Οι γνώριμοι του Ερμή

Μπορεί στην αυριανή αναμέτρηση να δεσπόζει η παρουσία του παλαι ποτέ αρχηγού της Ανόρθωσης και νυν προπονητή του Ερμή Νίκου Παναγιώτου. Μόνο που η φιγούρα του Νίκου Παναγιώτου δεν θα είναι η μόνη γνώριμη για το Ανορθωσιάτικο κοινό.Πιο συγκεκριμένα στο δυναμολόγιο του Ερμή ανήκουν και δύο παλιοί γνώριμοι. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Σαμάρα και τον Ανδρέα Παπαθανασίου οι οποίοι παλαιότερα θήτευσαν στην Ανόρθωση.

Ο Σαμάρας αν και βρίσκεται λίγο πριν τα 30 πρόκειται για τον τελευταίο ποδοσφαιριστή που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες μας και πρόσφερε στην πρώτη ομάδα. Προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα κατά την περίοδο 2003-04. Την επόμενη χρονιά η ομάδα μας στέφεται πρωταθλήτρια με τον Σαμάρα να δίνει σημαντικές βοήθειες. Στα επόμενα χρόνια η ανέλιξη του δεν ήταν η αναμενόμενη και ως εκ τούτου δεν παίρνει τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμεί. Τον Ιούλιο του 2007 φεύγει αναζητώντας καλύτερη τύχη. Οι υποσχέσεις από τον Καράμπας για συμβόλαιο στη Ρουμανία αποδείχθηκαν κούφιες και έτσι έξι μήνες αργότερα επιστρέφει στο Αντώνης Παπαδόπουλος για να πανηγυρίσει το δεύτερο πρωτάθλημα με την Ανόρθωση. Από την Ανόρθωση απεχώρησε οριστικά  το καλοκαίρι του 2009.

Ο Ανδρέας Παπαθανασίου ήρθε στην Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2010. Προηγουμένως άνηκε στον ΑΠΟΕΛ που τον είχε αποκτήσει από τον Ερμή. Στην Ανόρθωση δε μένει για πολύ καθώς από τα Ευρωπαϊκά τίθεται εκτός πλάνων του Γκιγιέρμε Όγιος. Με την φανέλα της Ανόρθωσης αγωνίστηκε για 10 περίπου λεπτά στην αναμέτρηση  με την Σερκλ Μπρύζ  στο «Γιαν Μπρεϊντέλ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ