Η κριτική των ποδοσφαιριστών με Ερμή

Ο βαθμός της ισοπαλίας δεν μας αφήνει ευχαριστημένους αλλά, βάσει των όσων είδαμε στο γήπεδο, είναι μάλλον δίκαιος. Θα μπορούσαμε να βρεθούμε πίσω στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και να κλέψουμε το τρίποντο στο τέλος. Αργήσαμε να δείξουμε τα δόντια μας απέναντι σε ένα Ερμή που δεν έβγαλε κάτι ιδιαίτερο στο γήπεδο, πέραν από ένα καλούτσικο σύνολο και 2-3 μονάδες που ίσως ξεχωρίζουν κάπως.

Ας δούμε αναλυτικά τους ποδοσφαιριστές μας:

Μάριο Ντάνιελ Βέγκα: Καθοδηγεί μαεστρικά την άμυνά του. Είναι άρχοντας στην εστία του, ασκεί πλήρη έλεγχο μέσα και έξω από τη μικρή του περιοχή. Βγαίνει με αυτοπεποίθηση στις εξόδους και πολλές φορές αποσοβεί κινδύνους πριν καν δημιουργηθούν. Το τρίτο σερί ενενηντάλεπτο δίχως να δεχτεί γκολ, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Τζέισον Δημητρίου: Έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις. Σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα ήταν μεγαλύτερος σε σχέση με την πολύ καλή εμφάνιση που είχε στο παιχνίδι με τον Άρη, αλλά ο Τζέισον δείχνει ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Θα μπορούσε στο τέλος να χριστεί και σκόρερ αν είχε λίγο καλύτερη επιλογή στο σουτ του.

Μάρκο Άντιτς: Δυσκολεύτηκε αρκετά, ειδικά στο διάστημα από το 45′ μέχρι το 80′. Προσφέρει αυτά που μπορεί, τα οποία περιορίζονται στο δικό μας μισό του γηπέδου. Ακόμα κι εκεί, χρειάζεται τη βοήθεια του αντίστοιχου εξτρέμ.

Πάολο Ζόρζε: Ακόμα μια μεστή εμφάνιση από τον Πορτογάλο. Όσο κακός ήταν στα πρώτα παιχνίδια της περιόδου, τόσο καλός είναι στα τελευταία. Δυνατός στις μονομαχίες, σχεδόν δεν χάνει κεφαλιά στον αέρα. Κουμαντάρει την αμυντική γραμμή και συμβάλει τα μέγιστα στο μηδέν παθητικό. Είναι πιο προσεκτικός στον τρόπο που παίζει και δεν είναι τυχαίο ότι δέχτηκε μόλις δυο κίτρινες στον πρώτο γύρο.

Σάβο Παβίσεβιτς: Εξακολουθούμε να περιμένουμε περισσότερα. Κάνει τα αυτονόητα ο Μαυροβούνιος, αλλά θα μπορούσε να κάνει και το κάτι παραπάνω. Όπως στα διωξίματα της μπάλας για παράδειγμα, να είναι τέτοια που να βγάζουν την ομάδα μπροστά.

makos vsERMIS

Γρηγόρης Μάκος: Θετικός ο Ελλαδίτης που δυσκολεύτηκε αρκετά στο ψεσινό παιχνίδι. Σε αρκετές φάσεις βρέθηκε μόνος απέναντι σε δύο και έτρεχε να προλάβει. Το φταίξιμο όμως ήταν στους παίχτες μπροστά του. Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός σε κάποιες μεταβιβάσεις.

Νταν Αλέξα: Σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε χαμένος στον αγωνιστικό χώρο. Το να μην έχει ξεκάθαρο ρόλο δεν τον βοηθά ιδιαίτερα. Ψαχνόταν μεταξύ Μάκου και Γκαρσία, μη μπορώντας να βοηθήσει ούτε ανασταλτικά, ούτε επιτελικά. Στο τελευταίο μισάωρο δεν είχε ούτε τις αντοχές να το κάνει.

Γκονζάλο Γκαρσία: Άσχημη εμφάνιση από τον Ουρουγουανό. Ο Ζόρζε Κόστα «θυσίασε» τον Γκρικαλασβίλι για να τον κρατήσει στο γήπεδο, ελπίζοντας ίσως σε κάποια έκλαμψη. Δυστυχώς δεν δικαίωσε τον τεχνικό του, συνεχίζοντας να κάνει πάρα πολλά και αβίαστα λάθη, πουλώντας την μπάλα και δυσκολεύοντας τη ζωή των συμποδοσφαιριστών του.

Σότα Γκρικαλασβίλι: Κλήθηκε να αγωνιστεί στο δεξί φτερό της μεσοεπιθετικής μας γραμμής για ένα ημίχρονο, χωρίς να είναι αρνητικός. Εάν στο δεύτερο μέρος περνούσε στον άξονα αντί ενός εκ των Αλέξα ή Γκαρσία, ίσως είχαμε περισσότερη τύχη να κάνουμε παιχνίδι και να κρατήσουμε μπάλα.

griga vsERMIS

Γκαουσού Φοφανά: Ο Ιβοριανός είναι φανερό ότι έχει κουραστεί από τα συνεχή παιχνίδια. Δεν του βγαίνουν πλέον οι αγώνες και δεν έχει την σπιρτάδα που είχε στις αρχές. Δεν βοηθά ανασταλτικά, ούτε δίνει κάτι πέραν από τις προσπάθειες για ατομικές ενέργειες. Με εξαίρεση των αγώνα με τη Σαλαμίνα, είναι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος εδώ και 4-5 παιχνίδια.

Γιάννος Οκκάς: Πέραν από ένα σουτ στο πρώτο μέρος, ο αρχηγός δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Από κάποια φάση κι έπειτα φάνηκε να ξεμένει και από δυνάμεις και η μετατόπιση θέσης – μετά την είσοδο Κολαούτι – έκανε τα πράγματα μάλλον χειρότερα. Ο Οκκάς μπορεί ίσως να προσφέρει με την εμπειρία του ερχόμενος απ’ τον πάγκο, αλλά όταν ξεκινά βασικός ταλαιπωρείται.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Ανδρέας Αβραάμ: Άργησε να πάρει μπρος, αλλά στο τέλος κατάφερε να γίνει απειλητικός, ενώ θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ. Κατά τον χρόνο που μπήκε το κέντρο της ομάδας βρισκόταν σε αποσύνθεση και δεν μπορούσε να του δώσει βοήθειες.

Ρομπέρτο Κολαούτι: Όσο ο Κολαούτι ήταν στον πάγκο, ίσως κάναμε περισσότερα γεμίσματα στην περιοχή παρά όταν μπήκε στον αγώνα. Ο Αργεντινός γέμισε την περιοχή, ωστόσο μέχρι την ώρα που μπήκε ο Μακρής δεν υπήρχε ο παίχτης που να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα και να σκοράρει, εκμεταλλευόμενος το διπλό μαρκάρισμα πάνω στον Κολαούτι.

Αντρέας Μακρής: Μπήκε με τσαμπουκά στο γήπεδο και αναστάτωσε την άμυνα του Ερμή, η οποία έδειξε πως δεν ήθελε και πολύ. Άγγιξε το γκολ περισσότερο απ’ όλους, αλλά στάθηκε άτυχος. Το ερώτημα είναι γιατί δεν μπήκε έστω μερικά λεπτά νωρίτερα. Η μαγκιά του έδειξε να αφυπνίζει και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι απέκτησαν αυτοπεποίθηση και έφτιαξαν δυο ακόμα καλές φάσεις για γκολ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ