Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΝΣΥΦΙ Ανόρθωσις Αμμοχώστου, με την οποία εκφράζει εντονότατες αντιδράσεις στη συμφωνία που ανακοινώθηκε ανάμεσα σε ΦΙΦΑ, ΚΟΠ και λεγόμενη τουρκοκυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες την επίτευξη συμφωνίας στο «Σπίτι της ΦΙΦΑ» για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Για άλλη μια φορά, οι παράγοντες του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, αψηφούν τα «θέλω» και τα «πιστεύω» του κόσμου – τον οποίο δεν ρώτησαν ποτέ – και πράττουν κατά το δοκούν. Της συμφωνίας θα έπρεπε να είχε προηγηθεί Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ η οποία να εξουσιοδοτήσει τους ποδοσφαιροπατέρες τι να συζητήσουν και τι να συμφωνήσουν.

Έχουμε βαρεθεί από το «δώσε – δώσε» στους τουρκοκύπριους για σχεδόν 40 τώρα χρόνια. Τα σωματεία μας στενάζουν από την εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας από τον τουρκικό, βάρβαρο στρατό κι εσείς συζητάτε για δήθεν ενοποίηση του ποδοσφαίρου. Ποιά ενοποίηση κύριοι; Αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα είναι η εισβολή και η κατοχή; Ας φύγουν τα τουρκικά, κατοχικά στρατεύματα και να παίξουμε και ποδόσφαιρο.

Όσοι ονειρεύεστε να κάνετε ταξιδάκια αναψυχής στην κατεχόμενη πατρίδα μας, για να παρακολουθείτε ποδοσφαιρικές συναντήσεις τουρκοκυπριακών ομάδων σε γήπεδα που άρπαξαν οι τούρκοι εισβολείς το 1974, θα μας βρείτε απέναντί σας. Αλήθεια, σκεφτήκατε ότι κατά τη διεξαγωγή των αγώνων, θα σας «αστυνομεύουν» οι ψευδοαστυνομικοί και οι παράνομες λεγόμενες αρχές;

Αναλογιστήκατε μήπως το ενδεχόμενο αύριο μια τουρκική ομάδα να εκπροσωπήσει την ημικατεχόμενη Κύπρο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση; Να αγωνίζονται τούρκοι έποικοι στη σύνθεσή της και στις εξέδρες οι γκρίζοι λύκοι να απλώνουν τις τουρκικές σημαίες και το ντεκτασικό κουρελόπανο της ντροπής;

Εάν ο σκοπός σας είναι σιγά -σιγά να προωθήσετε ποδοσφαιρικές συναντήσεις ανάμεσα σε ελληνικές και τουρκικές ομάδες, για να μας αναγκάσετε να «ταξιδεύουμε» ως «φιλοξενούμενοι» στα κατεχόμενα, είστε γελασμένοι. Δεν θα περάσει στους φωστήρες που θέλουν να τσιμεντώσουν την κατοχή, παρουσιάζοντας μια εικόνα πως όλα κυλούν ομαλά και η Κύπρος έχει δήθεν επανενωθεί μέσω του ποδοσφαίρου.

Οι ενέργειες των ανθρώπων που έχουμε την ατυχία να εκπροσωπούν το ποδόσφαιρό μας, είναι άσκεφτες και τουλάχιστον επικίνδυνες. Δεν γνωρίζουμε τα πολιτικά, οικονομικά ή άλλα κίνητρα που υποκρύβονται, αλλά θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το ποδόσφαιρο για να εξυπηρετηθούν πολιτικοοικονομικές σκοπιμότητες.

Η πατρίδα μας δεν πουλιέται! Όσο βρίσκονται στην Αμμόχωστο, στη Μόρφου, στην Κερύνεια οι αττίλες, ο αγώνας θα είναι μόνο για απελευθέρωση!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ