Το «κόλπο» με τον Κολαούτι (βίντεο)

Μακρινή μπαλιά από την άμυνα μας, με κατεύθυνση προς τον Κολαούτι. Την ίδια ώρα ο Γκριγκαλασβίλι ξεκινάει την κάθετη κούρσα του προς την αντίπαλη περιοχή και λίγες στιγμές αργότερα η μπάλα «προσγειώνεται» μπροστά του. Φοβερό πλασέ και η ισοφάριση είναι πλέον γεγονός για την ομάδα μας.

Έτσι προήλθε το πρώτο μας τέρμα στον Κυριακάτικο αγώνα απέναντι στον Εθνικό. Μία φάση που βλέπουμε πολλές φορές στα παιγνίδια της Ανόρθωσης, μία φάση δουλεμένη στις προπονήσεις από τον Ζόρζε Κόστα και τους ποδοσφαιριστές του.

Όλα τα στημένα του Βαλβέρδε «σημαδεύουν» τον Ρομπέρτο Κολαούτι. Την ώρα που ετοιμάζεται να κάνει το άλμα για το κεφάλι, ο ακραίος επιθετικός που είναι δίπλα του ξεκινάει κάθετη κούρσα, όπως ακριβώς έκανε και ο Γκριγκαλασβίλι την Κυριακή. Ο Κολαούτι κάνει το κεφάλι προς τα πίσω και ο συμπαίκτης του έχει όλο το χώρο μπροστά του για να γίνει επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα.

Αυτή η συνεργασία γίνεται αρκετά μεταξύ των Κολαούτι και Κάλβο. Ο Ζόρζε Κόστα έχει αφιερώσει πολλές ώρες για να τελειοποιήσει το «κόλπο», και είναι πολλές οι φορές που θα γίνουμε επικίνδυνοι μετά από αυτό το τρικ.

Την Κυριακή, η μακρινή μπαλιά από την άμυνα μας ίσως ήταν περισσότερο διώξιμο παρά πάσα προς τον Κολαούτι. Ο Γκριγκαλασβίλι, βλέποντας όμως τον Αργεντινό να κάνει κίνηση προς τη μπάλα κατάλαβε το τι θα ακολουθούσε. Η εξυπνάδα και των δύο μας έφερε το τέρμα της ισοφάρισης, και αν δεν ερχόταν σε εκείνη τη φάση τότε τα περιθώρια για ανατροπή θα στένευαν επικίνδυνα.

Η φάση στο 1:09 του βίντεο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ