Ο Ζόρζε Κόστα μιλάει στη Record

Ο Ζόρζε Κόστα είναι ένας από τους θρύλους της Ιβηρικής χερσονήσου φορώντας την φανέλα της Πόρτο, της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας, για 15 χρόνια και η άποψη του παραμένει ιδιαίτερα βαρύνουσα και σημαντική για τους Πορτογάλους.

Στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε στη έγκυρη εφημερίδα «Record», «ο κάπταιν τάνκς» μίλησε για την Πόρτο και αναπόφευκτα ερωτήθηκε για την νέα του ομάδα, την Ανόρθωση.

Δείτε τι δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μας όπως δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα balla.com.cy

Για την Ανόρθωση:
«Η ομάδα βρίσκεται σε περίοδο αναδιοργάνωσης, σε μία ευαίσθητη οικονομικά περίοδο, αλλά είναι μία ομάδα ιδιαίτερη, με ρίζες στην κατεχόμενη από τους Τούρκους πλευρά της Κύπρου, με φιλάθλους που έχουν ζήσει πολύ σκληρές εμπειρίες στη ζωή τους και που έχουν υποφέρει πολύ. Δεν έχω εμμονή με το πρωτάθλημα, αλλά είμαστε πέντε βαθμούς από την κορυφή, και θα παλέψω γι’ αυτό».

Για την μη συμπερίληψη του στην κορυφαία εντεκάδα της Πόρτο στα 120 χρόνια ζωής της Πόρτο:
«Τα παιδιά μου σίγουρα με ψήφισαν. Θα το ήθελα για ότι συμβολίζει αυτό».

jorgecostarecord2_640x

Για την μοίρα των προπονητών που πληρώνουν το μάρμαρο μετά από άσχημα αποτελέσματα: 

«Έχω προπονήσει στην Πορτογαλία, στη Ρουμανία, τώρα είμαι στην Κύπρο. Ο προπονητής είναι πάντα ο πιο εύκολος στόχος, όταν θες να διώξεις κάποιον από μία ομάδα. Όταν ο προπονητής έχει επιλεγεί για ένα συγκεκριμένο σχέδιο, δεν έχει επιλεγεί τυχαία, αλλά επειδή έχει κριθεί ικανός να το φέρει εις πέρας. Η πιο εύκολη λύση στις περισσότερες ομάδες είναι να διώξεις τον προπονητή, στην Πόρτο δεν συμβαίνει αυτό».

Για το αν θα τον ενδιέφερε ο πάγκος των «Δράκων»:
«Θα ήμουν τρελός και ακόμη πιστεύω πως είμαι λογικός, αν έλεγα ότι δεν θέλω! Ωστόσο, γνωρίζω ότι θα πρέπει να δείξω την αξία μου, πάντα με τα πόδια στο έδαφος και με σεβασμό με όσους έχουν προπονήσει, προπονούν και θα προπονήσουν την Πόρτο. Αλλά ναι, είναι ένα όνειρό μου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ