Γκονζάλο Γκαρσία: “Χρειάζομαι λίγο χρόνο να εξοικειωθώ στα νέα δεδομένα”

Συνέντευξη στην κυριακάτικη «Σημερινή» έδωσε ο εορτάζων ο Γκονζάλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός είπε πως αγωνίζεται σε μια νέα θέση για αυτό και προσπαθεί να εξοικειωθεί και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που ακόμη δεν ανέβασε στροφές, επιπρόσθετα είπε πως θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την ομάδα στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος του μαραθωνίου.

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Γκονζάλο Γκαρσία.

Μετά από πέντε αγωνιστικές είστε στην 1η θέση με 12 βαθμούς. Σας αφήνει ικανοποιημένους ο απολογισμός;
«Δεν έχει τόσο σημασία πού βρισκόμαστε τώρα. Αυτό που μετρά είναι πού θα είμαστε στο τέλος του πρωταθλήματος. Εμείς βλέπουμε κάθε επόμενο παιχνίδι και πώς θα το κερδίζουμε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Κερδίσαμε κάποια ντέρμπι, θα μπορούσαμε όμως να έχουμε και περισσότερους βαθμούς. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι, για να πετύχουμε στο τέλος τους στόχους μας».

Αν και νωρίς ακόμη, πώς βλέπεις τη μάχη του τίτλου;
«Ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός φέτος μεταξύ των μεγάλων ομάδων, ενώ βλέπουμε και τον Ερμή να είναι για την ώρα απρόσμενα δυνατός. Οι υπόλοιπες ομάδες, όμως, νομίζω ότι είναι λίγο πολύ στα περυσινά επίπεδα και θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Ίσως ο ΑΠΟΕΛ να μην είναι τόσο δυνατός μέχρι τώρα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί στη συνέχεια. Είναι όμως πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για τη μάχη του τίτλου. Πέρασαν μόλις πέντε αγωνιστικές, θα έρθουν πολλά και σημαντικά παιχνίδια».

Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη έγιναν πολλά, άλλαξαν κάποια πράγματα. Νιώθεις ότι ανήκουν όλα στο παρελθόν και πώς βλέπετε το μέλλον;
«Είναι αλήθεια πως αυτός ο αποκλεισμός μας επηρέασε πολύ όλους στο σωματείο, αλλά θεωρώ πως τον έχουμε αφήσει πίσω μας. Τα πράγματα πλέον έχουν μπει στον σωστό δρόμο και όλοι βλέπουμε το παρόν και το μέλλον. Είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο ποδόσφαιρο, προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και βλέπουμε μπροστά».

Η Ανόρθωση είναι χωρίς τίτλο τα τελευταία πέντε χρόνια. Θεωρείς ότι έχετε τις δυνατότητες να βάλετε τέλος σε αυτήν την «ανομβρία»;
«Είναι δύσκολο να πούμε κάτι τέτοιο για την ώρα. Όπως είπα και πριν, είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι. Αυτό που έχει σημασία είναι πως είμαστε στην πρώτη θέση και εκεί θα προσπαθήσουμε να μείνουμε. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με πολλά παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι μπούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και φυσικά το τι θα κάνουμε στο τέλος».

 Όπως αποδείχθηκε και στο παιχνίδι κόντρα στη Δόξα, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και δεν μπορείς να κερδίσεις, αν δεν δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό μέσα στο γήπεδο.
«Έχεις δίκαιο. Αν δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος σε ένα παιχνίδι, όποιος και να είναι ο αντίπαλος, μπορεί να χάσεις. Στα ντέρμπι είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Στο παιχνίδι με τη Δόξα δεν ξεκινήσαμε καλά, δεχτήκαμε νωρίς ένα γκολ, μετά από λίγο έγινε το 2-0 και μετά δεν ήταν εύκολο να κερδίσουμε, αφού ήρθε και η πίεση. Ο κανόνας, όμως, λέει ότι τα δίνουμε όλα και πως είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και αυτό πρέπει να κάνουμε και στον αγώνα με τον Εθνικό, αλλά και στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο Γκονζάλο Γκαρσία. Την ποιότητά του σαν παίκτης, τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο και να προσφέρει στην ομάδα του. Εσύ είσαι ικανοποιημένος από αυτά που έδωσες μέχρι σήμερα;
«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Υπήρξαν κάποια παιχνίδια που έπαιξα καλά και κάποια άλλα που δεν είχα τόσο καλή παρουσία. Στο παιχνίδι με τη Δόξα, για παράδειγμα, δεν έκανα καλό παιχνίδι και είμαι ο πρώτος που το ξέρω. Παίζω όμως μια διαφορετική θέση και σε έναν άλλο ρόλο στην ομάδα και λογικό είναι να χρειάζομαι λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Συνήθως παίζω σε έναν πιο επιθετικό και πιο ελεύθερο ρόλο. Τώρα όμως είναι πιο δύσκολο, γιατί όταν έχω την μπάλα στα πόδια μου πρέπει να τρέξω περισσότερο και να κάνω περισσότερα πράγματα. Είμαι όμως χαρούμενος γι’ αυτόν τον νέο τρόπο παιχνιδιού μου και δουλεύω καθημερινά σκληρά για να εξοικειωθώ στη νέα μου θέση, ν’ αντεπεξέλθω όσο το δυνατόν καλύτερα στον νέο μου ρόλο και να γίνω αποτελεσματικότερος».

Είμαι σίγουρος ότι το αντιλαμβάνεσαι και ο ίδιος ότι ο κόσμος περιμένει περισσότερα από εσένα.
«Σίγουρα το καταλαβαίνω και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι υπάρχουν προσδοκίες από τον κόσμο και πως είσαι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Μου αρέσει αυτό».

Κλείνοντας, θέλει να στείλεις κάποιο μήνυμα στον κόσμο της Ανόρθωσης;
«Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ. Προτιμώ να δείχνω στο γήπεδο αυτά που θέλω να πω. Όπως είπα και πριν όμως, ελπίζω να τους έχουμε κοντά μας και στις καλές και στις κακές μέρες. Σε ένα πρωτάθλημα με 36 αγωνιστικές, θα έχεις και κάποιες κακές μέρες, και είναι σημαντικό να είναι δίπλα μας και σε αυτές τις στιγμές. Στις καλές στιγμές είναι πιο εύκολο να τους έχουμε κοντά μας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ