικά της περίπτωσης του Ισραηλινού είναι το γεγονός ότι δεν του δόθηκαν οι απαιτούμενες ευκαιρίες και όσες φορές συνέβηκε αυτό, ενδεχομένως να αγωνιζόταν σε θέση που να μην την γνώριζε καλά.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τον Ισραηλίτη θα ακολουθήσει ο νεαρός Αλβανός πορτιέρο Άλντο Τέκια. Η περίπτωση Τέκια είναι ιδιάζουσα αφού πρόκειται για ποδοσφαιριστή που ήρθε στην Κύπρο κατόπιν υπόδειξης του προπονητή τερματοφυλάκων και προφανώς θα πιστεύει στις δυνατότητες του. Σε αυτό το ενδεχόμενο πιο πιθανό σενάριο είναι να δοθεί δανεικός.

Εν κατακλείδι, τονίζουμε την ιδιαιτερότητα αυτής της μεταγραφικής περιόδου. Προπονητής, επιτροπή προγραμματισμού και διοίκηση θα πρέπει να δουλέψουν εντατικά και σε συνεργασία να φέρουν τις καλύτερες των επιλογών για να ενισχυθεί η ομάδα. Σε περίπτωση που δεν εντοπιστούν οι στόχοι που θα δυναμώσουν την ομάδα, καλό είναι να αξιοποιηθεί το υπάρχον υλικό από τις ακαδημίες. Αυτό το Γενάρη, δεν σηκώνει μεταγραφές για τα μάτια του κόσμου, ούτε για χάρη των μεταγραφών. Αυτό τον Γενάρη πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ