Ονήσιλλος Σωτήρας 2 – 4 Ανόρθωσις: Διπλό δια ψύχους και… Δημητρίου

Γιορτάρες ημέρες πλησιάζουν και τι καλύτερο από ένα καρέ (τερμάτων) για την φουτσαλική Ανόρθωση, η οποία πέρασε αλώβητη από τα Κοκκινοχώρια για δεύτερη φορά στον φετινό μαραθώνιο. Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Δημητρίου, ο οποίος πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της ομάδας μας, με άξιους συμπαραστάτες τους Χαρή και Μάμα στο οργανωτικό κομμάτι ενώ σε εξαιρετική βραδιά βρέθηκε και ο τερματοφύλακας Τοφή. Ούτε το δριμύ ψύχος, ούτε η τριάδα απουσιών Σταύρου-Παναγιώτου-Ανδρέου, στάθηκαν ικανά να λυγίσουν την κυανόλευκη αρμάδα που θα παραμείνει για τουλάχιστον εφτά 24ωρα στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι πρώτοι φουτσαλιστές που πάτησαν παρκέ ήταν οι Χαρή, Δημητρίου, Τοφή, Φώκου και Κούννας, με το Αραδιππιώτικο δίδυμο να παίρνει ουσιαστικά τις θέσεις των Ανδρέου και Παναγιώτου στην αρχική πεντάδα. Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι φουτσαλιστές μας ήταν οι μικρές διαστάσεις του γηπέδου του δημοτικού Σωτήρας, γεγονός που επηρέασε την ομαλή κυκλοφορία της μπάλας απέναντι στη διπλή άμυνα ζώνης των γηπεδούχων. Με την πάροδο του χρόνου επήλθε και η προσαρμογή με τους Φώκου και Χαρή να απειλούν πρώτοι με μακρινά σούτ, ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Μάμας με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου, όταν με σουτ στην κίνηση δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Ομήρου ήρθε με φόρα από τον πάγκο για να συνδυαστεί σε δύο περιπτώσεις με τους Ζαό και Χαρή, χωρίς ωστόσο να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα ενώ λίγο πριν το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ μετά από αμυντική αδράνεια.

Η αντίδραση των φουτσαλιστών μας ήταν άμεση, με τον Μάμα να απειλεί εκ νέου, λίγο πριν οι Ομήρου και Δημητρίου κρύψουν την μπάλα με διαδοχικές πάσες, με τον τελευταίο να ισοφαρίζει με κοντινό πλασέ. Η ομάδα μας είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι στην αναμέτρηση με τον Κούννα να ανεβάζει απόδοση διαδραματίζοντας ρόλο δημιουργού και εκτελεστή, ωστόσο το 1-1 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στο μεσοδιάστημα ο τερματοφύλακας Τοφή είχε τις λύσεις στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις με αποφασιστικές παρεμβάσεις.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Με μοναδική αλλαγή τον Ομήρου αντί του Δημητρίου, η ομάδα μας έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα κλείνοντας τους γηπεδούχους στο δικό τους μισό και κερδίζοντας σωρεία μονομαχιών. Με δύο πανομοιότυπες κομπίνες με εκτέλεση πλαγίου, Ομήρου και Φώκου ελίχθηκαν στην τελική γραμμή αλλά οι προσπάθειές τους σταμάτησαν στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Με την συμπλήρωση έξι λεπτών στην επανάληψη ο Φώκου δέχθηκε εν ψυχρώ κτύπημα από αντίπαλο ενώ ήταν πεσμένος στο παρκέ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να δεχτούν την κόκκινη κάρτα και να συνεχίζουν με 4 φουτσαλιστές στο παρκέ για ένα δίλεπτο. Οι φουτσαλιστές μας πολιόρκησαν την αντίπαλη εστία με επιμονή και υπομονή, με τον Μάμα να δίνει έτοιμο γκολ στον Δημητρίου που πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-2.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και αφού κέρδισαν φάουλ από πλάγια θέση το μετουσίωσαν σε γκολ, φέρνοντας εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα. Ο Μάριος Προδρόμου ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας στο παρκέ τους Ομήρου και Ζαό, την ίδια ώρα που οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας μας μετέτρεψαν το δημοτικό Σωτήρας σε δική μας έδρα. Ο Χαρή ελίχθηκε έξυπνα στο δεύτερο δοκάρι υποδεχόμενος πάσα του Ζαού ωστόσο υστέρησε στην τελική προσπάθεια, με την ομάδα μας να κερδίζει μέτρα στο παρκέ.

Μετά από αλεπάλληλες εκτελέσεις κόρνερ, ο Δημητρίου συνέκλινε από αριστερά και με την βοήθεια της τύχης έφτασε στο χατ-τρικ και αφού η μπάλα κτύπησε σε αμυντικό του Ονήσιλλου πριν καταλήξει στα δίκτυα. Από εκείνο το σημείο η ομάδα μας έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα με τους γηπεδούχους να απειλούν με μακρινά σουτ τα οποία καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες ο τερματοφύλακας Τοφή.

Δύο λεπτά πριν τη λήξη, Χαρή και Μάμας έκρυψαν την μπάλα πριν τροφοδοτήσουν τον Δημητρίου, ο οποίος με απαράμιλλη ψυχραιμία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο αποψινό διπλό. Η ομάδα μας έχασε τριάδα ευκαιριών να αυξήσει το προβάδισμά της με πρωταγωνιστή τον Ομήρου, ωστόσο το 2-4 ήταν το σκορ που επισφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σαν τρένο με σπασμένα φρένα φαντάζει η φουτσαλική Ανόρθωση, η οποία απέχει μια νίκη από τη συμπλήρωση ενός ονειρικού πρώτου γύρου που θα την βρει ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στην κορυφή. Τα Κοκκινοχώρια φάνηκαν «αφιλόξενα» για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, ωστόσο η ομάδα μας κατάφερε για δεύτερη φορά να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να προσθέσει άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνος στο ενεργητικό της. Αναμφίβολα το πέρασμα από την δυσκολότερη έδρα του πρώτου γύρου σκορπίζει χαμόγελα στο κυανόλευκο στρατόπεδο. Ένα πέρασμα που συνοδεύτηκε από την απουσία βασικών στελεχών, αποδεικνύοντας και το βάθος του φουτσαλικού ρόστερ.

Στα συν και η παρουσία μερίδας οργανωμένων οπαδών της ομάδας μας οι οποίοι αψήφησαν το κρύο και έσπρωξαν την ομάδα μας στην μεγάλη επιτυχία.

Επόμενη αναμέτρηση το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Κίτιον», παιχνίδι στο οποίο η ομάδα μας θα επιδιώξει να σφραγίσει τον πρώτο άτυπο τίτλο της χρονιάς, του πρωταθλητή χειμώνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ