Σε ρυθμούς τοπικού ντέρμπι

Η σκέψη όλων στο στρατόπεδο της ποδοσφαιρικής Ανόρθωσης στρέφεται σιγα-σιγά στο ντέρμπι του Σαββάτου, με τη συμπολίτιδα Νέα Σαλαμίνα.

Η Σαλαμίνα βρίσκεται στη 9η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 12 βαθμούς σε 10 αγώνες, προϊόν 5 νικών και μιας… αφαίρεσης βαθμών στην αρχή της περιόδου. Είναι ομάδα που αποδίδει αρκετά καλό ποδόσφαιρο και φτιάχνει ευκαιρίες, ωστόσο δυσκολεύεται να τις μετουσιώσει σε γκολ. Μετρά 9 τέρματα υπέρ και 11 εναντίον.

Δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας στις πρώτες 5 αγωνιστικές μόλις 2 νίκες με Κούκλια και Ένωση. Στη συνέχεια όμως οι καλές εμφανίσεις της ομάδας του Καλαϊτζίδη έφεραν και τρίποντα στους αγώνες με ΑΕΛ, ΑΕΚ και Άρη.

Μετά τον τελευταίο αγώνα με τον Ερμή οι παίχτες – σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σαλαμίνας – πληρώθηκαν και τους μισθούς του Οκτώβρη και μας περιμένουν με απαιτήσεις στο Αμμόχωστος, όπου μετρούν 3 νίκες και 1 ήττα.

Από την πλευρά της, η Ανόρθωση δεν έχει άλλη επιλογή από το να επανέλθει στις νίκες, κάτι που αγνοεί εδώ και ένα μήνα. Ο κόσμος που θα βρει το κουράγιο να πάει στο Αμμόχωστος ας ελπίσουμε να γίνει σεβαστός από τους ποδοσφαιριστές,οι οποίοι οφείλουν να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους σε όλο το ενενηντάλεπτο κι όχι με εκλάμψεις.

Ευελπιστούμε ότι θα δούμε μια πιο σοβαρή Ανόρθωση, η οποία θα κατορθώσει να μη δεχτεί γκολ – ή τουλάχιστον να μην δωρίσει στον αντίπαλο – την ίδια στιγμή μπροστά έχει την ποιότητα να σκοράρει και λογικά θα το κάνει.

Ο Ζόρζε Κόστα θα έχει στη διάθεσή του τον Τζέισον Δημητρίου και Βαλεντίνο Σιέλη σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα, ενώ δύσκολα θα προλάβει ο Μπεν Σουσιάν. Εκτός θα μείνουν για άλλη μια αγωνιστική βέβαια οι Μαραγκός και Βαλβέρδ. Ο Οκκάς αν και προπονείται ατομικά – τα πρωινά συμμετέχει στα μαθήματα για το PRO – θα είναι κανονικά στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού.

Πέντε ποδοσφαιριστές είναι στο όριο των καρτών. Πρόκειται για τους Φοφανά, Κάλβο, Μάκο, Αλέξα και Παβίσεβιτς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ