Όταν θέλει, μπορεί!

Πολύς λόγος, και όχι άδικα, γίνεται για τον Νταν Αλέξα και τις κίτρινες που δέχεται από παιγνίδι σε παιγνίδι. Ειδικά για ποδοσφαιριστές που η παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο είναι αναγκαία, οφείλουν να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικοί την ώρα του παιγνιδιού και να μην δίνουν την ευκαιρία στο διαιτητή για να τους δείξει την κάρτα. Ένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές είναι και ο Ρουμάνος αμυντικός χαφ της ομάδας Νταν Αλέξα.

Ο Ρουμάνος δέχθηκε πέρσι πολλές κίτρινες κάρτες. Πάρα πολλές. Αγωνίζεται σε μία θέση στην οποία θα χρειαστούν κάποια μαρκαρίσματα που θα επιφέρουν την κίτρινη κάρτα, αλλά το θέμα με τον Αλέξα είναι ότι πολλές από τις κίτρινες που δέχθηκε, ήταν λόγω αχρείαστων μαρκαρισμάτων σε σημεία του γηπέδου που η αντίπαλη ομάδα δεν μπορούσε να ήταν απειλητική. Ναι, μέχρι και δυνατό τάκλιν και τράβηγμα φανέλας έκανε έξω από την περιοχή του αντιπάλου!

Η φετινή Ανόρθωση είναι μία ομάδα με πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. Για να έρθει η απαραίτητη ομοιογένεια, θα πρέπει ο προπονητής να έχει στη διάθεσή του τους ποδοσφαιριστές του για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρχει ένας βασικός κορμός και αναλόγως να γίνονται αλλαγές εκεί που χρειάζεται. Δεν μπορούμε να φθάσουμε στην περσινή κατάσταση, όπου είχαμε παιγνίδια με έξι και εφτά ποδοσφαιριστές εκτός ομάδας γιατί ήταν τιμωρημένοι.

Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μην δίνουμε και εμείς δικαιώματα. Το προπονητικό τιμ και η διοίκηση θα πρέπει να είναι αυστηροί σε αυτό τον τομέα και να ξεκαθαρίσουν στους ποδοσφαιριστές ότι ανόητες ενέργειες δεν επιτρέπονται. Να μπουν εσωτερικοί κανονισμοί που να επιφέρουν ποινές σε τέτοιες περιπτώσεις.

Και επιστρέφουμε στον Νταν Αλέξα. Ο Ρουμάνος πολλές φορές παρασύρεται στο παιγνίδι και δέχεται κίτρινες κάρτες εκεί που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Το παράξενο όμως μαζί του, είναι πως όταν πραγματικά το θελήσει, μπορεί να αποφύγει αυτές τις ενέργειές του! Για παράδειγμα στο παιγνίδι της Κυριακής απέναντι στον Απόλλωνα, όπου ήταν πραγματικά αρχηγός και δεν προχωρούσε σε αχρείαστες ενέργειες. Τολμούμε να πούμε πως στα ντέρμπι παρουσιάζεται πιο προσεκτικός σε σχέση με τους αγώνες απέναντι σε θεωρητικά μικρότερες ομάδες. Πέρσι, απέναντι στην Πάφο για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, αγωνίστηκε σαν κεντρικός αμυντικός και πάλι παρουσιάστηκε πολύ προσεκτικός.

Πρέπει όμως να κατανοήσει ότι αυτή τη συμπεριφορά θα πρέπει να την έχει σε όλα τα παιγνίδια. Ιδιαίτερα φέτος, όπου ο πρώτος όμιλος θα αποτελείται από έξι ομάδες και όχι τέσσερις και τα συνεχόμενα ντέρμπι από έξι θα γίνουν δέκα. Εκεί θα κριθεί το πρωτάθλημα, και αν μέχρι τότε ήμαστε στους στόχους μας, τότε δεν θα πρέπει να επαναληφθεί ότι και στα περσινά πλέιοφ, όπου σε κάθε παιγνίδι άλλαζε και η μισή εντεκάδα λόγω των τιμωριών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ