Κούκλια 1 – 5 Ανόρθωσις: Κουκλ(ι)άρα η Κυρία

Αποδίδοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο και έχοντας μια γενικά καλή και χορταστική εμφάνιση, η Ανόρθωσις συνεπής στο ραντεβού της κατέβαλε με 1-5 την ΑΕΚ Κουκλιών.

Ο Ζόρζε Κόστα επέλεξε το Μάθιου Βαλβέρδ κάτω από τα δοκάρια και τους Παβίσεβιτς και Ζόρζε αμυντικό δίδυμο. Δεξιά όπως πάντα ο Δημητρίου και αριστερά ο Άντιτς. Στο κέντρο ο Μάκος, λίγο πιο μπροστά ο Αλέξα και επιτελικός χαφ ο Γκριγκαλασβίλι. Φτερά της επίθεσης οι Κάλβο και Φοφανά, ενώ στην κορυφή ο Κολαούτι.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να ανοίξει νωρίς το σκορ με τον Αλέξα. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Ρουμάνος με διπλή προσπάθεια πέτυχε το 0-1. Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Κάλβο σύστησε την μπάλα στον Κολαούτι που δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα για την Κυρία.

Στη συνέχεια, στη μοναδική ουσιαστική ευκαιρία της ΑΕΚ στο παιχνίδι, οι Παφίτες κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 με δυνατό σου του Σταμπολζίεφ.

Η ομάδα μας δεν πτοήθηκε από την μείωση του σκορ και συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς. Με κινητήριους μοχλούς την τριάδα πίσω από τον Κολαούτι – Κάλβο, Γκριγκαλασβίλι και Φοφανά – επιβάλαμε πλήρως το ρυθμό μας. Το 1-3 δεν άργησε να έρθει με δράστη και πάλι τον Αλέξα με το κεφάλι, στο 29′. Προηγήθηκε ασίστ του Τόνι Κάλβο.

Στο 41ο λεπτό ήταν η σειρά του ίσως κορυφαίου της αναμέτρησης Τόνι Κάλβο να χριστεί σκόρερ. Αυτή τη φορά το γκολ προήλθε από τα 11 βήματα με το Φοφανά να είναι ο παίχτης που το κέρδισε.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ανόρθωσις συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Ο Κολαούτι ζευγάρωσε τα γκολ έπειτα από έξυπνη ασίστ του Αλέξα.

Στη συνέχεια η Μεγάλη Κυρία έριξε κάπως στροφές, συνέχισε όμως να κρατά την μπάλα και να είναι απειλητική. Η έκταση του σκορ όμως, έκανε τους παίχτες μας να είναι κάπως πιο επιπόλαιοι στην τελική πάσα, με τον Γκριγκαλασβίλι να δοκιμάζει αρκετές φορές το πόδι του αλλά να είναι άτυχος.

Πλέον μπορούμε πιο ήρεμοι να δούμε τη συνέχεια και να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή για να διορθώσουμε όσες αδυναμίες εντοπίζονται στην ομάδα. Από τη σημερινή αναμέτρηση ο Ζόρζε Κόστα “κέρδισε” τον Γκριγκαλασβίλι που αγωνίστηκε ως βασικός για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι.

Κούκλια: Καϊρίνος, Μπάνο, Χαραλάμπους, Γαρπόζης, Γκόμες, Ακόστα (46′ Αράμπα), Ντε Μπρούνο (65′ Παχταλιάς), Μακρής, Σταμπόλζιεφ, Βέσλεμ (54′ Ντιέγο Σίλβα), Βράνικαν

Ανόρθωση: Βαλβέρδε, Δημητρίου, Ζόρζε, Παβίσεβιτς (72′ Οχαγιόν), Άντιτς, Μάκος, Αλέξα, Γκριγκαλασβίλι, Κάλβο (83′ Ανδρέου), Φοφάνα (68′ Αβραάμ), Κολαούτι

Κίτρινες: Γκόμες, Γαρπόζης (4η) / Φοφάνα, Μάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ