Χειμερινές μεταγραφές (Μέρος Γ’): Όαση ο… Κόπα

Τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος για τις χειμερινές μεταγραφές της Ανόρθωσης, με την επίθεση να μην έχει να «ζηλέψει» τίποτα σε σύγκριση με τις άλλες γραμμές, όσον αφορά την… αναποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν. Με τον Κλιμέντι Τσιταισβίλι να ξεχωρίζει μεταξύ των επιθετικογενών ποδοσφαιριστών που απετέλεσαν απλή αναφορά στο μισθολόγιο του σωματείου, οι περισσότερες περιπτώσεις χαρακτηρίστηκαν ανεπιτυχείς με το σύλλογο να προσπαθεί να αποδεσμευτεί από βαριά συμβόλαια, λίγο μετά την σύναψή τους.

Μιγκέλ Πέδρο

pedrom

Ο βραχύσωμος Πορτογάλος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 έναντι πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ωστόσο δεν απέφυγε την μετριότητα με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν μετά από σύντομο δανεισμό στον Ερμή Αραδίππου. Έδειξε κάποιες εκλάμψεις τεχνικής κατάρτισης ωστόσο η έλλειψη ταχύτητας και δύναμης δεν του επέτρεψαν να διακριθεί.

Ζαουάντ Ζαϊρί

zairi

Προερχόμενος από θητείες σε Ναντ, Πανιώνιο και Ολυμπιακό Πειραιώς, ο Μαροκινός ζογκλέρ επιβεβαίωσε ότι είναι ποδοσφαιριστή ο οποίος στη μέρα του μπορεί να εκθέσει οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά οι περιπτώσεις αυτές αποτελούν εξαίρεση και όχι κανόνα. Έκανε καλό ξεκίνημα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ ωστόσο στη συνέχεια παρουσιάστηκε αδιάφορος με αποτέλεσμα τον παραγκωνισμό του από τον Ρόνι Λέβι.

Κώστας Κιάσσος

kiasos

Ο Ελλαδίτης ακραίος επιθετικός κατηφόρισε στο νησί τον Ιανουάριο του 2006 όντας επιλογή του Τιμούρ Κετσπάια, γνωστός στο Κυπριακό κοινό από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Πραγματοποίησε μια σειρά πολύ καλών εμφανίσεων ωστόσο η έλλειψη σταθερότητας τον οδήγησε μοιραία στην πόρτα της εξόδου 6 μήνες αργότερα.

Πάολο Κόστα

paolo

Ο Τιμούρ πίστευε στο ταλέντο του εκκεντρικού Πορτογάλου σταρ και του έδωσε μια ευκαιρία να διορθώσει τον άστατό του χαρακτήρα. Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 από την ομάδα μας υπογράφοντας συμβόλαιο 4 χρόνων, και αφού πρώτα απετέλεσε το μήλο της έριδος μεταξύ των μεγάλων Κυπριακών ομάδων, λόγω των διαπιστευτηρίων που έδωσε σε Άρη Θεσαλλονίκης και Άρη Λεμεσού. Βοήθησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, συμμετείχε στους ομίλους του Champions League, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2009 έφυγε δηλώνοντας ότι αισθανόταν παραγκωνισμένος.

Βέτραν Πέλιτς

pelic

Ο Βόσνιος γίγαντας με προϋπηρεσία στο Βελγικό πρωτάθλημα, ήταν ο εκλεκτός για την γραμμή κρούσης και αυτός που θα σήκωνε το βάρος του αντί Κοβαλτσικ που είχε αποδεσμευτεί λίγους μήνες νωρίτερα. Έμεινε στην ομάδα μας για ένα ημερολογιακό έτος με το πρώτο μισό να τον βρίσκει κυπελλούχο και διακριθέντα ωστόσο στο δεύτερο μισό εν μέσω οικονομικών προβλημάτων δεν κατάφερε να διασωθεί και αποδεσμεύτηκε.

Κλιμέντι Τσιταϊσβίλι

κοπα

Υπόδειγμα επαγγελματία και αγαπητός στο Ανορθωσιάτικο κοινό, ο γνωστός μας Κόπα εντάχθηκε στην ομάδα μας παρέα με τον Γκαμπιτάουρι τον Ιανουάριο του 2004. Κατά την διάρκεια της πρώτης του θητείας παρέμεινε για 2.5 χρόνια, με αποκορύφωμα της παρουσίας του το γκολ σε βάρος της Τραπζονσπόρ στο ΓΣΠ.

Βαγγέλης Μάντζιος

mantzios

Αν είχε μυαλό δεν θα κατηφόριζε ποτέ στο νησί μας, με τον Ελλαδίτη επιθετικό να αδικεί τον εαυτό του σε άλλον ένα σταθμό της καριέρας του. Αποκτήθηκε με εξάμηνο δανεισμό έναντι υψηλότατης ρήτρας απόκτησης τον Ιανουάριο του 2011 και παρά το ενθαρρυντικό του ξεκίνημα, αποχώρησε με το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς και αφού πρόλαβε να δημιουργήσει περισσότερους εχθρούς παρά φίλους στο σωματείο.

Εμάνουελ Περόνε

perone

Ο υψηλόσωμος Αργεντινός με πολυετή πείρα στο Ελληνικό πρωτάθλημα αποκτήθηκε ως ο επιθετικός που θα πλαισίωνε τον Καφού τον Ιανουάριο του 2011. Πλην ενός αγώνα με τον Απόλλωνα στο κύπελλο, δεν κατάφερε σε καμιά περίπτωση να δικαιολογήσει το πλουσιοπάροχό του συμβόλαιο με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί όπως-όπως και την ομάδα μας να αναζητεί ακόμα τους πόρους για να τον αποπληρώσει.

Μάριο Ζαρντέλ

jardel

Πρώτη και τελευταία φορά που ο Τιμούρ ψώνισε χωρίς να έχει προηγουμένος δει την αγωνιστική κατάσταση ποδοσφαιριστή. Ο Βραζιλιάνος που έκανε τα δίκτυα όλης της Ευρώπης να αναστενάξουν, προσγειώθηκε στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2007 έχοντας πολλά παραπανίσια κιλά, τα οποία δεν του επέτρεψαν (όπως ήταν φυσιολογικό) να διακριθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ