Επεισόδιο Λάρκου – Αλεξάνδρου

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στον Πάνο Λάρκο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ανόρθωσης. Ο Πάνος Λάρκος έκανε αναφορά σε επίθεση που δέχτηκε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, ενώ η Ανόρθωσις απαντά αντιστρέφοντας τα πυρά, δίχως να κάνει πάντως αναφορά στο περιστατικό.

Το άρθρο του Πάνου Λάρκου στο protathlima.com:

«Ποια ερώτηση προτιμάτε κ. Αλεξάνδρου;»

«Δυστυχώς αναγκάζομαι να γράψω αυτό το κείμενο μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του αγώνα της Ανόρθωσης με τη Δόξα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Η προσωπική επίθεση που δέχθηκα από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ανόρθωσης, τον κ. Αλέξανδρο Αλεξάνδρου  ήταν η αιτία να βάλω τις σκέψεις μου κάτω. Αν και προβληματίστηκα αρκετά αν θα ήταν σωστό να μοιραστώ αυτό το συμβάν μαζί σας. Όμως, έτσι ίσως βάλουν μυαλό μερικοί…

Ο κ. Αλεξάνδρου, λοιπόν, θέλει οι ρεπόρτερ της Ανόρθωσης να ακολουθούν τη δική του γραμμή, να μην έχουν άποψη, να μην κάνουν ερωτήσεις στις Διασκέψεις Τύπου που δεν τις εγκρίνει και να ακολουθούν πιστά τα δικά του «θέλω».

Έτσι κάνουν οι ρεπόρτερ (θεωρεί και πιστεύει ακράδαντα) των άλλων ομάδων και φαίνεται ότι θέλει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο τον οποίο και θεωρεί πετυχημένο. Κ. Αλεξάνδρου, λυπάμαι αλλά θα σας απογοητεύσω. Δεν θα ακολουθήσω ποτέ τα δικά σας «θέλω», τη δική σας τακτική εκτός γηπέδων αλλά ούτε θα προσπαθήσω να μπω στο μυαλό σας. Αν έχετε νεύρα υπάρχουν ειδικοί. Η λύση δεν είναι να επιτίθεστε σε δημοσιογράφους… Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που πράττετε κάτι τέτοιο και φαντάζομαι δεν θα είναι ούτε και η τελευταία.

Έχω να θυμηθώ αρκετά περιστατικά με την συμπεριφορά σας να είναι προσβλητική και εχθρική απέναντι σε μένα προσωπικά αλλά και σε άλλους συναδέλφους.

Δεν θέλω να μακρηγορήσω, απλά θα ήθελα να παραθέσω και στους αναγνώστες μας τους λόγους που ο κ. Αλεξάνδρου μου επιτέθηκε μετά το τέλος της Διάσκεψης Τύπου. Αφού ολοκλήρωσαν οι δυο τεχνικοί τις αρχικές τους τοποθετήσεις πήρα την σκυτάλη και έθεσα τρία ερωτήματα στον κ. Κόστα τα οποία μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

1)    Κ. Κόστα θεωρείτε ότι υποτιμήσατε τη Δόξα όπως ανέφερε και ο κ. Χατζηλούκας στις δηλώσεις του;
2)    Η μη χρησιμοποίηση του Μάκου ήταν επιλογή σας ή αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού;
3)    Θεωρείτε σας βγήκε η μη χρησιμοποίηση του Μάκου;

Αυτά ήταν τα τρία ερωτήματα που έθεσα στον κ. Κόστα (στα οποία απάντησε χωρίς πρόβλημα) με αποτέλεσμα ο κ. Αλεξάνδρου να ξεκινήσει μια επίθεση διαρκείας εναντίον μου και να με κατηγορεί ότι προσπαθώ να βλάψω την Ανόρθωση. Μάλιστα, χτύπησε την πόρτα με δύναμη και φώναξε ως πρώτος μάγκας που είναι: «Γιατί δεν κάνεις και στο ΑΠΟΕΛ τέτοιες ερωτήσεις;».

Ε, λοιπόν κ. Αλεξάνδρου θα σας απαντήσω. Το ΑΠΟΕΛ το Σάββατο αντιμετώπισε τη Νέα Σαλαμίνα στο γήπεδο «Αμμόχωστος». Ο υπογράφων το άρθρο αυτό παρευρέθηκε στο παιχνίδι και στη Διάσκεψη Τύπου. Μήπως είδατε καθόλου τη Διάσκεψη Τύπου κ. Αλεξάνδρου; Μήπως είδατε τι λέχθηκε; Μήπως ακούσατε πόσες ερωτήσεις έγιναν και από ποιους;

Προφανώς δεν έχετε ιδέα, αλλά θα σας βοηθήσω. Ο κ. Σέρτζιο λοιπόν, μετά τα όσα είπε για την ομάδα του δέχθηκε μια και μοναδική ερώτηση. Από τον υπογράφων. Ποια ήταν αυτή;

«Κ. Σέρτζιο μπορεί να μας λέτε ότι είστε ικανοποιημένος που πήρατε τους τρεις βαθμούς της νίκης, όμως προσωπικά είδα το χειρότερο ΑΠΟΕΛ των τελευταίων χρόνων. Πώς μπορείτε να είστε αισιόδοξος;».

Αυτή κ. Αλεξάνδρου ήταν η ερώτηση προς τον κ. Σέρτζιο. Σίγουρα πολύ πιο αυστηρή και πολύ πιο «επιθετική» αν προτιμάτε. Μιας και σας αρέσει αυτή η λέξη. Κανείς δεν ενοχλήθηκε όμως. Εσείς γιατί διαχρονικά όποτε τα βρίσκετε σκούρα βλέπετε παντού φαντάσματα; Βρείτε τι πραγματικά φταίει, αποδεχθείτε τις ήττες γιατί είναι μέσα στο παιχνίδι και αφήστε τις επιθέσεις, τις μαγκιές και τους ηρωισμούς στην άκρη. Έτσι είναι που προστατεύετε εσείς την ομάδα για την οποία εργάζεστε;

Στα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου υπήρχαν και αρκετά άλλα πρόσωπα που ήταν μπροστά στο συμβάν, πολλά εξ αυτών μέλη της διοίκησης. Ένα-δυο άτομα ακολούθησαν την γραμμή Αλεξάνδρου και άλλοι πιο ψύχραιμοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ας ευχηθούμε ο συνάδελφος, κατά τα άλλα, κ. Αλεξάνδρου να μην έχει την ίδια στάση και συμπεριφορά σε μια τυχόν νέα ήττα της Ανόρθωσης με άλλους συναδέλφους. Πέρα από τον εαυτό του προσβάλει και την ομάδα την οποία εκπροσωπεί…»

Η τοποθέτηση – απάντηση της Ανόρθωσης:

«Σε συνέχεια άρθρου του δημοσιογράφου Πάνου Λάρκου στην ιστοσελίδα protathlima.com, ο Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου επιθυμεί να τοποθετηθεί δημόσια για τις βαριές κατηγορίες και στείρα κριτική κατά του Σύμβουλου Επικοινωνίας του Συλλόγου, Αλέξανδρου Αλεξάνδρου.  

Κατ΄αρχήν οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε πολιτική του Συλλόγου μας που να σχετίζεται με χειραγώγηση ή καθοδήγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ουδέποτε έχουμε με οποιονδήποτε τρόπο παρεμποδίσει ή υποσκάψει τη δουλειά των ΜΜΕ και στα πλαίσια πάγιας επικοινωνιακής πολιτικής του Συλλόγου ενεργούμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να υποβοηθούμε την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κόσμου μας, μέσα από τη δουλειά των ΜΜΕ.  

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά και καταδικάζουμε οποιαδήποτε επίθεση κατά του Σύμβουλου Επικοινωνίας του Συλλόγου, με βαρύτατους και απαράδεχτους χαρακτηρισμούς που  μάλιστα ξεφεύγουν από το καθαρά επαγγελματικό κομμάτι και υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Λάρκου κάνει δημόσια προσωπική επίθεση και τονίζουμε ότι κάθε ενέργεια κατά οποιουδήποτε συνεργάτη ή αντιπρόσωπου του Συλλόγου είναι ταυτόχρονα ενέργεια κατά του Συλλόγου του ίδιου, πράγμα το οποίο θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Το επεισόδιο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Λάρκου, καθώς και η δημόσια τοποθέτηση του ιδίου που ακολούθησε, μας προβληματίζουν αφού επαναλαμβάνουμε επιδίωξη μας είναι η εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους αντιπροσώπους των ΜΜΕ. Θα καλωσορίζαμε διάλογο σε περιπτώσεις όπου αυτή η εποικοδομητική συνεργασία κλονίζεται, αλλά τονίζουμε ότι διαφωνούμε με το χειρισμό του κ. Λάρκου ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά στο πρόσφατο παρελθόν που προβαίνει σε στείρα κριτική απέναντι στο Σωματείο μας (θυμίζουμε μόνο την περίπτωση που μας κατηγόρησε ακόμη και για τα συστήματα κλιματισμού στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”).»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ