Οι διαιτητές ζητούν διευκρινίσεις για το «τείχος» του Ζόρζε Κόστα!

Πριν από δέκα μέρες, με αφορμή το «τείχος» που έστησε ο Ζόρζε Κόστα στο παιχνίδι με την Ένωση όταν η ομάδα μας εκτελούσε φάουλ, είχαμε γράψει ότι κατά την άποψή μας, δεν υπάρχει οφσάιτ. Τουλάχιστον έτσι ερμηνεύουμε εμείς τον κανονισμό 11, όπως έχει διαφοροποιηθεί φέτος και προφανώς έτσι τον ερμηνεύει και ο Ζόρζε Κόστα.

foul

Η ιστοσελίδα sigmalive ωστόσο, αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι οι διαιτητές διχάζονται ως προς το αν είναι τελικά οφσάιτ ή όχι η συγκεκριμένη θέση των ποδοσφαιριστών, με τη φάση να έχει επαναληφθεί και στο Σαββατιάτικο ντέρμπι με την ΑΕΛ. Έτσι, όπως γράφει η ιστοσελίδα, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου έχει ζητήσει διευκρίνηση του θέματος από το αρμόδιο τμήμα της ΟΥΕΦΑ! Για να δούμε τι θα πουν οι αρμόδιοι της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

foul vsael

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι δεν έχουμε αντιληφθεί τη σκοπιμότητα του τείχους σ’ εκείνο το σημείο, ακόμα κι αν δεν είναι οφσάιτ η απ’ευθείας επίτευξη γκολ. Εάν η μπάλα κτυπήσει δοκάρι ή αποκρουστεί από τον τερματοφύλακα, τότε οι παίχτες που αποτελούν το τείχος μας, είναι σίγουρα οφσάιτ. Μάλλον ο Ζόρζε Κόστα έχει κάτι υπόψιν που δεν περνά απ’ το δικό μας μυαλό.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Πορτογάλος έχει πονοκεφαλιάσει τους διαιτητές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ