Ανόρθωσις 1 – 1 ΑΕΚ: Εμπάτε σκύλοι αλέστε…

Στο πρώτο ημίχρονο δεν βλεπόταν η Ανόρθωση, στο δεύτερο βελτιώθηκε αισθητά και κατάφερε να προηγηθεί αλλά η γελοία άμυνα μας για ακόμα μία φορά είχε ως αποτέλεσμα στο 94’ να δεχθούμε το τέρμα της ισοφάρισης, λίγα δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής σφυρίξει και έτσι να κάνουμε ένα βήμα να πλησιάσουμε την κορυφή… Όπως αναφέραμε, η Ανόρθωση του πρώτου ημιχρόνου ήταν τραγική και δεν βλεπόταν με την ΑΕΚ να έχει τον πλήρη έλεγχο του παιγνιδιού και να χάνει τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα, με τον καλύτερο παίχτη της ομάδας μας να είναι ο Μάριο Βέγκα. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η εικόνα του παιγνιδιού, η Ανόρθωση ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, άνοιξε το σκορ στο 73’ αλλά η άμυνα μας, μας πρόδωσε ακόμα μία φορά λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη των καθυστερήσεων και μοιραία δεχθήκαμε το τέρμα της ισοφάρισης.

Η σύνθεση

Ο Μάριο Βέγκα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σάβο Παβίσεβιτς και Πάολο Ζόρζε. Στο δεξί αμυντικό άκρο αγωνίστηκε ο Μάρκο Άντιτς και στο αριστερό ο Ανδρέας Αβραάμ. Γρηγόρης Μάκος και  Νταν Αλέξα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Γκονζάλο Γκαρσία να αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος. Ο Κολαούτι ήταν στην κορυφή, ενώ δίπλα του ήταν οι Κάλβο και Φοφανά, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Πρώτο ημίχρονο

Στα πρώτα 45 λεπτά η Ανόρθωση δεν βλεπόταν. Ήταν ακόμα χειρότερη και σε σχέση με το παιγνίδι απέναντι στην ΑΕΛ στο Τσίρειο, και μόνο από καθαρή τύχη κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Για να πετύχουμε κάποιο τέρμα ούτε λόγος, αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Κολαούτι. Καμία γραμμή δεν λειτουργούσε σωστά, στα άκρα και ιδιαίτερα από τα αριστερά οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έκαναν πάρτι και έχασαν 4-5 φοβερές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, με τον Μάριο Βέγκα να διατηρεί το μηδέν. Ήταν μία Ανόρθωση που θύμισε ομάδα αγροτικού, και χειρότερα στην επανάληψη δεν μπορούσαμε να αγωνιστούμε.

Δεύτερο ημίχρονο

Και αφού χειρότερα δεν μπορούσαμε να αγωνιστούμε, ανεβάσαμε το ρυθμό μας και ήμασταν καλύτεροι από την ομάδα της ΑΕΚ, έχοντας το ρυθμό του αγώνα. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να ανοίξουμε το σκορ, ήμασταν πιεστικοί και εν τέλει το τέρμα ήρθε με τακουνάκι του Γκονζάλο Γκαρσία στο 73’. Αναγκαστικά η ΑΕΚ που βρέθηκε πίσω στο σκορ μας έβαλε πίεση αλλά κρατούσαμε σχετικά εύκολα. Όσο περνούσε ο χρόνος αυξάνονταν οι πιθανότητές μας για επιστροφή στις νίκες, με τον Κολαούτι στο 90 να προτιμά το μακρινό σουτ από μακριά παρά την πάσα δεξιά όπου θα έβγαζε τον Οχαγιόν τετ α τετ. Ο Ισραηλίτης μπήκε στη θέση του Κάλβο ο οποίος τραυματίστηκε λίγο νωρίτερα, ενώ λόγο τραυματισμού βγήκε και ο Φοφανά με τον Γκριγκαλασβίλι να παίρνει τη θέση του. Λίγο αργότερα βγήκε και ο Κολαούτι με τον Οκκά να μπαίνει στο παιγνίδι. Στο 93’ πήρε τη μπάλα και αντί να πάει στα άκρα και να κερδίσει χρόνο προτίμησε την κατά μέτωπο επίθεση μόνος του, έχασε τη μπάλα, και στην εξέλιξη της φάσης δεχθήκαμε το τέρμα, με την άμυνά μας να συμπεριφέρεται και πάλι παιδικά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ