Ανόρθωσις 2 – 1 Εθνικός: Να ‘ναι καλά ο killer

Διαφορετικά περιμέναμε την ομάδα σήμερα, διαφορετικά τελείωσε το παιγνίδι. Αρχίζοντας και πάλι χαλαρά και με σημάδια υποτίμησης προς τον αντίπαλο, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και έπρεπε να περιμένουμε λίγα λεπτά πριν το φινάλε για να πετύχουμε το τέρμα της νίκης και να πάνε οι καρδιές μας στον τόπο τους. Απέναντι στο πολύ σκληρό παιγνίδι του Εθνικού και την ανέχεια του Χριστοδούλου, δεχθήκαμε ακόμη ένα παιδικό τέρμα και ήρθαν στο μυαλό μας μνήμες… Δόξας. Ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με εξαιρετική λόμπα του Γκριγκαλασβίλι και να πάρουμε τη νίκη λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με τον killer Ρομπέρτο Κολαούτι, με την ομάδα μας να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέα με τον Απόλλωνα και τον Ερμή.

Η σύνθεση

Με σύνθεση Α.Ε Κουκλιών παραταχθήκαμε και σήμερα. Ο Βαλβέρδε ήταν κάτω από τα δοκάρια, και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Ζόρζε – Παβίσεβιτς. Άντιτς και Δημητρίου ήταν αριστερά και δεξιά στην άμυνα αντίστοιχα. Ο Μάκος ήταν μπροστά από την αμυντική γραμμή και σε πιο ελεύθερο ρόλο οι Γκριγκαλασβίλι και Αλέξα. Ο Κολαούτι ήταν στην κορυφή της επίθεσης και δεξιά και αριστερά του οι Κάλβο και Φοφανά αντίστοιχα.

Πρώτο ημίχρονο

Νωθρά και χαλαρά ξεκίνησε το παιγνίδι μας η ομάδα με τον Εθνικό να παρουσιάζεται πολύ απαιτητικός στον αγωνιστικό χώρο. Η Ανόρθωση δεν μπορούσε να παίξει ορθόδοξο ποδόσφαιρο ενώ η ομάδα της Άχνας ήταν πολύ επικίνδυνη στις δικές της επιθέσεις. Και με τη ροή του παιγνιδιού ήρθε και η ψυχρολουσία για την ομάδα μας, καθώς στο 21′ ο Αρόγιο έκανε το 1-0 για την ομάδα του Εθνικού μετά από συνεχόμενα λάθη στην άμυνα μας. Το τέρμα δεν ήταν τόσο…αφυπνιστικό όσο θα έπρεπε καθώς δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κλασσικές ευκαιρίες πέραν κάποιων μακρινών σουτ κυρίως από Γκριγκαλασβίλι και Φοφανά. Η ισοφάριση ήρθε στο 39΄όμως, μετά από την κλασσική κίνηση του Κολαούτι με το σπάσιμο της μπάλας στον αέρα, και το Σότα Γκριγκαλασβίλι να φεύγει πίσω από την άμυνα του Εθνικού και με λόμπα να γράφει το 1-1, αποτέλεσμα με το οποίο έληξε και το ημίχρονο, παρότι με κεφαλιά του Παβίσεβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ μπορούσαμε να κάναμε την ολική ανατροπή

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο περιμέναμε μία καλύτερη Ανόρθωση αλλά δεν μπορούσαμε να απειλήσουμε την εστία του Εθνικού. Χωρίς να δημιουργήσεις ευκαιρίες τέρμα δεν έρχεται, και έτσι το 1-1 έμενε με ποδοσφαιριστές και κόσμο να αγχώνονται όσο περνούσε η ώρα. Η ανάπτυξη μας ήταν μονοδιάστατη καθώς ο Εθνικός έκλεισε καλά τους χώρους πίσω ενώ με τη σειρά του γινόταν επικίνδυνος όσο περνούσε η ώρα. Ο Ζόρζε Κόστα καθυστέρησε πολύ να φρεσκάρει την ομάδα καθώς πραγματοποίησε τις πρώτες δύο αλλαγές του στο 77′, με τους Οκκά και Σουσιάν να παίρνουν τις θέσεις των Κάλβο και Γκριγκαλασβίλι. Τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν πως για δεύτερο συνεχόμενο παιγνίδι στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα χάναμε βαθμούς, μέχρι που μίλησε ο “δολοφόνος”.Στο 85′ λοιπόν, ο Σουσιάν έβγαλε τη διαγώνια πάσα στο Φοφανά, αυτός μπήκε στην περιοχή και σέρβιρε τέρμα πάρε – βάλε στον Κολαούτι ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 2-1 για την ομάδα μας. Το μόνο αξιόλογο στο τέλος ήταν το “ντεμπούτο” του Βαλεντίνου Σιέλη ο οποίος πήρε τη θέση του τραυματία Φοφανά.

Ανόρθωση (Ζόρζε Κόστα): Βαλβέρδε, Δημητρίου, Άντιτς, Ζόρζε, Παβίσεβιτς, Μάκος, Αλέξα, Γκριγκαλασβίλι (76΄ Μπεν Σουσιάν), Κάλβο (76΄ Οκκάς), Φοφανά (88΄ Σιέλης), Κολαούτι.

Εθνικός (Νίκος Κολομπούρδας): Κουντούλ, Φραγκέσκου, Αουρέλιο, Ταλ, Σκούλιτς, Σοάρες (58΄ Κατσιής), Σίλας, Αρόγιο (65΄ Λάζιτς), Λεντέσμα (76΄ Αμεσάν), Λίλιου, Τσιντί.

Κίτρινες: Παβίσεβιτς 13′, Κάλβο 42′, Κολαούτι 84′, Άντιτς 84′ και Σουσιάν 90′

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ