Οι κινήσεις στη μεταγραφική σκακιέρα – Οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθούν

Από τις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα «φώναζε» ότι είχε πρόβλημα σε κάποιες θέσεις μιας και ο προγραμματισμός του καλοκαιριού ήταν επιεικώς απαράδεκτος. Διατηρήθηκαν στο δυναμικό της Ανόρθωσης  ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να προσφέρουν σε ομάδα που πρωταγωνιστεί και αποδεσμεύτηκαν ποδοσφαιριστές που δεν αντικαταστάθηκαν, όπως για παράδειγμα ο Μπράνκο Ίλιτς.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υπάρχει υπερπληθυσμός σε κάποιες θέσεις και λειψανδρία σε ορισμένες άλλες, πράγμα που επεσήμανε ο Ζόρζε Κόστα από την πρώτη μέρα. Όπως και να χει, για ακόμη μια φορά θα πρέπει να πούμε το χιλιοειπωμένο «ότι έγινε, έγινε» με την ελπίδα αυτή την φορά να μην επαναληφθεί η ίδια ιστορία.

Πού εντοπίζονται κενά;

Ηλίου φαεινότερο ότι η ομάδα χρήζει ενίσχυσης στις θέσεις του κεντρικού αμυντικού, αριστερού πλάγιου αμυντικού και επιθετικού ως άμεση προτεραιότητα. Έτσι υπάρχει προσανατολισμός προς απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών που να είναι έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης για να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα και να προετοιμαστούν το συντομότερο δυνατόν ενόψει της συνέχειας.

Κοινό χαρακτηριστικό των ποδοσφαιριστών αυτών θα πρέπει να είναι η ταχύτητα μιας και ο αριστερός αμυντικός επιβάλλεται να είναι ταχύς για να έχει γρήγορες επιστροφές, ο δε κεντρικός αμυντικός να είναι ταχύς διότι οι Ζόρζε και Παβίσεβιτς δεν έχουν την ταχύτητα ως πλεονέκτημα και τέλος ο έτερος επιθετικός θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από ότι ο Ροβέρτο Κολαούτι.

aurelio

Τα πρώτα ονόματα

Ήδη περνά από δοκιμαστικά εδώ και ένα μήνα ο Λεάντρο Μπεσέρα που έχει ικανοποιήσει και αν τελικά αποκτηθεί θα λύσει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του ΖΚ, αφού μπορεί να αγωνιστεί σε πέραν από μια θέσεις.

Πέραν του Αργεντινού, το φως της δημοσιότητας είδε το όνομα του αριστερού αμυντικού του Εθνικού Άχνας, Μάρκο Αουρέλιο, που αποτελούσε τον διακαή πόθο του Τιμούρ Κετσπάγια πριν την έλευση του Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι, με την περίπτωσή του όμως να παρουσιάζει δυσκολίες μιας και ο Εθνικός προβάλει οικονομικές αξιώσεις.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι προτάθηκαν στην ομάδα μας Βραζιλιάνος αριστερός αμυντικός και κεντρικός αμυντικός, ενώ ίσως απασχολήσει και η περίπτωση ξένου αμυντικού ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Κύπρο, σε ομάδα των χαμηλών στρωμάτων της βαθμολογίας.

Μέχρι και την τελική απόφαση, από το μπλοκάκι του ΖΚ και της διοίκησης θα παρελάσουν αρκετές δεκάδες ονόματα ευελπιστώντας ότι θα γίνει η πλέον κατάλληλη επιλογή τόσο από αγωνιστικής όσο και από οικονομικής πλευράς, σε μια μεταγραφική περίοδο που δεν φημίζεται για τα ψηλά ποσοστά επιτυχίας της.

Στην πόρτα εξόδου

Αν και παρακινδυνευμένο να γίνουν προβλέψεις, με τα όσα είδαμε σχεδόν σε ένα γύρο θεωρούμε ότι ο Ζόρζε Κόστα κατέληξε στο ποιοι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και συνεπώς δεν είναι στα πλάνα του. Έτσι, αν επιτευχθεί η αποδέσμευσή τους, θα ανοίξει ο δρόμος για να ενταχθούν στο δυναμικό μας ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν, ενώ θα έχουν και μειωμένες απολαβές σε σχέση με αυτούς που θα αποχωρήσουν.

jorge costa vsAEL

Η ευκαιρία του Ζόρζε Κόστα

Αναμφισβήτητα και επιθυμούμε η διοίκηση της ομάδας μας να αφήσει τον Πορτογάλο προπονητή να πραγματοποιήσει τις μεταγραφές του και ακολούθως να κριθεί. Σε περίπτωση που ο Κόστα φέρει ή επιλέξει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με χαμηλό συμβόλαιο τότε θα κερδίσει πολλά. Πέραν από το ανέβασμα της ομάδας, θα ανεβεί και ο ίδιος στα μάτια του κόσμου και θα «κλειδώσει» τη θέση του έχοντας το στήριγμα της διοίκησης Πουλλαΐδη που έδειξε να μην προβαίνει σε βεβιασμένες και επιζήμιες για το σωματείο κινήσεις.

Οι προϋποθέσεις

Όλα τα πιο πάνω όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι υπό την αίρεση της βαθμολογικής θέσης της ομάδας μετά την πάροδο των επόμενων τριών αγωνιστικών. Εάν η Ανόρθωση είναι πολύ μακρυά από τους στόχους της, τότε δεν πρόκειται να γίνει καμιά κίνηση που να εκτινάξει τα χρέη και τα ελλείμματα ακόμα περισσότερο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ