Είδαμε τα αυτονόητα

Απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο είδαμε στο πρώτο γκολ της ομάδας μας, με την μπάλα να περνά από τα πόδια πολλών ποδοσφαιριστών πριν ο Κάλβο ανοίξει το σκορ με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή. Δυστυχώς ακόμα και κάποια στοιχειώδη πράγματα έλειψαν από τους τελευταίους αγώνες της Ανόρθωσης, με αποτέλεσμα την ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή.

colauti

Ρομπέρτο Κολαούτι

Όταν δεν σκοράρει, ο Ισραηλινός επιθετικός ανοίγει διαδρόμους με το συνεχές τρέξιμό του ή μοιράζει παιχνίδι με κεφαλιές. Στην συγκεκριμένη φάση κινείται πλάγια σε μια προσπάθεια να συμπαρασύρει μαζί του τον προσωπικό του αντίπαλο. Αν και οι αμυντικοί της Σαλαμίνας επιλέγουν να παραμείνουν μαζεμένοι στο κέντρο της άμυνας, η έξυπνη επινόηση του Κολαούτι να μην συμμετέχει στην φάση όντας σε θέση οφσαϊντ, είναι αρκετή ώστε να δημιουργήσει ανισορροπία στην άμυνα των γηπεδούχων.

alexa

Νταν Αλέξα

Έχουμε εκφράσει τις απόψεις μας κατ’ επανάληψη για τον (ελεύθερο) ρόλο που επιλέγει να δίνει ο Ζόρζε Κόστα στον Αλέξα, τις περισσότερες μάλιστα φορές με επικριτική τάση. Το ψεσινό παιχνίδι θύμισε κάτι από την έξοδό μας στα Κούκλια, με την δυναμικότητα του αντιπάλου να επιβάλει επιθετικούς προσανατολισμούς. Σε μια τέτοια προώθηση του Ρουμάνου μέσου έξω από την αντίπαλη περιοχή, βρήκε τον χώρο και τον χρόνο να μοιράσει με ακρίβεια ασσίστ.

calvo

Τόνι Κάλβο

Έχουμε συνηθίσει τον Ισπανό επιθετικό να έχει δημιουργικό ρόλο, ωστόσο η εμπειρία και η εξυπνάδα του, τον φέρνουν να ελίσσεται στην αντίπαλη περιοχή την κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να χριστεί σκόρερ. Από τη στιγμή που η ανάπτυξη της ομάδας γίνεται από δεξιά, ο εκάστοτε πλάγιος επιθετικός στην αριστερή μεριά οφείλει να συγκλίνει στην αντίπαλη περιοχή και να μετατρέπεται σε πηγή κινδύνου. Ο Τόνι έκανε το… αυτονόητο και από εκεί και πέρα έκανε εύκολη τη ζωή του ιδίου, αλλά και της ομάδας μας, σπρώχνοντας την μπάλα στο πλεκτό για το 0-1.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ