Προβληματισμός για την άμυνα

Ο πιο σοβαρός από τους προβληματισμούς του Ζόρζε Κόστα για τη βδομάδα που μπήκε, είναι ίσως η αμυντική γραμμή της ομάδας. Για άλλο ένα παιχνίδι, πάμε στο γήπεδο με σοβαρές απουσίες.

ΕΡΧΕΤΑΙ

Ο Πορτογάλος προπονητής, μπορεί να υπολογίζει στο Μάρκο Άντιτς, που ήταν εκτός επιλογών προ εβδομάδος, στο παιχνίδι του Τσιρείου. Ο Σέρβος έχει εκτίσει την τιμωρία του ένεκα των τεσσάρων κίτρινων καρτών που συμπλήρωσε στο παιχνίδι με το Παραλίμνι.

ΦΕΥΓΕΙ

Βέβαιος απών, θα είναι ο Βαλεντίνος Σιέλης. Ο Κύπριος διεθνής αριστερός οπισθοφύλακας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Τσαγγάρη πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΛ, έτσι χάνει τον αγώνα της 10ης αγωνιστικής.

ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ

Το τοπίο με τον Τζέισον Δημητρίου είναι ακόμα θολό. Ο Αγγλοκύπριος ποδοσφαιριστής καταβάλλει εντατικές προσπάθειες να επανέλθει σε πλήρεις ρυθμούς προπονήσεων. Ωστόσο, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να μην προλάβει ο εορτάζων τον αγώνα της Κυριακής.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Το δίλημμα για το Ζόρζε Κόστα είναι κατά πόσον θα διατηρήσει τον Παβίσεβιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, τοποθετώντας τον Άντιτς αριστερά ή θα αφήσει τον Αβραάμ αριστερά αγωνιζόμενος με τον Άντιτς δεξιά και το Σάβο στο κέντρο της άμυνας. Κάθε λύση έχει τα αρνητικά της, με την πρώτη να παρουσιάζει αδυναμίες στο δεξί άκρο και το κέντρο της άμυνας, ενώ τη δεύτερη στο αριστερό.

Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα ο ΖΚ να εμπιστευτεί κάποιο από τους νεαρούς Θεοδώρου ή Λοΐζίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, διατηρώντας αριστερά τον Άντιτς και κεντρικό δίδυμο τους Παβίσεβιτς και Ζόρζε.

Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, αλλά εν γένει η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Περιμένουμε να δούμε μια πιο συμπαγή Ανόρθωση, με περισσότερες αλληλοκαλύψεις από τους ποδοσφαιριστές μας και πιο αποφασιστικές επεμβάσεις στις προσωπικές μονομαχίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ