ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Πως η ΚΟΠ παραβίασε τον Πειθαρχικό Κανονισμό για το ΑΠΟΕΛ

Η χθεσινή απόφαση της ΚΟΠ για αναστολή της ποινής κεκλεισμένων των θυρών του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΛ για το πρωτάθλημα, αποτελεί σκανδαλώδη παραβίαση των πειθαρχικών κανονισμών, την οποία αποκαλύπτουμε. Ο επικεφαλής πειθαρχικός εισαγγελέας της ΚΟΠ, ισχυρίστηκε ότι επειδή η κοινοποίηση της απόφασης στον ΑΠΟΕΛ έγινε στις 27 του Δεκέμβρη, μέχρι τις 4 του Γενάρη που είναι ορισμένο το παιχνίδι, δεν θα παρέλθουν οι οκτώ ημέρες που προνοεί ο Κανονισμός. Αυτό είναι ψέμα!

pk-kop-74

 

Όπως μπορείτε να διαβάσετε, το Άρθρο 74 (Γ) των κανονισμών, προνοεί ότι τα πειθαρχικά μέτρα τυγχάνουν εφαρμογής οκτώ ημέρες από την επίσημη ανακοίνωση τους.

Το άρθρο αναφέρεται ρητά σε ανακοίνωση και όχι κοινοποίηση. Άλλο η ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της ΚΟΠ και άλλο η κοινοποίηση, πότε εστάλη δηλαδή το τηλεομοιότυπο (φαξ) στην ενδιαφερόμενη ομάδα.

Η ανακοίνωση, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΠ, αναρτήθηκε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013. Από την ανακοίνωση μέχρι το παιχνίδι, στις 4 Ιανουαρίου, θα παρέλθουν όχι οκτώ αλλά δώδεκα ολόκληρες ημέρες!

Ο επικεφαλής πειθαρχικός εισαγγελέας της ΚΟΠ που έκανε τη γνωμάτευση, δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ανακοίνωση από την κοινοποίηση ή δεν ξέρει να μετρά τις μέρες;

ΥΓ: Σε άλλο άρθρο των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ, που ο νομοθέτης ήθελε να αναγράψει κοινοποίηση και όχι ανακοίνωση, το έπραξε. Παραδείγματος χάριν στο Άρθρο 17:

pk-kop-17

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ