Ολόκληρη η συνέντευξη Λαβόρδε

Νωρίτερα σας παραθέσαμε μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Ρικάρντο Λαβόρδε στην εφημερίδα GOAL. Σας παραθέτουμε τώρα ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός στην εφημερίδα.

Υποθέτω ότι συνεχίζεις να παρακολουθείς την πορεία της Ανόρθωσης.

Είναι ποτέ δυνατόν να μην ενδιαφέρομαι; Σ’ αυτήν την ομάδα πέρασα τρία χρόνια. Έχω άριστες σχέσεις με όλους. Οι πρώην συμπαίκτες μου είναι φίλοι και αδελφοί, ο κόσμος είναι υπέροχος… Ξέρω για την ιστορία της Ανόρθωσης, για την Αμμόχωστο που όλοι αγαπούν. Αν δεν ενδιαφερόμουν, θα ήμουν αχάριστος.

Η Ανόρθωση άρχισε πολύ καλά φέτος, με δύο νίκες σε ντέρμπι.

Ήταν εξαιρετικά αποτελέσματα. Και η νίκη επί της Ομόνοιας, και η νίκη επί του Απόλλωνα. Είναι δύο μεγάλες ομάδες. Ο Απόλλων παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ… Συγχαρητήρια σε όλους. Και στον κόσμο που στηρίζει την ομάδα.

Μπορεί φέτος η Ανόρθωση να φτάσει ψηλά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

Δεν ξέρω πώς είναι οι υπόλοιπες ομάδες, αλλά οι νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές δείχνουν κάτι. Θέλει όμως μεγάλη προσοχή, διότι το πρωτάθλημα έχει μεγάλη διάρκεια.

Τι νομίζεις ότι πήγε άσχημα στην Ευρώπη κι ήρθε εκείνος ο αποκλεισμός από την Γκέφλε;

Μετά το 3-0, ήμουν βέβαιος ότι η Ανόρθωση θα περάσει. Είδα το αποτέλεσμα, 4-0, στο ίντερνετ και δεν το πίστευα. Νόμισα ότι είχε γίνει λάθος… Σε τέτοιες περιπτώσεις φταίνε όλοι. Δεν μπορεί να φταίει μόνο ο προπονητής ή ο πρόεδρος. Φταίνε και οι παίκτες, και ο προπονητής, και η διοίκηση… Νομίζω ότι τώρα έχουν βελτιωθεί τα πράγματα. Το έχουν ξεπεράσει.

Έχεις άποψη για τον Ζόρζε Κόστα; Άκουσες σχόλια από τους πρώην συμπαίκτες σου;

Ξέρω ότι πέρυσι έκανε πολύ καλή δουλειά στην ΑΕΛ. Είναι καλός προπονητής. Στο ποδόσφαιρο, πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να έρθουν τα καλά αποτελέσματα και οι επιτυχίες.

Υπάρχει κάποιος παίκτης στην Ανόρθωση που μπορεί να γίνει… Λαβόρδε;

Ο κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Δεν μοιάζει ο ένας στον άλλο…

Ο Κολαούτι και ο Γκαρσία είναι δύο παίκτες που ήρθαν και οι μετεγγραφές τους ενθουσίασαν τον κόσμο.

Τον Κολαούτι δεν τον ξέρω. Είδα μόνο τα γκολ του στο βίντεο. Μακάρι να συνεχίσει να σκοράρει. Τον Γκαρσία τον ξέρω από την ΑΕΚ. Είναι πολύ καλός παίκτης. Νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Γιατί η Ανόρθωση δεν κατάφερε να κερδίσει έναν τίτλο την περίοδο που έπαιζες κι εσύ;

Δεν είναι και τόσο εύκολο. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια…

Πέρυσι «αυτοκτονήσατε».

Δεν είναι δικαιολογία, αλλά όλοι είδαν πώς μας αντιμετώπισε η διαιτησία σε κάποια παιχνίδια. Θα αναφερθώ μόνο στους αγώνες με τη Νέα Σαλαμίνα και την Άχνα. Με τη Σαλαμίνα δεχθήκαμε δύο τέρματα, το ένα χέρι, το άλλο οφσάιντ! Με την Άχνα χάσαμε τόσες πολλές ευκαιρίες, αλλά οι αντίπαλοι σκόραραν ένα γκολ οφσάιντ και δεν μας έδωσαν πέναλτι. Σε πολλά παιχνίδια οι διαιτητές δεν αντιμετώπισαν σωστά την Ανόρθωση. Οκέι, μόνοι μας χάσαμε το πρωτάθλημα, αλλά όλοι παραδέχθηκαν ότι αδικηθήκαμε από τη διαιτησία. Κι εμείς έπρεπε να είμαστε πιο σωστοί.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ναι μεν κάποιοι αντίπαλοι σε αντιμετώπιζαν σκληρά, αλλά κι εσύ προσπαθούσες να ξεγελάσεις τους διαιτητές στα πέναλτι.

Είναι όλα μέσα στο παιχνίδι. Δεν έχω παράπονο. Κι εγώ πολλές φορές έπαιζα με πάθος για να νικήσει η ομάδα μου. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Φτάνει να μην έχεις κακία και σκόπιμα να θέλεις να κάνεις κακό στον αντίπαλό σου.

Για πέναλτι βούτηξες καμιά φορά;

Έγινε κι αυτό… Σε όλο τον κόσμο γίνεται.

Οι οπαδοί της Ανόρθωσης σε λατρεύουν. Γιατί νομίζεις ότι έχει δημιουργηθεί αυτή η σχέση;

Κι εγώ τους αγαπώ. Μου πρόσφεραν τόσα πολλά. Για τρία χρόνια με βοήθησαν αφάνταστα. Όποιος και να ήταν στη θέση μου, το ίδιο θα έκανε. Αν κάποτε επιστρέψω, θα είναι μεγάλη η χαρά μου να παίξω και πάλι γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Πιστεύεις ότι μία μέρα θα επιστρέψεις;

Γιατί όχι; Τώρα είμαι αφοσιωμένος στη νέα μου ομάδα, θέλω να αποδείξω ότι αξίζω, αλλά αν τα φέρει η ζωή να επιστρέψω, γιατί όχι; Είμαι δεμένος με την Κύπρο. Είχαμε μερικές μέρες ξεκούραση, όλοι οι συμπαίκτες μου πήγαν στην πατρίδα τους, εγώ ήρθα στην Κύπρο. Για να δω τους φίλους μου, τους γνωστούς μου, να περάσω όμορφα. Συναντήθηκα με τον πρόεδρο…

Συναντήθηκες με τον Αχιλλέα Νικολάου;

Όχι, όχι… Με τον κύριο Κάκο. Ξέρω ότι δεν είναι πρόεδρος πια, αλλά δεν μπορώ να τον πω διαφορετικά. Για τους παίκτες, ο κύριος Κάκος ήταν σαν πατέρας μας και φίλος. Τον σέβομαι πολύ.

Τι σου είπε;

Αυτό δεν μπορώ να το πω…

Στον κόσμο της Ανόρθωσης τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις;

Να στηρίζουν την ομάδα όταν δεν παίζει καλά. Αυτό θα βοηθήσει πολύ. Η Ανόρθωση είναι μία οικογένεια και για να λειτουργήσει σωστά, πρέπει όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι αγαπημένα, μία γροθιά. Όταν φωνάζουν για τον προπονητή, τους παίκτες, τη διοίκηση, δεν βοηθούν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ