Τα κέρδη από τη νίκη

Έχουμε πει αρκετές φορές ότι στο παιγνίδι με την Ομόνοια, οι τρεις βαθμοί σε περίπτωση που κερδίζαμε θα είχαν τη μικρότερη σημασία. Με τα τόσα και τόσα που περάσαμε τους τελευταίους μήνες, η νίκη αυτή έχει μεγάλη σημασία για άλλους λόγους, πολύ πιο σημαντικούς. Η επικράτηση στο ντέρμπι έφερε ευφορία στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος έχει κάτι για να χαρεί μετά από τόσο καιρό, ενώ με τη διακοπή για Εθνικές, κερδίζουμε χρόνο για να φτιάξουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα. Πιο αναλυτικά όμως:

Φεύγει αρκετή πίεση

Μετά τον αποκλεισμό από την Γκέφλε και ότι ακολούθησε, αρχή στο πρωτάθλημα με ήττα από την Ομόνοια θα έδινε παράταση στη μουρμούρα. Με τη νίκη όμως και τον τρόπο η οποία ήρθε, μετά από πολύ καλή εμφάνιση, μεγάλο μέρος της πίεσης που υπήρχε πριν το παιγνίδι έχει εξαφανιστεί και ο προπονητής μπορεί με τους ποδοσφαιριστές του να δουλέψουν σε καλύτερο κλίμα. Το ίδιο ισχύει και για τη Διοίκηση, η οποία με τους χειρισμούς της τις τελευταίες ημέρες έφερε καλύτερο κλίμα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπως για παράδειγμα η πληρωμή των ποδοσφαιριστών πριν μερικές ημέρες. Στο χέρι τους είναι να συνεχίσουν έτσι.

Ο «έξτρα» χρόνος

Η διακοπή για τα παιγνίδια των Εθνικών ήρθε στο καλύτερο σημείο. Ο Ζόρζε Κόστα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του για να περάσει ακόμη περισσότερο στην ομάδα τη δική του φιλοσοφία. Είδαμε χθες τα πρώτα δείγματα στο πρώτο του επίσημο παιγνίδι, υπολογίζουμε να δούμε ακόμη περισσότερο στο επόμενο παιγνίδι με τον Απόλλωνα. Ένα παιγνίδι κατά την άποψή μας, που θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από αυτό με την Ομόνοια, καθώς η ομάδα της Λεμεσού παρουσιάζεται πολύ δυνατή φέτος, ενώ θα έρθουν στη Λάρνακα με πολύ καλή ψυχολογία μετά την πρόκρισή τους στους ομίλους του Europa League.

Η επιστροφή του κόσμου

Χθες, βρέθηκαν στο Ανώνης Παπαδόπουλος περίπου 7μιση χιλιάδες φίλοι της ομάδας. Με τη νίκη επί της Ομόνοιας, στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα σίγουρα θα υπάρχει ακόμη περισσότερος κόσμος και στο Αντώνης Παπαδόπουλος δεν θα πέφτει καρφίτσα. Εννέα με δέκα χιλιάδες Ανορθωσιάτες θα βρεθούν στο ναό μετά από δύο εβδομάδες, και αν έρθει και πάλι η νίκη και υπάρχει ανάλογη συνέχεια, τότε η επιστροφή του Ανορθωσιάτη στα γήπεδα είναι δεδομένη.

Και το χαμόγελο του κόσμου

Ίσως όμως το πιο σημαντικό κέρδος από τη χθεσινή νίκη, είναι ότι πλέον επέστρεψε το χαμόγελο στον κόσμο της ομάδας μας. Μπορεί να είναι απλά ένα παιγνίδι, αλλά μετά τις τόσες συνεχόμενες αποτυχίες, ο Ανορθωσιάτης είχε ανάγκη μία επιτυχία. Έστω και αν ήταν απλά ένα παιγνίδι. Το ότι η ομάδα μας επικράτησε έχοντας να αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα, και αγωνιστικά και μη, είναι ένας επιπλέον λόγος για να υπάρχει ευφορία στον κόσμο. Αν μάλιστα συνοδευθεί με μία δεύτερη νίκη στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα, τότε ο κόσμος θα αρχίσει να εμπιστεύεται για τα καλά αυτό το νέο οικοδόμημα που χτίζεται.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τη νίκη. Όπως έχουμε πει, σε ένα ντέρμπι, όλα μπορούν να συμβούν. Το σημαντικό είναι να έχουμε μία ανάλογη συνέχεια χωρίς μεγάλα λόγια. Ένα παιγνίδι κάθε φορά, και όπου μας βγάλει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ