Αλεξάνδρου: «Είδαν τι σημαίνει Ανόρθωσις»

Δηλώσεις στο Super Sport FM έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας μας για την τρέχουσα γαλανόλευκη επικαιρότητα. Αναλυτικά:

Για τις εντυπώσεις των ποδοσφαιριστών μετά την μετάβαση στην Αμμόχωστο και στο Ριζοκάρπασο…

«Είδαν πράγματα που είχαν ακούσει. Άλλο όμως να τα ακούς και άλλο να τα βλέπεις. Άλλο να βλέπεις μια πόλη ερημωμένη πόλη–φάντασμα για 40 σχεδόν χρόνια. Είδαν τι σημαίνει Ανόρθωση και κατάλαβαν τι σημαίνει να είναι στα ψηλά η Ανόρθωση και, να εκπροσωπείται στην Ευρώπη με το Famagusta. Μπορεί να είναι επαγγελματίες, όμως ίσως και το συναίσθημα παίξει το ρόλο του. Αυτή η επίσκεψη δεν έγινε για αγωνιστικούς λόγους. Θεώρησε η διοίκηση ότι επιβαλλόταν να γίνει αυτή η μετάβαση. Ο κόσμος θέλει να βλέπει τους ποδοσφαιριστές να βγάζουν πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Το θέμα είναι η προσπάθεια».

Για το θέμα με τους Τουρκοκύπριους…  

«Είναι νένα πολύ σοβαρό θέμα για το ποδόσφαιρο μας και για τη χώρα μας. Η όποια απόφαση παρθεί θα έχει την πολιτική της σημασία. Δεν μπορούμε να προβούμε σε μια γενική τοποθέτηση. Περιμένουμε από την ομοσπονδία να μας ενημερώσει και όταν  ενημερωθούμε θα τοποθετηθούμε. Είναι ένα θέμα που ξεπερνά τα ποδοσφαιρικά όρια. Είναι μια συμφωνία που πρέπει να εγκριθεί. Για μας ξεπερνά τα ποδοσφαιρικά όρια».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ…  

«Έχουμε ένα ντέρμπι ανοιχτό και για τα τρία αποτελέσματα. Πάμε στη Λεμεσό για να πάρουμε τη νίκη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Γίνεται πολλή δουλειά στις προπονήσεις.  Για να μπορέσουμε να καταφέρουμε το στόχο της νίκης θα πρέπει να είμαστε καλοί, αγωνιστικά».

Αν θα υποβληθεί σε επέμβαση ο Βαλβέρδε…  

«Δεν αποφασίστηκε. Θα πάρουμε μια δεύτερη ιατρική γνώμη από ιατρικό κέντρο στη Γαλλία. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες και μετά θα αποφασίσουμε».  

Αν είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία της ομάδας…  

«Είπαμε στο ξεκίνημα ότι πρώτιστος στόχος θα πρέπει να είναι η επιβίωση του σωματείου. Στο αγωνιστικό κομμάτι είπαμε ότι ξεκινάμε για το καλύτερο δυνατό και βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Μπορεί να ήταν μέτριες κάποιες εμφανίσεις μας, όμως θα πρέπει να δούμε σφαιρικά και να δούμε τι κάνουν και οι αντίπαλοι μας. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Μέσα από την αποτυχία στην Ευρώπη επήλθε η αλλαγή στο τεχνικό τιμ. Ο κ. Ζόρζε έχει ένα ρόστερ που πρέπει να δουλέψει. Αυτό που ζητάμε είναι να παρουσιάζεται η ομάδα καλή και σοβαρή. Είμαστε στα ψηλά, σε απόσταση βολής από την κορυφή, οπόταν υπάρχει πολύς δρόμος για όλους. Θέλουμε να έχει συνέπεια και συνέχεια για να είναι εκεί και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ