Οι αδυναμίες που εμφανίστηκαν και πρέπει να διορθωθούν

Με δεδομένο ότι ο ΑΠΟΕΛ θα παρατασόταν με 4-4-2, ήταν γνωστό εκ των προτέρων πως η ομάδα της Λευκωσίας θα υπερείχε κατά ενός στην μεσαία γραμμή, πράγμα το οποίο φάνηκε  και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ουκ ολίγες φορές δημιουργείτο η εντύπωση πως παίζαμε με παίκτη λιγότερο.  Το «πλεονέκτημα» αυτό του αντιπάλου θα απαλοιφόταν στην περίπτωση που οι ακραίοι επιθετικοί βοηθούσαν στα μαρκαρίσματα και στην ανάπτυξη, ωστόσο οι επιστροφές είναι λέξη άγνωστη για τον Φοφανά και μόλις τώρα τη μαθαίνει ο Κάλβο.

Τα ντέρμπι κρίνονται στη μεσαία γραμμή και στην ευστοχία. Ο Μάκος έτρεχε μόνος στο κέντρο και ο Αλέξα προσπαθούσε να έχει  απλά καίριες τοποθετήσεις δίχως  ωστόσο να προσφέρει  σε δημιουργικότητα και τρεξίματα. Τέλος, όσο αφορά τον τρίτο της παρέας, τον Γκριγκαλασβίλι, προσπάθησε μεν αλλά φάνηκε ανεπαρκής να τα βάλει με τα αμυντικά χαφ του ΑΠΟΕΛ. Απότοκο της αναποτελεσματικότητας αυτής στη μεσαία γραμμή, ήταν η βραχυκύκλωση της ομάδας, που είχε ως απόρροια την μονοδιάστατη ανάπτυξη και το προβλεπτό τρόπο παιχνιδιού.  Όσο για την ευστοχία, καταφέραμε και πετάξαμε στα σκουπίδια 2 κλεψίματα πάνω στον τελευταίο αμυντικό του αντιπάλου!

Επιπρόσθετα, αν ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τα περσινά νικηφόρα ματς στο Γ.Σ.Π., θα καταλάβουμε πόσο μας έλειψαν τα τρεξίματα του Σκοπελίτη και η δημιουργία παιχνιδιού από Σπαντάτσιο / Λαμπάν. Χθες, δυστυχώς η Ανόρθωση υστέρησε πολύ στην πρώτη πάσα. Δεν υπήρχε ο παίκτης που θα έπαιρνε την μπάλα από πίσω και θα την κουβαλούσε ορθόδοξα μπροστά να την κυκλοφορήσει και να την κατανείμει κατάλληλα. Για αυτό εξάλλου όλες μας οι ευκαιρίες ήταν από κλεψίματα και όχι από οργανωμένες επιθέσεις.

Στο ποδόσφαιρο, μπορεί ο Όσιμ να βάφτισε την μπάλα πόρνη, αλλά ας μην τα ρίχνουμε όλα στον παράγοντα τύχη και να λέμε αν έμπαιναν οι ευκαιρίες θα νικούσαμε. Με το αν δεν πάμε πουθενά. Η φάση του Φοφάνα έστω και δύσκολα μπορούσε να χαθεί, ο Κάλβο όμως ήθελε να κλέψει τη δόξα και δεν είχε καθαρό μυαλό να δώσει την πάσα πάρε – βάλε στον Γκριγκαλασβίλι. Οι ακραίοι  επιθετικοί  πρέπει οπωσδήποτε να μάθουν τι σημαίνει επιστροφές ούτως ώστε να πάψουν  να εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους αμυντικούς. Η μεσαία γραμμή πρέπει να αποκτήσει συνοχή. Όσο είναι κομμένη στα δύο, θα βλέπουμε παιχνίδια ροντέο. Τέλος, όσο δε βελτιωνόμαστε στα στημένα, θα κλαίμε βαθμούς.

Δεν θα πούμε το κλισέ πως η ήττα ήρθε στο κατάλληλο σημείο, αλλά σίγουρα αυτή η ήττα δεν είναι καίριας σημασίας. Στο χθεσινό ματς εμφανίστηκαν πάρα πολλές αδυναμίες  τις οποίες  καλείται ο προπονητής να τις διορθώσει άμεσα, αν διορθώνονται φυσικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ