Ερμής 0 – 0 Ανόρθωσις: Μηδέν εις το πηλίκον

Σε ένα παιχνίδι που μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα, Ανόρθωση και Ερμής συνθηκολόγησαν σε ένα αγώνα τριπλής παραλλαγής, με την μπίλια τελικά να καταλήγει στην ισοπαλία. Η ομάδα μας όπως συνηθίζει, ξόδεψε ένα ημίχρονο ώστε να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Ερμή ο οποίος φάνηκε ότι δεν στεναχωριόταν ακόμα και με την ισοπαλία. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι δεν καταφέραμε να κλέψουμε το παιχνίδι στα τελευταία στάδια του αγώνα, όταν οι Μακρής, Αβραάμ και Δημητρίου νικήθηκαν από δοκάρι και Αραμπατζή. Με το σημερινό αποτέλεσμα η απόσταση από την πρωτοπόρο ΑΕΛ άνοιξε στους τέσσερις βαθμούς, ενώ τα αυριανά αποτελέσματα θα φέρουν την ομάδα μας στην χειρότερη περίπτωση στην 4η θέση. Έξι κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Μάρκο Άντιτς ο οποίος δεν θα ταξιδέψει στο ΓΣΠ το επόμενο Σάββατο.

Εντεκάδα

Μάλλον αναμενόμενη εντεκάδα από τον Ζόρζε Κόστα ο οποίος διατήρησε τον Βέγκα κάτω από τα δοκάρια ενώ ο Παβίσεβιτς επανήλθε στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Ζόρζε. Στα άκρα της άμυνας διατηρήθηκαν οι Άντιτς και Δημητρίου, ενώ ο Αλέξα αφού εξέτισε την τιμωρία του αποτέλεσε τον έτερο ανασταλτικό μέσο μαζί με τον Γρηγόρη Μάκο. Σε ελεύθερο ρόλο κινήθηκε ο Γκονζάλο Γκαρσία, ενώ τον Οκκά στην κορυφή της επίθεσης πλαισίωσαν οι Φοφανά και Γκριγκαλασβίλι.

Πρώτο ημίχρονο

Η δύναμη και τα ατομικά λάθη κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να δείχνουν επηρεασμένες και από τον κακό αγωνιστικό χώρο. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών δημιουργήθηκε η πρώτη υποψία φάσης στην περιοχή των γηπεδούχων με τον Άντιτς να σεντράρει από δεξιά και τον Γκριγκαλασβίλι να μην μπορεί με προβολή να ανοίξει το σκορ κινούμενος στο δεύτερο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Οκκάς ελίχθηκε από αριστερά ωστόσο το δυνατό του σουτ απόκρουσε σε κόρνερ ο Αραμπατζής. Η ομάδα του Ερμή έχασε σημαντική ευκαιρία στο 26ο λεπτό όταν από λάθος του Οκκά ο Αζεβέδο βρήκε τον Μοράν ο οποίος από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα έξω. Συμπερασματικά η Ανόρθωση ούτε απείλησε, ούτε απειλήθηκε με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στην ανάπαυλα.

Δεύτερο ημίχρονο

Νωθρό ξεκίνημα στην επανάληψη για την ομάδα μας με τους γηπεδούχους να απειλούν κυρίως από στημένες φάσεις, με τον Βέγκα όμως να έχει τις λύσεις με αποφασιστικές εξόδους. Χρειάστηκε να παρέλθει ένα ολόκληρο 15λεπτο πριν ο Γκαρσία με σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζόρζε Κόστα έκανε τις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο αποσύροντας Γκριγκαλασβίλι και Φοφανά, τους οποίους αντικατέστησαν οι Κολαούτι και Αβραάμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και στον αγώνα με την ΑΕΛ, ο Πορτογάλος προπονητής προτίμησε να κρατήσει εντός αγωνιστικού χώρου τον μέτριο εώς κακό Γκαρσία, αποσύροντας τον δραστήριο και φιλότιμο Γεωργιανό.

Δυστυχώς οι αλλαγές δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα παρά το γεγονός ότι και οι δύο ποδοσφαιριστές που μπήκαν είχαν διάθεση να πάρουν μπάλα στα πόδια τους, με αποτέλεσμα στο 84ο λεπτό ο Ζόρζε Κόστα να κλείσει τις αλλαγές του αντικαθιστώντας τον Οκκά με τον Μακρή. Ο εκρηκτικός Κύπριος διεθνής λίγο έλειψε να χριστεί ήρωας όταν στο 88ο λεπτό υποδέκτηκε εντός περιοχής την πάσα του Αβραάμ ωστόσο η βολίδα που εξαπέλησε τράνταξε το δοκάρι. Η φάση αυτή αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι λίγο αργότερα έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Αβραάμ από πλάγια θέση σημάδεψε τον Αραμπατζή, ενώ ο Δημητρίου τον μιμήθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σημείο αναφοράς η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Άντιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η οποία του στερεί την συμμετοχή στον Σαββατιάτικο αγώνα με την Ομόνοια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ