Η μέχρι τώρα εικόνα των ποδοσφαιριστών (Α΄μέρος)

Οδεύει προς το τέλος του το 2013 και το anorthosis24.net επιχειρεί να σκιαγραφήσει τη μέχρι σήμερα εικόνα των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης.

valverd omoplati vsapoel

Μαθιου Βαλβερδ: Ο Γάλλος πορτιέρο ξεκίνησε τη χρονιά βασικός. Στα πλείστα παιχνίδια που αγωνίστηκε προδόθηκε από την τρύπια του άμυνα. Στο ματς απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στις 28 του Οκτώβρη τραυματίστηκε στην προθέρμανση. Οι ενδείξεις έδειχναν ότι θα έμπαινε στο χειρουργείο, όμως ο Γάλλος είχε αντίθετη άποψη. Ακολούθησε συντηρητική αγωγή και επέστρεψε στις προπονήσεις αρχές Δεκέμβρη. Έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να καταφέρει να κερδίσει από το Βέγκα τη φανέλα του βασικού. Αναμφίβολα ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει ευεργετικά και για τους δύο.

VEGA
Μάριο Ντάνιελ Βέγκα:
Ο Ινδιάνος ήρθε στο νησί την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Με θητεία βασικού στη μεγάλη Ρίβερ Πλέητ σίγουρα δεν ήταν τυχαίος. Ο τραυματισμός του Βαλβέρδ τον έφερε βασικό στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και έκτοτε παραμένει ο φύλακας-άγγελος της κυανόλευκης εστίας. Απέναντι στην Αναγέννηση Δερύνειας μας γλύτωσε από το κάζο του αιώνα. Οι μέχρι στιγμής εμφανίσεις του είναι άκρως πειστικές και ευχή όλων να συνεχίζει να ανεβαίνει.

andic aek

Μάρκο Άντιτς: Πολύς λόγος γίνεται γύρω από το όνομα του Σέρβου ακραίου αμυντικού. Ξεκίνησε πολύ άσχημα την χρονιά, ισορόπησε στη συνέχεια, αλλά ακόμη να πιάσει ψηλά στάνταρ απόδοσης, όπως μας είχε συνηθίσει πέρσι. Όταν βρίσκεται στη ενδεκάδα γίνεται αποδοπομπιαίος τράγος, όταν δε λείπει η απουσία του κάτι παραπάνω απο εμφανής. Σίγουρα αρκετές φορές τον αφήνουν εκτεθιμένο οι επιθετικοί μας που δεν τον βοηθούν στο μαρκάρισμα είναι όμως πίσω από το επίπεδο που πρέπει να είναι. Συμπλήρωσε μάλιστα και 6 κίτρινες κάρτες και εάν δεν προσέξει θα παίζει 1 και κάθεται 1.

jason vsARIS

Ιάσονας Δημητρίου:  Παίκτης βαρόμετρο στην Ανόρθωση. Αν και προερχόμενος από πολύμηνη απουσία μπήκε κατευθείαν στα βαθιά και στο ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια δικαιολόγησε και με το παραπάνω τη φήμη του. Τραυματίστηκε παραμονές της αναμέτρησης απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και με τον Τζέησον εκτός η «Μεγάλη Κυρία» μετρούσε δύο ήττες, μια νίκη και μια ισοπαλία. Επέστρεψε ξανά στην αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα και σιγά σιγά ανεβάζει στροφές. Αναμφίβολα είναι ένας ποδοσφαιριστής που αν παραμείνει μακριά από τραυματισμούς, έχει πολλά να προσφέρει.

vega zorze

Πάολο Ζόρζε:  Ξεκίνησε τη χρονιά τόσο χάλια, σε σημείο που δεν βλεπόταν. Ήταν επιρεπής σε λάθη και συχνά έκανε δώρα στους αντίπαλους επιθετικούς. Με την καθιέρωση του Βέγκα κάτω από τα γκολπόστ ο Πορτογάλος πήρε τα πάνω του και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αμυντικής μας γραμμής. Στην αναμέτρηση με τη Σαλαμίνα πέτυχε και το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Ανόρθωση. Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και σίγουρα με εμφανίσεις ανάλογες του τελευταίου διαστήματος δεν θα ήταν έκπληξη να του προταθεί ανανέωση

galamaz pavicevic vsDeryneia

Σάβο Παβίσεβιτς: Σίγουρα όλοι περιμέναμε παραπάνω από τον Μαυροβούνιο. Η συνύπαρξη του με τον Ζόρζε πέρασε από χίλια μύρια κύματα και τώρα που άρχισε ο ένας να καταλαβαίνει το παιχνίδι του άλλου, ήρθαν οι κάρτες και οι τραυματισμοί. Σε ορισμένα παιχνίδια άρεσε με την απόδοσή του, σε άλλα όμως ήταν μέτριος. Στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ αγωνίστηκε στο δεξί άκρο και ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικός, στην ανάγκη όμως δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί ξανά δεξιά.

GALAMAZ ANALISI

Τζιόρτζ Γκάλαμαζ: Δίκαια του απονέμεται το βραβείο του χρυστού βατόμορου. Ο Ρουμάνος ξεκίνησε την χρονιά κουβαλώντας τιμωρία από πέρσι. Μετρά 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο. Στις αναμετρήσεις με ΑΕΛ και Ε.Ν.Παραλιμνίου που πήρε φανέλα βασικού ήταν κάτι παραπάνω από κίνδυνος θάνατος. Σε καμία περίπτωση δεν εμπνέει και πολλές φορές γίνεται αιτία χλευασμού από την κερκίδα. Δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη έξι μήνες.

avraam vsErmis

Ανδρέας Αβραάμ: Ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση με την Ομόνοια αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής ως αλλαγή με τον Απόλλωνα και με την Α.Ε.Κουκλιών αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επιθέσης. Με την Δερύνεια κυμάνθηκε και αυτός στην μετριότητα. Τα λάθη και η κόκκινη του Σιέλη στις αναμετρήσεις με την Ε.Ν.Παραλιμνίου και με την ΑΕΛ τον έφεραν ξανά να αγωνίζεται ως αλλαγή στο αριστερό άκρο αμύνης. Το δεύτερο ημίχρονο του με την Α.Ε.Κ το καλύτερο στην Ανόρθωση. Γενικά ξεκίνησε μέτρια, ανέβηκε, τραυματίστηκε και τώρα ψάχνει εκ νέου τα πατήματα του. Μακάρι να τα βρει.

SIELIS ANALISI

Βαλεντίνος Σιέλης: Το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Αντιμετώπιζε πολύμηνο τραυματισμό. Επέστρεψε στην αναμέτρηση με την Άχνα και πήρε φανέλα βασικού στην αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ όπου και στάθηκε καλά. Από δικό του λάθος προήλθε το γκολ της Ε.Ν.Παραλιμνίου και βγήκε αλλαγή. Στη Λεμεσό απέναντι στην ΑΕΛ πήρε φανέλα βασικού ωστόσο ο Τσαγγάρης τον έστειλε στα αποδυτήρια πολύ νωρίς. Το απρόσεκτο παίξιμό του σε συνδυασμό με το μένος που έχει ο Τσαγγάρης, στοίχησε στην ομάδα μας. Στη συνέχεια υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Τη δυναμική που είχε αναπτύξει πέρσι κατάφερε και την έκανε σμπαράλια μέσα σε 1 βδομάδα. Πλέον, η συνέχεια για τον ίδιο είναι εξαιρετικά δύσκολη και πρέπει να δουλέψει σκληρά για να αποκτήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

MAKOS ANALISI

Γρηγόρης Μάκος: Ο Ελλαδίτης ήταν μια από τις «βόμβες» του καλοκαιρίου. Πήρε φανέλα βασικού σπίτι. Αρκετές φορές μοιάζει ως μοναχικός καβαλάρης στον χώρο της μεσαίας γραμμής καθώς αγωνίζεται ως μοναδικός αμυντικός μέσος. Δεν αγωνίστηκε με την Δόξα Κατωκοπιάς και η ομάδα πελαγοδρομούσε. Με βάση όμως την αξία του και τις παραστάσεις που έχει μέχρι στιγμής, θέλουμε και ελπίζουμε να τον δούμε πολύ καλύτερο στη συνέχεια.

ohayion vsaris

Μοσέ Οχαγιόν: Ο Ισραηλινός έχει δολοφονικά χτυπήματα στα στημένα αλλά δεν έχει θέση στο γήπεδο. Αν το ποδόσφαιρο ήταν άθλημα 12 ποδοσφαιριστών θα αγωνιζόταν. Όσες φορές κλήθηκε να αγωνιστεί κυμάνθηκε στη μετριότητα ενώ όσες φορές μπήκε από το πάγκο τα πήγε πολύ καλύτερα δίχως όμως να ξεχωρίζει. Πέτυχε το νικητήριο γκολ με τον Άρη.  Μια κρύο, μια βράση φέτος ο Ισραηλινός .

alexa

Νταν Αλέξα: Πραγματοποιεί την καλύτερη του χρονιά από πλευράς σκοραρίσματος. Ο ελεύθερος του ρόλος μέσα στο γήπεδο μπορεί να φέρνει γκολ για τον ίδιο, δημιουργεί προβλήματα όμως στη ομαλή λειτουργία της ομάδας. Πλέον είναι σεσημασμένος από τους διαιτητές για το σκληρό του παιχνίδι, γεγονός που του κοστίζει άδικα κόκκινες κάρτες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ