Ανόρθωσις 3 – 2 Παραλίμνι: Παραλίγο νέο πατατράκ

Το… έμφραγμα γλυτώσαμε στο παρά πέντε στον αποψινό αγώνα με το Παραλίμνι, με την ομάδα μας να παίρνει τη νίκη με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις του παιγνιδιού ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-1. Η Ανόρθωση πήγε στην ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ της, αλλά ένα λάθος του Σιέλη είχε ως αποτέλεσμα το Παραλίμνι να ισοφαρίσει και μετά από τέσσερα λεπτά να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ήταν μία νίκη μετά από μία νέα μέτρια εμφάνιση για την ομάδα μας, και προπονητής και ποδοσφαιριστές θα πρέπει να βρουν το λάθος πριν να είναι αργά…

Η σύνθεση

Με τον Οκκά ως βασικό στη θέση του Κάλβο ξεκίνησε τον αγώνα ο Ζόρζε Κόστα, η μία από τις δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στο ΑΠΟΕΛ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βέγκα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ζόρζε-Γκάλαμαζ. Στο αριστερό αμυντικό άκρο ήταν ο Σιέλης και στο δεξί ο Άντιτς. Μάκος, Αλέξα και Γκριγκαλασβίλι ήταν οι τρεις στη μεσαία γραμμή και στην κορυφή ο Κολαούτι. Στα δύο επιθετικά φτερά αγωνίστηκαν οι Οκκάς και Φοφανά.

Πρώτο ημίχρονο

Χωρίς να παίξει και σπουδαία μπάλα, ήταν η Ανόρθωση που έλεγχε το ρυθμό του παιγνιδιού στο πρώτο ημίχρονο αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει τις φάσεις που θα έφερναν το τέρμα. Δεν πιέζαμε και αρκετά το Παραλίμνι ώστε να κάνουν το εύκολο λάθος και μοιραία όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελείωνε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ο Αλέξα όμως με κεφαλιά μετά από σέντρα του Άντιτς λίγα λεπτά πριν την ανάπαυλα έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα μας και συνάμα έκανε και ρεκόρ καριέρας με τέσσερα τέρματα. Πριν το τέρμα ο Ρουμάνος είχε ένα καλό γυριστό σουτ με τη μπάλα να πηγαίνει λίγο έξω, ενώ ευκαιρίες χάθηκαν και με τους Φοφανά – Οκκά.

Δεύτερο ημίχρονο

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την Ανόρθωση, καθώς στο 53′ ο Σιέλης με ένα αδικαιολόγητο λάθος έδωσε την ευκαιρία στο Παραλίμνι να ισοφαρίσει. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τέσσερα λεπτά αργότερα η άμυνά μας κοιμήθηκε και πάλι, τα μαρκαρίσματα πήγαν περίπατο και η ομάδα της Ένωσης πήρε κεφάλι στο σκορ. Εκεί ο Ζόρζε Κόστα τα έπαιξε όλα για όλα, βγάζοντας εκτός τους Άντιτς και Οκκά με τους Αβραάμ και Σουσιάν να παίρνουν τη θέση τους. Στο 64′ το Παραλίμνι έμεινε με 10 παίχτες και η πίεση εντατικοποιήθηκε εκ μέρους μας, αλλά οι συνεχείς καθυστερήσεις των ποδοσφαιριστών της Ένωσης δεν μας άφησαν να βρούμε ρυθμό. Στο 72′ ο Αναστασίου μας αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Μουλαζίμη, ενώ δέκα λεπτά αργότερα δόθηκε σωστά το πέναλτι, όμως ο Κολαούτι αστόχησε! Και εκεί που όλα έδειχναν χαμένα, ήρθε στο 90′ ο Γκριγκαλασβίλι να ισοφαρίσει το παιγνίδι με σουτ μετά από πάσα του Φοφανά και στο τέλος ο Γκαρσία να μας δώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης και πάλι από εκτέλεση πέναλτι!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ