Οι σκέψεις για την επίθεση

Εκτός αποστολής θα είναι κατά τα φαινόμενα ο Τόνι Κάλβο από το παιχνίδι απέναντι στον Ερμή, στο στάδιο «Αμμόχωστος». Η επιλογή του Μπεν Σουσιάν να τον αντικαταστήσει την περασμένη βδομάδα κόντρα στον Άρη, μάλλον δεν «βγήκε» στον Ζόρζε Κόστα, ο οποίος θα κάνει εναλλακτικές σκέψεις για το παιχνίδι της Κυριακής (18:00), σε ότι αφορά το δεξί άκρο.

Η σκέψη φυσιολογικά πάει πρώτα στον Αντρέα Μακρή. Ο νεαρός πήρε το βάπτισμα του πυρός για 10 λεπτά με τη Νέα Σαλαμίνα, ενώ τα διπλασίασε με τον Άρη, οπότε και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, σερβίροντας μεταξύ άλλων δυο πάρε-βάλε μπαλιές στον Γιάννο Οκκά. Θα τον εμπιστευτεί άραγε ο Πορτογάλος ως βασικό ή θα τον κρατήσει στον πάγκο για να δώσει βοήθειες μέσα στο παιχνίδι;

Ο Οκκάς δεν θεωρείται πιθανόν να ξεκινήσει στο άκρο της επίθεσης. Έχει ήδη ένα ενενηντάλεπτο στα πόδια από την περασμένη βδομάδα, ενώ μπροστά θα υπάρχει ο Κολαούτι που είναι ένα βαρύ φορ. Η αυξημένη ανάγκη για μαρκαρίσματα, θα αφήσει λογικά τον αρχηγό στον πάγκο.

Έπειτα, υπάρχει η σκέψη ότι ο Αλέξα λογικά επιστρέφει στην 11άδα, αφού είναι από τους «αγαπημένους» του ΖΚ. Ενδεχόμενα ο προπονητής να μην θελήσει να αφήσει εκτός ένα εκ των Γκαρσία ή Γκριγκαλασβίλι. Έδειξε ότι τον πρώτο θέλει να τον ανεβάσει μέσα από τα παιχνίδια ενώ ο δεύτερος θα ήταν κρίμα να μείνει εκτός εντεκάδας και πάλι, αφού έχουν προηγηθεί καλά παιχνίδια εκ μέρους του. Δεν αποκλείεται λοιπόν ένας εκ των δύο – πιο πιθανόν ο Γκαρσία – να πάρει τη θέση στο δεξί άκρο. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στον αγώνα με την ΑΕΛ στο Τσίρειο, εκεί που όλη η ομάδα βέβαια δεν βλεπόταν.

Τέλος, υπάρχει και η επιλογή Ανδρέα Αβραάμ που επανέρχεται στη δράση. Ίσως είναι δύσκολο να τοποθετηθεί στο δεξί άκρο, όχι όμως και στο αριστερό. Κάτι που θα έφερνε μετακίνηση του Φοφανά δεξιά όπως επιτίθεται η Ανόρθωση.

Ο ΖΚ δεν ανοίγει τα χαρτιά του πριν τα παιχνίδια και δεν αναμένεται να έχουμε σαφή εικόνα του τι θα πράξει, μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ