Οι προπονητές που θήτευσαν και στις δύο ομάδες

Επ’ ευκαιρία της  αναμέτρησης κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, το Anorthosis24.net σας παρουσιάζει τους προπονητές της τελευταίας 20ετίας που είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στους πάγκους και των δύο ομάδων.

Ανδρέας Μουσκάλλης: Ο Κύπριος προπονητής και πρώην βουλευτής, οδήγησε τη Νέα Σαλαμίνα στο μοναδικό τίτλο της ιστορίας της, το 1990. Το καλοκαίρι του 1993 ο Κίκης Κωνσταντίνου του δίνει τα ηνία της ομάδας με ξεκάθαρη εντολή την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έκατσε σχεδόν δύο χρονιές στο πάγκο της ομάδας μας. Την πρώτη χρονιά χάνει πρωτάθλημα και κύπελλο με μόνο δύο ήττες, ενώ την δεύτερη χρονιά, μετά την βαριά ήττα από τον Απόλλωνα στο κύπελλο και προ του φάσματος επανάληψης της ιστορίας, ο Κίκης Κωνσταντίνου τον κρίνει ανεπαρκή να οδηγήσει την ομάδα προς τον τίτλο και αποφασίζει την αποδέσμευσή του. Το τέλος της χρονιάς βρίσκει την ομάδα μας πρωταθλήτρια μετά από 32 χρόνια, ενώ σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία έχει και ο Μουσκάλλης κάτι που όλοι αναγνωρίζουν.

Ανδρέας Μιχαηλίδης: Ο Κύπριος προπονητής και νυν βουλευτής, κατέκτησε το ένα και μοναδικό του τρόπαιο στην καριέρα του, το κύπελλο του 2003, με την ομάδα μας. Ανέλαβε τη Νέα Σαλαμίνα στα μέσα της περιόδου 2005-06 και έφυγε από αυτή στα μέσα της επόμενης.

Γκεόργκι Βασιλιεφ: Ο Βούλγαρος προπονητής ήταν ο εκλεκτός του Κίκη Κωνσταντίνου το καλοκαίρι του 1995, να ηγηθεί της προσπάθειας για διατήρηση των σκήπτρων στο κυπριακό πρωτάθλημα και για ευρωπαϊκή διάκριση. Με πρώτη φορά στα τότε χρονικά κυπριακή ομάδα να έχει στόχο το Champions League, η Ανόρθωση αποκλείστηκε στις συγκυρίες από την Σκωτσέζικη Ρέιντζερς. Στο κυπριακό πρωτάθλημα ο Βασίλιεφ δεν ξεκίνησε καλά και η πρόταση από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1995 για απόκτηση του Βούλγαρου τεχνικού, ήταν μάννα εξ ουρανού. Στη Νέα Σαλαμίνα διετέλεσε προπονητής ένα διάστημα της περιόδου 2002-03  και συνετέλεσε κι αυτός στην πτώση της ομάδας στη β’ κατηγορία.

Νίκος Νικολάου: Ο αρχηγός των σύγχρονων επιτυχιών της ομάδας μας, η ήρεμη δύναμη, πήρε το βάπτισμα του πυρός στην προπονητική τον Φλεβάρη του 2010 μετά την απόλυση του Σλάβο Μουσλιν. Παρά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα η τότε διοικητική ανυπαρξία τον ώθησε σε παραίτηση. Το καλοκαίρι του 2012 ανέλαβε ρόλο βοηθού προπονητή στην Νέα Σαλαμίνα. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε από τη θέση του. Το καλοκαίρι, ο Σάββας Κάκος κάλεσε τον Νικολάου να αναλάβει ρόλο βοηθού στην ομάδα. Η ντροπή του αποκλεισμού από την Γκέφλε έφερε την παραίτηση του Νίκου Νικολάου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ